Vegaaninen kahvimaito + teiltä saadut vegemaitovinkit!
ahvi, tuo elämäni eliksiiri. En tiedä miten sitä selviäisi ilman jokapäiväistä kahviannosta, mutta ilmeisesti kaikki eivät kahvia päiväänsä kaipaa. Minä taas juon päivittäin noin 2-4 kuppia (tai saavia, kuten joku seuraajista on kommentoinut). Juon kahvini reilulla maitovaralla, joten aloin tässä yksi päivä tuumia, josko vaihtaisin kahvimaitoni vegaanisempaan versioon. Tuleehan kahvin seassa juotua maitoa about 1-1.5 litraa viikossa. Kahvimaidon korvaaminen ei ehkä kaikkien mielestä ole se iisein asia lähteä muuttamaan vegaaniseksi, mutta hei, taisin onnistua!

Olen törmännyt muutamissa yhteyksissä iKaffe-hehkutukseen, mutten ole ajatellut asian koskevan minua. Olen nimittäin muutamaan otteeseen joskus aiemmin kokeillut kauramaitoa kahviin ja se ei kyllä mielestäni toimi sitten alkuunkaan. Päätin kuitenkin antaa iKaffelle tsäänssin. 

Shaken, not stirred

Dokumentoin ensimmäisen maistelukerran Instastoryn puolelle ja osa ehkä näkikin reaktioni: yök! MUTTA. Sitten minulle alkoi sadella paljon vinkkejä teiltä. Keskeisin viesti iKaffen suhteen oli tämä: 1. Ravista se kunnolla! Maidon kuuluu vaahtoutua. 2. Makuun kyllä tottuu! Ja sen jälkeen ei kuulemma lehmänmaito enää houkuta. 

Olin epäileväinen. Okei okei, ajattelin. Kokeilen uudestaan. Ensi viikolla. 

Ja niin tein. Maanantaina iKaffe-purkki sai kyytiä ja sain kuin sainkin kahvini päälle ihanan vaahdon. Ja se maistui hyvältä! Mitä ihmettä?!

Tämän viikon olenkin juonut kahvini vain ja ainoastaan iKaffen kanssa. Olen suorastaan hämilläni, että tämä kävi näin helposti. Enkä koe joutuvani luopumaan mistään tai juomaan jotain pahaa. Vaahto on tosi jees ja maku kivan pähkinäinen ja täyteläinen.


Sain teiltä liudan muitakin vinkkejä kahviin sopivista vegemaidoista:

♡ Sokeroimaton kookosmaito
♡ Alpron soijamaito
♡ Alpron vaniljainen soijamaito
♡ Mantelimaito
♡ Alpron vähäsokerinen mantelimaito
♡ Cashewmaito
♡ Riisimaito
♡ Oatlyn muut kauramaidot
♡ Oddlygoodin kauramaito

Muita teiltä saatuja ajatuksia...

Joidenkin mielestä kahvi vaatii makeutta, silloin ei kannata valita täysin makeuttamatonta vegemaitoa. Toiset eivät voi sietää makeutta tai täyteläisyyttä, silloin ei kannata ottaa barista-maitoja.
♡ Kahvin sekaan voi lisätä esim. pari tippaa nestemäistä vanilja-aromia tai muuta makua / maustetta. 
♡ Anna makunystyröiden tottua! 

Onko siellä muita, jotka juovat kahvinsa muulla kuin lehmänmaidolla? 

-Petra

3 kommenttia

 1. Me testattiin tätä kesällä (kirjoitin itseasiassa silloin postauksenkin aiheesta; www.mimmimafia.fi/2017/06/wow-no-cow-yes-or-no.html) ja no...toiste ei olla ostettu :D

  Noita muita vinkkaamiasi vaihtoehtoja voisi kyllä myös kokeilla! Kiitos kun jaoit saamasi vinkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyki lukea! Muistitko ravistella? 😉 Ei ole kyllä mikään helppo juttu löytää itselle sopivaa kahvimaidonkorvaajaa, noissa kasvismaidoissa kun on melko vahvat, lehmänmaidosta poikkeavat maut 🤔

   Poista
 2. Täällä toinen iKaffen suurkuluttaja. Ainut mikä ärsyttää on se, että täyttä purkkia ei saa ravisteltua niin että saisi heti vaahtoa. Tai ainakaan mulla ei onnistu helposti :D Mutta iKaffea on kyllä pakko löytyä aina kaapista.

  Siskoni luona maistoin kahvin kanssa tätä: https://www.alpro.com/uk/for-professionals/products/drinks/almond/almond-for-professionals Ja vahva suositus! Oli todella hyvää kahvin kanssa :) Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista