Maatalousmuseo Sarka Loimaalla

Maatalousmuseo Sarkasta löytyy paljon ihmeteltävää kaiken ikäisille lapsille

Lampaita Maatalousmuseo Sarkan pihalla

Kanoja Maatalousmuseo Sarkan pihalla

Mies silittää lammasta Maatalousmuseo Sarkan pihalla

Vanha hirsirakennus Maatalousmuseo Sarkan pihalla

Meidän perheen kolme-vuotias rakastaa kaikenlaisia työkoneita. Tässä äitiyden aikana tietämykseni työkoneista on lisääntynyt varmasti moninkertaisesti aiempaan verrattuna, ja nykyisin innostun itsekin, kun näen jossain työkoneen. Kun kuulin keväämmällä, että Loimalla sijaitsee Suomen Maatalousmuseo Sarka, kirjasin sen heti meidän kesän bucket listalle. Kuluneella viikolla köröttelimme Loimaalle retkelle Sarkaan!

Maatalousmuseo Sarka sijaitsee vain alle tunnin ajomatkan päässä Turusta, joten sinne hurauttaa nopeasti! Näin kesällä on kiva ihastella kauniita peltomaisemia matkalla. Museo on auki kesäkaudella joka päivä kello 10-17. Lippuhinnat ja muut ajankohtaiset tiedot löytyvät täältä

Sarka on mitä mainion retkikohde perheille. Sanoisin, että eniten siitä saavat irti vähän isommat lapset viidestä ylöspäin, mutta paljon löytyi ihmeteltävää myös perheen pienimmille! 

Pienoismalli Maatalousmuseo Sarkassa

Konenäyttely Maatalousmuseo Sarkassa

Lehmää voi yrittää lypsää Maatalousmuseo SarkassaMuseossa on hienosti toteutettu perusnäyttely, Maatalouden aika, jossa sukelletaan 3000 vuoden aikamatkalle. Näyttely on moniulotteinen sisältäen aitoja esineitä, tekstejä, liikkuvaa kuvaa, ääntä ja pienoismalleja sekä paljon myös käsin kosketeltavia juttuja, mikä on erityisen kivaa pienille lapsille. Näyttelyssä tuotiin hienosti esille tavallisten ihmisten tarinat, joihin haluaisin päästä perehtymään vielä paremmin ajan kanssa (viipotin tällä kertaa meidän kahden naperon perässä). 

Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Tällä kertaa saimme mm. ihastella suloisten lampaiden valokuvia  Lampaat ja mää - näyttelyssä sekä perehtyä ruisleivän historiaan.

Päärakennuksen vierestä löytyy erillisrakennus, missä on konenäyttely. Siellä on esillä vaikka mitä erilaisia työkoneita, ja myös mahdollisuus kokeilla robottilehmän lypsämistä koneellisesti. Kyllä, kokeilin todellakin!


Meidän kolmevuotiaan ihan lemppari oli tällä kertaa ulkona olevat kotieläimet. Pääsimme katsomaan kanoja, pupuja ja todella suloisia lampaita, joita rapsuttelimme pitkän tovin.

Sen jälkeen poika pääsi vielä ajelemaan polkutraktorilla, mikä oli myös hitti! Samasta paikasta löytyi myös keppareita ja rata niille.

Maatalousmuseo Sarkassa on myös kahvila-ravintola, jossa on tarjolla lounas. Tätä emme tällä kertaa testanneet, sillä meillä oli omat eväät mukana.

Jos Sarkaan tekee visiitin, niin suosittelen tutustumaan samalla reissulla Loimaan muuhunkin tarjontaan, kuten ihanaan Vanhaan Vesikosken Kouluun, mistä löytyy ihastuttavat putiikit ja suklaakahvila. Lisää löydät tästä aiemmasta postauksestani.

Onko Maatalousmuseo Sarka teille tuttu?

-Petra

Ei kommentteja