Edullisia ja helppoja järjestys- ja siivous vinkkejä WC- ja kylpyhuonetiloihin - soveltuvat myös vuokrakoteihin


ämän kevään yksi teemani on selkeästi kodin järjestys ja kotimme 70 neliön hyödyntäminen maksimaalisen tehokkaasti. Yksi osa-alue on ollut tavaroiden läpikäyminen ja karsinta - projekti joka on vielä kesken, ja joka on monella tapaa jatkuva projekti. Toinen osio on yrittää saada tiloistamme mahdollisimman funktionaaliset, mutta kuitenkin pienellä budjetilla edullisesti ja tavoilla, jotka ovat mahdollisia vuokrakodissa. Arki on huomattavasti sujuvampaa, kun tavaroille on omat paikkansa ja toiminnalliset paikat kodissa - kuten eteinen ja kylpyhuone - ovat käytännöllisiä. Kuluneen parin viikon aikana olen yrittänyt saada WC- ja kylpyhuonetilojemme järjestystä ja toiminnallisuutta parannettua.

Kodissamme on yksi WC, jossa on pyykkikaappi sekä pyykinpesukone. WC:ssä siis hoidetaan pyykkien lajittelu ja peseminen. Sauna- ja kylpyhuonetilassa on tietysti perheen pesutilat sekä pyykkien kuivatusalue. Saunasta löytyy myös aika-ajoin erinäisiä kalastusvälineitä, niin kuin mieheni kaira, kuten moni InstaStoryssa bongasikin. Heh! Sauna on varmaan aika monelle erilaisten harrastuskamppeiden säilytyspaikka, valitettavasti.

Meidän WC- ja kylpyhuonetilat - autenttisesti kuvattuina! Tältä tässä lapsiperheessä näyttää. Valitettavasti ilman luonnonvaloa oli hieman haastava kuvailla. Järjestys- ja siivousvinkit WC- ja kylpyhuonetiloihin


Näitä kahta tilaa olen alkanut järjestää entistä toimivammiksi hyvin pienen budjetin ratkaisuilla. Koska asumme vuokrakodissa, emme voi esim. vaihtaa pintamateriaaleja, porailla reikiä kylpyhuoneeseen tai pultata huonekaluja näiden tilojen seiniin. Olen kuitenkin löytänyt edullisia, toimivia ja helppoja ratkaisuja, joilla saa muutettua kylpyhuoneen ilmettä ja luotua järjestystä ja toiminnallisuutta paremmaksi. 

 • Imukuppikoukut (Ikea, täällä) ovat erinomainen vaihtoehto, jos et halua tehdä seiniin reikiä. Meillä niissä roikkuu mm. WC-istuimen supistaja, pyyhe ja seinälokerikko.

 • Kylpylelupussi (Ikea, täällä) on loistava tapa säilyttää kylpyleluja! Olen myös vaihtanut vastikään pois perinteiset kylpylelut, joiden sisälle oli kasvanut hometta, ja ottanut tilalle Plaston helposti tiskikoneessa pestäviä leluja, uusia hiekkaleluja ja mm. suihkepullon.

 • Imukuppi-saippupalateline löytyy meiltä sekä lavuaarin luota että suihkusta. Olen ottanut käyttöön palasaippuat ja nämä telineet saa helposti asennettua, ja ne on myös helppo heittää tiskikoneeseen pesuun. (Ikea, tämä)

 • Imukuppilaatikot (Ikea, tämä) tuovat lisää säilytystilaa. Meillä on näitä yhteensä neljä! 

 • Siniltä löytyy myös oikein kivoja, ruuvittomia kylpyhuonetarvikkeita! Löysin ne vasta tätä juttua kirjoittaessa, kuten tämä hiustenkuivaajateline tai nämä kauniit seinäkoukut. 

 • Ovikoukut / ovinaulakot ovat ihan must! Niillä saa minne vaan lisää säilytystilaa. Kylpyhuoneessa saa pyyhkeille ja aamutakeille säilytyspaikan, eteisessä vaikka laukuille. Suosittelen! (esim. Ikeasta)

 • Märkätilaan sopiva penkki (Ikea, täällä) tuo lisää säilytystilaa ja se helpottaa myös lasten kanssa touhuamista, kun heidät saa johonkin hetkeksi istumaan. 

 • Seinälokerikkoon (HM, tämä) olen laittanut vauvan hoitotarvikkeita ja vaippoja. Se roikkuu pyykkikaapin kyljessä imukuppikoukussa. Myöhemmin aion sijoittaa sen varmaan lastenhuoneeseen. 
 • Pyykkien kuivaamiseen meillä on käytössä perinteinen pyykkiteline, saunassa on pyykkinarut ja kaikki vanhat henkarit on otettu käyttöön pyykin kuivaamiseen. 

 • Kylpyhuoneessa oleva pyykkikori on pyörillä olevan kukkaruukkutelineen päällä, jotta suihkusta tuleva vesi ei jäisi sen alle muhimaan. Olen sen aikoinaan ostanut Bauhausista. 

 • Pesuallaskaappi. Asumme 90-luvun kerrostaloasunnossa, missä on kaikille tutut, hyvin yksinkertaiset peilikaapit ja lavuaarit. Ostimme kuitenkin kerran Lidlistä allaskaapin WC-tilaan, mikä mielestäni muutti vähän kivemmaksi aika kolkon WC:n ilmettä. 

 • Tekokasvi voi tuoda kivaa kotoisuutta ja vihreyttä muutoin kolkkoon tilaan. 

 • WC- ja kylpyhuonetilojen siivoamisessa suosin kyllä Siniä - Siniä on meillä lapsuudenkodissakin käytetty. Ehdottomasti paras lattiakuivain on mielestäni Sinin teräväkuivain (täällä). Sinin mikrokuituliinat (esim. tämä), vaihtopää-WC-harja (tämä), vaihtopäätiskiharja (tämä) ja kaakeliharja (tämä) ovat suosikkejani. Suosittelen myös ottamaan käyttöön Sinin lattiakaivosuodattimet (täällä) sekä hiussiepparin (täällä)! Erittäin toimivat varsinkin, kun hiuksia lähtee niin kuin minulla nyt raskauden jälkeen...

 • Enimmäkseen käytän ekologisia puhdistustuotteita, kuten Methodia (tämä) tai Ecoveria (tämä).
Onko siellä muita, jotka nauttivat järjestelystä ja siivousjutuista, varsinkin kun ne saa tehdä ihan rauhassa? Tai onko sulla hyviä WC- ja kylpyhuonetilojen siivous- ja järjestelyvinkkejä? Jaa alla! 

-Petra

InstaStoryn puolella näytän välillä arkisia siivous- ja järjestelyjuttuja muiden arkielämän teemojen lisäksi. Voit seurata täällä

Lisää kotiin liittyviä postauksia löydät täältä

Ei kommentteja