Äidinmaitokoru muistona imetyksestä

Kaupallinen yhteistyö 
Kauanko aion imettää? Siinäpä kysymys, jota minulta ei itseasiassa ole tainnut kukaan kysyä kuopuksemme kohdalla, vaikka hän lähestyy jo kahta ikävuotta. Vastaukseni on tällä hetkellä, kuten aiemminkin, etten tiedä. 

Esikoistani imetin siihen asti, että hän oli vuosi ja yhdeksän kuukautta vanha. Siinä kohtaa olin jo puolessa välissä toista raskauttani, joten lopetus tuntui sinäänsä hyvin luontevalta, ja tissitakiasemme luopui sitten yks kaks yllättäen tissistä hyvin helposti ollessani viikonlopun yli reissussa.

Minulle ensimmäisen imetystaipaleen lopetus oli puolestaan aikamoinen tunnemyrsky, ja se oli odotettua raskaampaa. Hormonit heittivät häränpyllyä, ja pari viikkoa mieli oli aika maassa ja kaipasin yhteisiä imetyshetkiä pikkumieheni kanssa.
Miksi lopettaisin?

Tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan mitään syytä lopettaa. En yritä tulla raskaaksi tai ole raskaana. Maito maistuu tytölle ja sitä riittää yhä, ja maito - kuten tyttö sitä kutsuu - on lapselleni hyvin tärkeä juttu. Lisäksi - vaikka se ei päätökseeni vaikuttaisikaan - niin mieheni on erittäin imetysmyönteinen ja on aina pitänyt imetystä hyvin tärkeänä ja arvostettavana asiana, mistä olen kiitollinen. 

Toisinaan tissittely väsyttää, myönnän. Aina ei jaksaisi avata maitobaaria tahtoikäiselle tättähäärälle, mutta yleisesti en koe imetystä mitenkään sellaiseksi asiaksi, että minulla olisi kiire lopettaa.

WHO:han suosittelee jopa kahden vuoden imetystä! Pitkään imettämisellä on tutkitusti lukuisia erilaisia hyötyjä lapselle - ja äidillekin. WHO:n suositus ei kuitenkaan ole minulle mikään henkilökohtainen tavoite, sillä minulla ei ole mitään imetystavoitteita koskaan ollutkaan. Imetyksessä oleellista minulle on lapsentahtisuus. Kuopusta täysimetin niin kauan, kunnes hän alkoi itse osoittaa voimakasta kiinnostusta kiinteisiin ja täytti kiinteiden aloittamisen ehdot: se taisi olla joskus viiden kuukauden kieppeillä. 

Nyt olen ajatellut, että jatkan vielä imetystä, ja katsotaan, milloin tyttö alkaa itse osoittaa merkkejä siitä, että lopetus voisi olla ajankohtaista. Viimeistään sitten kouluun mennessä lopetetaan - kuten taaperoimettäjillä on tapana vitsailla.
Koru muistuttaa tärkeästä matkasta

Ennen lastensaantia minulla ei ollut aavistustakaan siitä, miten merkityksellinen asia imetys tulisi elämässäni olemaan. On vaikea pukea sanoiksi sitä läheisyyttä, yhteyttä, herkkyyttä ja merkityksellisyyttä, mitä olen saanut imetyksen kautta kokea lasteni kanssa. Näitä hetkiä haluan muistaa aina, ja siksi nähdessäni ensikertaa äidinmaitokorun, tiesin haluavani sellaisen itselleni.

Tämä kuvissa näkyvä, kaunis Maailmani -riipuksen helmi on tehty minun äidinmaidostani! Kyllä, äidinmaidosta. Sen on tehnyt käsityönä JasminDesign, jota olen seurannut Instagramissa jo pidempään.

Olin niin iloinen, kun mielettömän luova ja taitava kultaseppä Mirka Loukimo vastasi myönteisesti pyytäessäni häntä yhteistyöhön kanssani. Mirka valmistaa kaikenlaisia erilaisia äidinmaitokoruja, jotka ovat toinen toistaan kauniimpia. Miten upea muisto uniikki koru onkaan hienosta imetystaipaleesta; kaikista niistä kauniista, ihanista, herkistä, akrobaattisista, toisinaan takkuavista,  aamuisista, yöllisistä, ikimuistoisen upeista, yhteisistä hetkistä lasteni kanssa.

Oman korun voi tilata näppärästi JasminDesignin verkkokaupasta. Kun on päättänyt, minkä mallin haluaa, voi koruun valita myös lisäosia, kuten Swarovski-kristalleja, makean veden helmiä tai vaikka pienen laatan. Itse valitsin kaksi pientä laattaa, joihin on kaiverrettu lasteni nimien alkukirjaimet. Olen ajatellut, että jos saan vielä kolmatta joskus imettää, niin lisään kolmanne laatan ketjuun.

Tilauksen tekemisen jälkeen JasminDesign lähettää sinulle maidon postitusohjeet; tiettynä päivänä viet noin 30 millilitraa äidinmaitoasi (pakastettu ja sulatettu maito käy myös) ohjeiden mukaan pakattuna postiin. Sitten vain odotat, että valmis koru saapuu postissa kotiin!


Tiedän, että moni seuraajani on myös imettäjä, joten päätimme JasminDesignin kanssa arpoa äidinmaitokorun minun Instagramin puolella! Voittaja saa valita itselleen pienen Onnenkyynel- tai  pienen Rakkaus-riipuksen.

Oletko kuullut ennen äidinmaitokorusta tai onko sinulla sellaista? Entä onko siellä muita niin sanotusti pitkään imettäneitä?

-Petra

*Koru saatu

Ei kommentteja