Suolistobakteeri ja muita kuulumisiaJuhannusviikko on täällä - kuten säästä ja ihmisten säästressistä huomaa! Yleensä olisimme tässä vaiheessa jo mökillä valmistautumassa yhteen vuoden lempparijuhlistani, mutta kelien vuoksi olemme ainakin toistaiseksi kotosalla. Pääsenpä siis päivittämään vähän kuulumisia tänne!

Huonot uutiset: Suolistobakteeri

Aloitetaan nyt niistä huonoista uutisista. Mutta ennen kuin mennään niihin, täytyy kelata ajassa parisen viikkoa taaksepäin. Oli teatterin ensi-ilta, jonne päästiin hurvittelemaan Simppelin Marjutin kanssa. Ilta oli nauruntäyteinen ja hauska, mutta aamulla oloni oli aivan kaamea. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin ollut. 

En voinut käsittää, miten oloni oli niin paha. Mielessä pyöri kaikenlainen, jopa tyrmäystipat! Olin koko päivän poissa pelistä ja kuumettakin taisi olla. Säästän teidät sen tarkemmilta yksityiskohdilta, mutta voinette päätellä. Luulin kirjaimellisesti, että kuolen. 

Olo alkoi helpottua vuorokauden sisällä. Vasta kun tyttöni oksensi parin päivän päästä muutaman kerran, tajusin, että minulle oli sattumalta iskenyt juuri silloin teatteri-illan jälkeen jokin vatsatauti. Sittenhän sen tajusin: olohan oli ollut aivan sama kuin joka keväisen noron aikana! Miten en aiemmin tajunnut!


No, harmit eivät loppuneet siihen. Kuluneiden kahden viikon aikana mahani on ollut - lievästi sanottuna - sekaisin. Ensin lääkäreitä konsultoituani ajattelin, että nyt on paha noron jälkitila vatsassa. Muistin, että olin syönyt toukokuun loppupuolella antibioottikuurin poskiontelontulehduksen vuoksi, mikä selittäisi mahan herkkyyttä. Olo oli muuten täysin ok. 

Mutta oireet vaan jatkuivat ja jatkuivat, enkä lopulta uskaltanut pariin päivään edes poistua kotoa. Apteekista haetut lääkkeet eivät tuntuneet auttavan. Soitin päivystykseen, mistä minun käskettiin mennä heti maanantaina lääkäriin. 

Tässä kohtaa annan hatunnoston julkiselle terveydenhuollolle! Olin kymmenessä minuutissa käynyt lääkärillä ja labroissa. Parin päivän päästä sain puhelun: Suolistostani oli löytynyt Clostridium difficile -bakteeri, joka on tyypillinen antibioottikuurin jälkeen. Nyt on siis jälleen toinen antibioottikuuri aloitettu, jolla toivon mukaan tuo pöpö häipyy! 

Facebook-kirppistelyä

Sitten muihin aiheisiin! Kuten jo olen täällä kertonut, olemme päättäneet hurjien vuokrankorotusten vuoksi muuttaa muualle. Olemmekin löytäneet vuokrakodin yksityiseltä vuokranantajalta, mutta muuttoajankohta on vielä auki. Luultavimmin muutamme kuitenkin jossain vaiheessa elokuussa. 

Kun muuttopäätös oli tehty, oli tosi vaikea enää kokea nykyistä asuntoa ihan täysin kodiksi. Suunnitelmissani oli mm. laittaa parveke ihanaa kesäkuntoon, mutten ole nyt oikein innostunut sitä tekemään, kun tiedän, että lähtö on edessä. 

Sen sijaan olen innostunut käymään tavaroita läpi. Olen karsinut taas urakalla tavaraa ja jaksanut jopa lähteä Facebook-kirppistelyhommaan. 

Ilokseni se on sujunut tällä kertaa ilman sen suurempia haasteita, mitä nyt yhden ihmisen jouduin blokkaamaan, heh. On kyllä ihan mahtavaa, kun saa tällaisia asioita aikaiseksi ja saa laitettua pois tavaraa, jotka eivät enää ole käytössä tai eivät tuo iloa. Olenkin nyt kysynyt varsinkin vaatteiden kohdalla itseltäni, haluanko ehdottomasti säästää tämän? Tuoko se iloa? Kuinka usein haluan laittaa juuri tämän vaatteen päälle?


Hengailua cityssä

Yleensä vietämme kesällä todella paljon aikaa mökillä, mutta tänä vuonna olemme viihtyneet enemmän kaupungissa. Esikoinen on juuri siinä iässä, että mökillä olo on hieman haastavaa: vauhtia riittää, itsesuojelua ei. Selkäänsä ei voi siis sekunniksikaan kääntää, kun mökki on saaressa ja vettä ja jyrkkiä kalliota on all over. Reissujen jälkeen olen ollut aivan todella puhki, kun hommaan vielä lisää tiskaamisen, kokkaamisen ja sen, ettei poika nuku edes päikkäreitä enää. 

Kaupungissa on kuitenkin myös todella ihanaa, ja olemme käyneet pyöräilemässä, ulkoilemassa, kirjastossa ja kahviloissa. Kuvissa näkyvä Halistenkoski on muuten aivan ihana, ja vinkkiä siellä sijaitsevasta kesäkahvilasta tulee tänne pian! 

Juhannukseksi oli tarkoitus suunnata mökille, mutta katsotaan, missä vaiheessa sinne mennään, aaton säätiedotus on nimittäin tällä hetkellä melkoinen!

Mitäs juhannussuunnitelmia teillä on?

-Petra

2 kommenttia

  1. Voihan kurjuus!
    Itse matkaan itse asiassa juhannuksena ottamaan vähän omaa aikaa tuohon Halistenkosken maisemiin, pitääkin muistaa käydä siellä kahvilassa! Ystävien kautta nähnyt sieltä kuvia, onkohan se juhannuksena auki?
    Ihanaa ja tervettä juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Kivat kuulumiset! :) Arvasin heti ton CD:n. Itse kerran hoidin sisätautiosastolla potilasta jolla oli tuo, voi olla viheliäinen. :( Ihanaa kesän juhlaa teillekin!

    VastaaPoista