Siivous- ja sisustushaaveita


uodenvaihteessa minulle iskee usein järjestelykärpänen -niin myös tänäkin vuonna. Haluan käydä läpi kaappeja ja hyllyjä, järjestellä tavaroita ja saada kotia kuntoon uutta vuotta ja tulevaa kevättä varten. Olenkin tänä vuonna jonkin verran tätä harrastanut, mutta vielä olisi paikkoja järkkäämättä. (Puhumattakaan siitä, että se arkinen kaaos on kyllä valloillaan hela tiden.) 

Asumme 60 neliön kolmiossa ja nyt kun meitä on täällä neljä, alkaa paikat tuntua melko ahtailta. Vauvahan ei itsessään paljon tilaa vie, mutta vauvan mukana tulevat tavarat sen sijaan vievät, vaikka meillä onkin ollut aika vähän tarvikkeita käytössä. Silti vauvan sänky, syöttötuoli, vaatteet ja vauvanlelut vievät oman tilansa. Mutta emme kuitenkaan ole muuttamassa minnekään, joten olen koittanut järkkäillä kotia toimivammaksi, ja tarkoitus olisi kevään aikana vielä karsia tavaraa.

Kaikenlaisia isojakin rumsteerausideoita olen saanut, mutta toistaiseksi tuo mies ei ole oikein lämmennyt ajatuksilleni. No, katsotaan katsotaan. Jos mies on perheen pää, niin nainen on kaula, joka kääntää pään, eiks niin? Hehe, vitsi vitsi. Tämän opin Kreikkalainen naimakauppa -leffasta.

Koti toimivammaksi

Tällä hetkellä meillä on tiettyjä toiminnallisia alueita kodissa, joiden funktionaalisuutta haluaisin parantaa. Yksi sellainen on meidän pyykkihuolto. Kodissamme on erikseen pieni WC, jossa on pyykinpesukone, ja sitten kylpyhuone ja sauna. Meillä on tällä hetkellä vain yksi iso pyykkikori, mikä on todella epäkäytännöllistä. Tämän asian haluan ratkaista. Lisäksi kylpyhuonetta voisi vähän parannella niin, että siellä olisi kaikelle oma paikkansa ja mieluusti niin, ettei taapero pääsisi ihan yhtä helposti levittelemään tavaroita ympäriinsä. 

Eteisen toimivuutta haluaisin niin ikään kehittää. Ahdas kerrostaloeteinen on haasteellinen lapsiperheissä, etenkin näin talvisin tai kurakeleillä, kun sisälle kantautuu hiekkaa, likaa ja vaatteita on PALJON. Lisäksi eteistä ruuhkauttaa välillä myös hiekkalelut, ulkolelut tai vaunut. Sekä tietysti esimerkiksi roskapussi ja ynnä muita epämääräisiä tavaroita. Eteistä haluan siis kehittää.

Järjestelyn lisäksi kevätvalo herättää siivoushimoni. Haluaisin tehdä perusteellisen siivouksen koko kämppään, ja nyt tuntuu, että sormeni syyhyävät siivoomaan - mieluusti vielä yksin ja omassa rauhassa. En olisi vielä 15 vuotta sitten uskonut, miten jännittävää on ollut kolmekymppinen! Elämä todella on seikkailu. Tänään siis jaan teille listan muodossa siivous- ja sisustushaaveeni. 

Siivous- ja sisustushaaveeni


 • Kylpyhuoneen ja saunan kunnon kuuraus.
 • Parempia piensäilytysratkaisuja kylpyhuoneeseen.
 • Kodin ikkunoiden pesu.
 • Häkkikellarin järjestely.
 • Oman vaatekaapin läpikäyminen ja siivoaminen.
 • Parvekkeen kevätsiivous ja kuntoon laittaminen.
 • Pyykkihuolto kuntoon! Uudet pyykkikorit ja toimivammat järjestelyt. (Haaveilen myös kuivurista...)
 • Tarpeettomien tavaroiden laittaminen myyntiin nettikirpparille.
 • Eteinen toimivammaksi jotenkin.
 • Eteisen lipaston kannen / tason parempi hyödyntäminen. 
 • Vauvan pinnasängyn siirtäminen lastenhuoneeseen.
 • Uusi imuri! Meidän on ihan surkimus, ja haaveilen sellaisesta oikeasti pätevästä pelistä. Saa vinkata! