Näin meidän kodissamme - 46 Faktaa
oti on lemppari paikkani! Olen aina viihtynyt kotona, etenkin nyt kun on oma perhe. Kolmistaan Karoliina jakoi miten heillä elellään, ja inspiroiduin jakamaan teille faktoja meidän kodistamme, tavoistamme ja kotielämästämme. Tervetuloa kurkkaamaan meidän kotiimme.

Näin Meillä: 

 1. Asumme 70 neliön vuokrakolmiossa, jossa on oma sauna ja parveke - mutta ei lasitettuna, mikä onkin yksi haaveistani. 
 2. Meillä on mieheni kanssa ihan samanlainen sisustusmaku, joten kodinsisustuksesta olemme aina olleet samaa mieltä. Seurusteluaikoina selasimme Ikean katalogia ja haaveilimme yhteisestä kodista. 
 3. Kodin organisoinnista ja esim. kausikoristeista vastaan kuitenkin minä. Olen myös se, joka yleensä tietää, missä mikäkin asia on. 
 4. Pääosa huonekaluistamme on Ikeaa ja Anttilaa - yllätys yllätys. 
 5. Keittiössä meillä on Artekin pöytä, joka on minun lapsuudenkodistani. Pöydän pinta on todella kulunut, kun olen siskojeni kanssa paukuttanut aterimia sitä vasten 30 vuotta sitten. Päivällistä syödään yhdessä aina miehen tultua kotiin. Emme ole koko parisuhteemme aikana montaa kertaa syöneet päivällistä eri aikaan. 
 6. Meillä käytetään halpaa vessa- ja talouspaperia. 
 7. Jääkaapista löytyy aina maitoa, mehukeittoa, omenasosetta ja Jonagold-omenoita. 
 8. Poika nukkuu omassa huoneessaan juniorisängyssä, tyttö nukkuu meidän makuuhuoneessa puoliksi omassa ensisängyssään ja puoliksi meidän vieressä. Ja pyörii tietysti 360 astetta yön aikana.
 9. Vessassa käydään ovi kiinni ja omassa rauhassa. Paitsi minulla on päivisin välillä seuralaisia vessassa joko lattialla tai omalla potallaan.  
 10. Olohuoneemme lattialla on kaunis Annon matto. Olen ollut niin tyytyväinen, että ostimme sen ennen kuin Anttila lopetti. 
 11. Vaihdan lakanat kerran viikossa. Ei ole parempaa kuin sukeltaa illalla "rapeisiin" lakanoihin. Tämä on muuten äidiltäni peritty mieltymys ja sanavalinta. 
 12. Teen viikkosiivouksen kerran viikossa: imuroin, pesen lattiat, pesen vessan ja kylppärin ja siistin kotia. 
 13. Meillä kierrätetään: pahvit, muovit, paperi, lasi, metalli ja biojäte. 
 14. Parvekkeella on vanhat kalusteet ja haluaisin jossain vaiheessa ostaa oikeasti kivat tuolit ja pöydän. Kelien lämmetessä syömme parhaimmillaan kaikki päivän ateriat ulkona.
 15. Haaveilen omasta nojatuolista. 
 16. Lempipaikkani kodissamme on varmasti avokeittiö-olohuonealue, sillä isoista ikkunoista tulvii luonnonvaloa sisään ja kaunis merimaisema ilahduttaa kaikkina vuodenaikoina. 
 17. Toinen lempipaikkani on työpöytäni, jonka ääressä saan uppoutua bloggaamiseen tai muihin kirjoitus- ja valokuvaushommiin. 
 18. Olen perinyt isovanhemmiltani kauniin taulun, josta pidän koko ajan enemmän. 
 19. Pyykit kuivatamme kylppärissä ja saunassa, mutta haaveilen kyllä omasta kodinhoitohuoneesta ja kuivausrummusta! Ehkä jonain päivänä. 
 20. Meillä on muutamiakin tauluja, jotka eivät ole tällä hetkellä seinällä, sillä jostain syystä taulukoukku toisensa perään on tipahtanut seiniltämme. Viimeksi viime viikolla kello tippui yhtäkkiä lattialle, kun koukku irtosi. Erikoista.
 21. Vessanpesu on yksin minun hommaani: mieheni on tainnut pestä vessan maksimissaan kaksi kertaa suhteemme aikana. 
 22. Mies puolestaan hoitaa lähes kaikki talousasiat, kuten laskujen maksamisen. 
 23. Minä olen meillä sihteeri, ja hoidan tärkeiden papereiden arkistoimisen ja mapittamisen.
 24. Käymme usein perjantaisin tai lauantaisin perhesaunassa, ja saunomiseen sisältyy usein kuorintaa ja kasvonaamiota. Parvekkeella vilvoitellaan Gingeralea juoden - paitsi minä, sillä juon saunoessa mieluiten vettä tai appelsiinimehua.
 25. Keittiössä on aivan liian vähän säilytystilaa, mikä on tuskastuttavaa toisinaan. Jos meillä olisi enemmän tilaa, tykkäisin keräillä erilaisia astioita, sillä nautin siitä, että saan kattaa pöydän kauniisti.
