Eroon Kasoista: Ärsyttävän Avohyllyn Organisointi + vinkit!


Yksi lähes jokaisen kodista löytyvä sisustuselementti on the Kasa. Joillain voi olla useampi tällainen kotonaan. Se koostuu useimmiten posteista, kuiteista, hiuspinneistä, kolikoista, kyniä, maksamattomista laskuista, aurinkolaseista, Hesen leluista, ponnareista, kupongeista sun muusta silmiä hivelevän kauniista asioista. 

Tyhjät pinnat ovat optimaalinen paikka Kasoille. Äkkiseltään voisi ajatella, että täytyy olla taitava muodostaakseen Kasan, mutta itseasiassa kokematonkin sisustaja huomaa, että ne syntyvät kuin itsestään.
Ärsyttävä avohylly

Meillä yksi jatkuva kasojen paikka on minua suunnattomasti ärsyttävä avokulmahylly olkkarin ja keittiön välissä. Jokaisen hyllyn kasa on itsestään kuin installaatio, joka risoo minua päivästä toiseen. Silmä ei todellakaan lepää tätä avohyllyä katsellessa. Jotain oli siis tehtävä.

Lopputulos miellyttää kyllä! Järjestely itsessään oli nopea prosessi, ja olin käyttänyt huomattavasti enemmän aikaa siihen, että tuhahtelin kasoille aina ne ohittaessani. Tästä avohyllystä tuli eräänlainen kodin command center, mistä löytyy monet tärkeät jutut nyt hieman paremmin järjesteltyinä.Näin sinäkin saat Kasan kuriin: 

1. Pura Kasa.

Lajittele kaikki kasasta löytyvä tavara omiin pinoihin ja analysoi tilanne: Minkälaisia asioita tähän Kasaan tuppaa kertymään? Meidän avohyllyyn kertyi selkeästi: avaimet, postit, kolikot, arkistoitavat paperit, aurinkolasit, kupongit ja kanta-asiakkuuskortit, kamerani ja sen tarvikkeet, pastillirasiat ja purkkapussit ynnä muu taskujen ja laukkujen pohjalta löytyvä, kuitit. Ja roskia - ne vein samantien roskiin ja kierrätykseen.

2. Etsi kaikille asioille omat säilytysratkaisut. 

Tsekkaa ensin, mitä löydät valmiina kotoa, ja sen jälkeen etsi sopivat vaihtoehdot kaupoilta. Meillä oli ennestään esim. Ikean minilipasto, jolla ei ole ollut käyttötarkoitusta. Nyt valjastin sen käyttöön. Ostin Ikeasta myös valkoiset Kuggis -kannelliset laatikot, Sammanhang-teräskorit ja Dragan -puiset kylpyhuonesäilytykseen tarkoitetut laatikot. Mietin tarkkaan, millaiset ratkaisut toimivat käytännössä. Esim. halusin materiaaleja, jotka voi pyyhkiä kostealla, ja että tavaroiden laittaminen paikoilleen on nopeaa ja näppärää; muutenhan ne lasketaan jälleen vaan viereen vapaalle tasolle.

3. Lajittele tavarat paikoilleen. 

Pyyhi pinnoilta pölyt ja laita Kasasta puretut tavarat uusille paikoilleen. Laitoin lipastoon postit, arkistoon menevät paperit, säiytettävät kuitit, kynät ja epämääräisen sälän (let's face it, sitä on AINA, vaikka ei haluaisi), teräskoreihin avaimet ja kolikot, pieneen ruskeaan koriin kassinpohjajutut, kuten purkkapussit, isoon ruskeaan koriin kameran ja sen tarvikkeet. Puisiin laatikoihin laitoin aurinkolasit ja kupongit sekä kanttiskortit, ja näiden kansien päälle mies laskee mm. lompakkonsa ja korunsa. Valkoiset kannelliset laatikot ovat vielä tyhjiä.

4. Nimikoi.

Tein Dymolla tarrat, jotta on helppoa ja nopeaa laittaa asiat paikoilleen ja myös löytää ne.

5. Sisusta

Jos tilaa jää, kuten meillä, voit sisustaa sitä haluamallasi tavalla. Siirsin keittiöstä yhden viherkasvin
ylimmälle hyllylle.

6. Ylläpidä järjestys.

Tämä on kenties koko prosessin vaikein kohta! Järjestystä on jaksettava ylläpitää. Se on kumma, miten joskus voi tuntua niin vaivalloiselta kiireessä laittaa tavarat paikoilleen. Aion nyt itse pyrkiä siihen, että aina illalla katson, että tämä piste on kunnossa. Raportoin, miten käy!

Ahh, kyllä tekee hyvää, kun saa jonkun tällaisen ärsyttävän kohdan kodissa kuntoon. On nimittäin yllättävää, miten paljon omaan hyvinvointiin ja mielialaan voi vaikuttaa se, että ympärillä on epämääräisiä tavarakasoja, eikö?

-Petra

Ei kommentteja