Kurkistus sairastupaan: ärsytys ja kiitollisuus rinta rinnan

Copyright 2019. All rights reserved.
Copyright 2019. All rights reserved.
Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Lääkepaketteja ja nenäliinapaketteja keittiön tasoilla, käytettyjä kuppeja ja laseja tiskipöydällä. Kotimme on muuttunut viimeisen parin viikon aikana sairastuvaksi. Yksi perheenjäsen toisensa jälkeen on joutunut flunssan kouriin, ja nyt hiihtolomamme on muuttunut sairastelulomaksi.

Jokainen hipsii kotona kollareissa tai pyjamahousuissa, hieman kalpeana ja voipuneena. Olohuoneen nuupahtaneet tulppaanit tuntuvat peilaavan omaa olotilaani yhtä hyvin kuin niiden takana oleva peili. Niiskutusten ja yskän äänet sekoittuvat lähes tauotta pyöriviin lastenohjelmiin, joiden katseluaikaa ei juuri sairaana ollessa rajoiteta. 

Ajantaju hämärtyy, mikäköhän päivä tänään on? Toivo parantumisesta ja ärsytys sairastelusta vuorottelevat;  Kyllä tämä tästä, tsemppaan itseäni. Mutta miksi just meidän lomalla?! harmittelen hetken päästä.

Copyright 2019. All rights reserved.
Copyright 2019. All rights reserved.
Copyright 2019. All rights reserved.
Copyright 2019. All rights reserved.
Kahden väsähtäneen ja nuhaisen aikuisen välillä on sairastuvassakin mahdollisuuksia lempeälle läsnäololle. Lämmin kiitollisuuden tunne valtaa mielen, kun puoliso tuo kupin teetä tai seuraavan Pamol-annoksen. Flunssaisen miehen turvallinen halaus ja sanat rakastan sua Kulta keittiössä luovat myötätuntoisen ilmapiirin, kun en ole käynyt pariin päivään suihkussa ja alla on huono yö. Kun jälleen pyyhimme pieniä räkänokkia ja lohdutamme heitä kurjassa olossaan, syntyy välillemme entistä vahvempi yhteenkuuluvuuden tunne ja jaettu rakkautemme lapsiamme kohtaan vain lujittuu. Juuri tällaisesta elämästä olemme haaveilleet. 

Täällä kodissamme olemme turvassa ja kaikki on oikeasti ihan hyvin, ajattelen kun ikkunoista sisään tunkeutuvat kevään voimakkaat auringonsäteet sokaisevat väsyneet silmäni. 

Meille tämä on vain ohimenevä hetki, mutta joillekin sairaus on läsnä joka päivä. Minä saan katsoa ulkona säteilevää aurinkoa ja lohduttaa itseäni sillä ajatuksella, että pian mekin jo tervehdymme ja pääsemme sen syleilystä nauttimaan. Kaikilla ei näin ole. 

Sairastelu lapsiperheissä on kyllä harmillista hommaa, mutta jopa näistä harmaista sävyistä löytyy kauniita vivahteita ja elämän merkityksellisyyttä. Kipeänäkin voi tuntea kiitollisuutta. 

Toivon kuitenkin, että tervehdymme pian, ja pääsemme nauttimaan loppulomastamme.

-Petra

1 kommentti

  1. Miten kauniisti onnistut kirjoittamaan sairastumisista huolimatta ❤️ Terveempiä kevättalven päiviä teille!

    VastaaPoista