 26. Eteinen on kotimme hankalin tila: Sinne ei juuri tule luonnonvaloa, se on liian ahdas ja päivän päätteeksi se on usein aika kaaos ulkovaatteita ja kenkiä. Välillä sinne myös ängetään vaunut, ja usein roskapussi odottaa viemistä oven vieressä. 
 27. Tyypillisiä arkiruokia meillä on: pasta bolognese, kanasalaatti, makaroonilaatikko, sosekeitto, tortillat, uunijuurekset ja kana. Aamuisin syödään lähes aina puuroa. Viikonloppuaamuihin kuuluu toisinaan smoothieta, mozzarella-leipiä ja tuoremehua. 
 28. Ennen lapsia pelasimme päivittäin mieheni kanssa Yatzya, lähes joka aterian yhteydessä. Nyt pelaamme yleensä vain viikonloppuisin kerran tai kaksi kuukaudessa. Tämäkin tapa tullee takaisin aktiivisemmin lasten kasvaessa.
 29. Häkkikellarimme on ängetty niin täyteen, että ovi pitää todella työntää kiinni voimalla, että lukon saa ujutettua takaisin salpaan. Keväällä haluaisin tehdä perusteellisen raivausprojektin. Taas. 
 30. Meillä ei ole kahvinkeitintä, koska rikoin muinoin omani ollessani opiskelija ja siirryin täysin murukahvin juojaksi. 
 31. Mieheni vaatekaappi on AINA siistimpi kuin minun.
 32. 98 % päivistä mies on meillä se, joka petaa sängyn. 
 33. 99 % päivistä minä olen meillä se, joka tekee ruuan. 
 34. Televisio on meillä päällä vain jos sitä katsotaan. Aamuisin poika saattaa katsoa lastenohjelmia leikkiessään, ehkä kerran tai kaksi viikossa katsomme ilta-Pikku Kakkosen. Iltaisin televisio laitetaan päälle vasta lasten mentyä nukkumaan, paitsi joskus harvoin, kun mies on katsonut jotain auto-ohjelmaa pojan kanssa. Musiikkia tosin kuuntelemme television kautta.
 35. Kaiken kaikkiaan olen tarkka ruutuajoista. Olen suunnittelut meille myös puhelinparkkia, johon me aikuiset laittaisimme puhelimet illaksi, ja myöhemmin lapset saavat parkkeerata sitten siihen viereen, kun joskus saavat omat puhelimet.  
 36. Vaikka kotimme on ihana ja nautimme kotona olemisesta suunnattomasti, vietämme harvoin koko päivää kotona, vaan yleensä käymme vähintään ulkoilemassa jossain. 
 37. Meillä lapset saavat näkyä, kuulua ja leikkiä. 
 38. Sänkymme alla on tällä hetkellä kokoontaitettuna meidän pyörän peräkärry, joka toivon mukaan saadaan  kohta taas ottaa esiin, kun jäät sulaa. 
 39. Meillä on muutamia kasveja, jotka ovat pysyneet hengissä vuodesta toiseen. Olen tottunut omassa lapsuudenkodissani siihen, että ympärillä on aina paljon kasveja. Äidilläni tosin on viherpeukalo (toisin kuin minulla), ja yhä edelleen ihmettelen heillä kyläillessämme, miten hän saakin kaiken kukoistamaan. 
 40. Imurimme on aivan surkea, ja etsinkin nyt hänelle seuraajaa. Onko ärsyttävämpää kuin se, että joudut 10 kertaa ajamaan pikkukiven yli ennen kuin imuri vihdoin jaksaa imaista sen sisuksiinsa? Ja toisaalta onko parempaa kuin se ääni, kun eteisen matolta menee kaikki hiekat ja kivet imuriin? Tehokasta imuria odotellessa. 
 41. Meillä on paljon kirjoja, sillä olen varsinainen lukutoukka. Erityisesti tykkään lukea tietokirjallisuutta, mutta varsinkin loma-aikoina nautin siitä, kun saan uppoutua johonkin mukaansa tempaavaan kaunokirjalliseen teokseen. Murhadekkareita tai fantasiaa en lue, paitsi Harry Potterit olen lukenut englanniksi ja ne löytyvät kirjahyllystämmekin. 
 42. Puolet Turun kaupunginkirjaston lastenkirjoista löytynee meiltä. Meillä on aina lainassa vähintään 30 kirjaa, sillä luen lasten kanssa paljon päivittäin. 
 43. Kotimme ikkunat kaipaavat kipeästi kunnon pesua, ja mieheni onkin suunnitellut niiden pesemistä, kunhan kelit lämpenevät. 
 44. Lempikukkani ovat vaaleanpunaiset ja pinkit neilikat. 
 45. Ja jostain syystä tykkään pinkeistä siivousvälineistä.
 46. Meillä vauva menee unille klo 19, poika nukahtaa noin 20.30 ja me aikuiset tähtäämme kymppiin, mutta useimmiten olemme sängyssä kello 23. Sänkyyn menemme lähes aina yhdessä samaan aikaan. 
Siinäpä muutama fakta meidän kodistamme! 

-Petra

P.S. Tavallista arkeamme sotkuineen päivineen voit seurata myös Instagramin puolella, muista tsekata InstaStory. 

Ei kommentteja