Elämää ilman puhelinta


äällä on eletty viime päivät ilman puhelinta, sillä perjantaina menetin puhelimeni ja muutaman maksukortin. Tässä on sählätty niiden sulkemisen parissa oikein ruhtinaallisesti: ensin suljin korttini, sitten liittymäni ja kotona pienessä paniikissa onnistuin vieläpä lukitsemaan itseni mailistani ulos! Haha. 

Eilen käytiin poliisilaitoksella kyselemässä, josko puhelin olisi toimitettu sinne, mutta eipä se ainakaan vielä ole ilmaantunut. Mutta mikäs tässä! Uskokaa tai älkää, puhelittomuus on tuntunut aivan ihanalta. Olen lähiaikoina vähentänyt paljon somen seuraamista (varsinkin scrollaamista...), ja päättänyt suosiolla käyttää somea pääsääntöisesti omien juttujen tuottamiseen. 

Asia, joka erityisesti blogiskenessä tökkii, on eräänlainen jatkuva online-tilassa oleminen. On "tärkeää", että on "vahva läsnäolo" somessa, mutta se ei vain ole minua varten. Minä olen läsnä omassa elämässäni, ja siitä tykkään jakaa pieniä paloja someen, mutta en vain ehdi olla "läsnä" somessa ja seurailla, tykkäillä ja kommentoida juttuja tai käyttää hirveästi aikaa omien juttujen promoamiseen. 

Kaiken kaikkiaan aion nyt kesän aikana karsia elämästäni joitain asioita ja slow living -meiningillä yrittää rauhoittaa entisestään elämääni, konmarittaa energiaa vieviä asioita pois - kaikkea tarpeettomista tavaroista turhiin velvollisuuksiin. Omaa jaksamista on varjeltava, jotta voi elää arvojensa mukaista elämää.Viime päivät olemme nauttineet helteestä ja perheen kanssa olemisesta. Viikonloppuna kävimme mökillä ja Mummilassa, söimme hyvin ja juhlistimme tietysti Äitienpäivää! Tänä vuonna poika ymmärsi oikein kunnolla mistä oli kyse. "Tänään on sinun päiväsi! Tänään on Äitienpäivä!" hän puhkui intona. 

Kesä on täällä ihan toden teolla ja minulla on lomafiilis! Olemme olleet ulkona todella paljon ja tehneet kesäisiä asioita; tänään päivä aloitettiin rannalla. Miten ihanaa! Tämä lepo tekee kyllä todella hyvää keholle ja mielelle. 

Tästä kelistä inspiroituneena olemme myös suunnitelleet tulevaa kesää pojan kanssa. Haluamme mennä poimimaan mansikoita, uimaan maauimalaan ja risteilylle! Muun muuassa. 

Jokos teillä on kesäsuunnitelmat tehtynä?

-Petra

1 kommentti

  1. Ilman puhelinta on välillä kyllä aivan ihana olla. Vaikka sometus onkin kivaa, niin aikamoinen aikasyöppö se kuitenkin on ja välillä on itse kunkin hyvä tietoisesti jättää puhelimen tuijottaminen vähemmälle.

    Helteet on täälläkin saanut miettimään kesäsuunnitelmia, me meinataan ainakin vähän mökkeillä, matkustaa toviksi maalle, syödä mahat pullolleen mansikoita ja herneitä ja ihan vaan nauttia elämästä. :)

    Ihanaa loppuviikkoa! :) -Tanja

    VastaaPoista