Vallattomat vauvahiukset? Tässä nopea niksi ongelmaan.


Muutama kuukausi synnytyksen jälkeen alkaa ahh niin ihana hiustenlähtöaika. Toisin kuin osa luulee, se ei johdu imetyksestä, vaan naisen kehossa tapahtuvista hormonaalisista muutoksista. Monilla hiuksia irtoaa kauttaaltaan ja erityisesti ohimoilta. Hiustenlähtö kuitenkin taittuu, ja sitten alkaakin kasvukausi, mistä päästäänkin tämän päivän ratkottavaan ongelmaan: vallattomiin vauvahiuksiin. 

Saatoit bongata hetki sitten julkaisemani kuvan itsestäni illalla, kun peilistä tuijotti takaisin ilmiselvä Jack Nicholson. Jos missasit kuvan, tsekkaa se täältä. Tämä ei toki ollut ensimmäinen kerta, kun vastaava kampaus on nähty minulla, vaan se on ihan päivittäinen riesa: vauvahiukset ovat pystyssä ja näytän lievästi sanottuna räjähtäneeltä. 

Ongelma on siinä, että vauvahiukset haittaavat jokaisen äidin vakkarikampausta - mom bunia. Onhan niitä hiuksia ihan kiva pitää auki, mutta se on valitettavan epäkäytännöllistä monestakin syystä: a) niitä revitään b) niitä syödään c) ne menevät ruokaan / vaippoihin / ym d) ne hiostavat e) eihän niitä ehdi edes laittaa aamuisin f) x määrä muita syitä.


Vauvahiukset pilaavat rakastetun #mombunin

Aamuisin hiustenlaittotoimenpiteeni on yleensä se, että vedän - usein jopa harjaamattomat - hiukseni sotkunutturalle. Kurittomat vauvahiukset kuitenkin pilaavat lookin - jos sitä voi lookiksi sanoa - ja tämä kyllä ärsyttää. Kohti taivasta kurotteleva vauvahiusotsis kun näyttää pikemminkin rumalta ja epäonnistuneelta rairuohoistutukselta. 

Siinä ei hiuslakka juuri auta, eivätkä pinnit pelasta vielä, kun hiukset ovat melko lyhyttä sorttia. Erilaiset huivit olisivat toki kivoja, mutta meikäläisen takaraivolla ei sellaiset pysy, vaan ne liukuvat auttamattomasti ylöspäin, ja sitten vasta näytänkin huvittavalta. 

Simppeli ratkaisu

Mutta nyt on löytynyt ratkaisu! Erilaiset pannat, jotka ovat jälleen tulleet muotiin - thank God! Olen tykästynyt erityisesti pantoihin, jotka näyttävät siltä, että minulla on huivi kauniisti kietaistuna päässä. 

Kuluneiden viikkojen aikana olen kulkenut pannat päässä lähes päivittäin, olivat hiukseni kiinni tai auki. Kävin juuri pari päivää sitten ostamassa muutaman uuden pannan valikoimaani. 

Ahh! Näistä tykkään, ja ne auttavat kyllä tässä vauvahiusongelmassa. Niiden kaveriksi kun laittaa vielä kirkkaan huulipunan (lempparini ovat Rimmelin Provocalips -kestopunat), niin näyttää huomattavasti enemmän huolitellulta, vaikka aikaa ehostamiseen tuleekin käytettyä vain noin 7 minuuttia.
Vinkit pannan ostoon

♡ Kokeile pantaa päähän kaupassa: Imarteleeko se pääsi muotoa? Eihän se paina ikävästi? 
♡ Valitse väri, joka sopii värimaailmaasi. 
♡ Osta useampi panta eri koossa, materiaalissa ja värissä, niin saat vaihtelua asuihisi. 


Kuvien pannat on ostettu Glitteristä

Onko siellä muita vauvahiusten kanssa taistelevia?

-Petra

Ei kommentteja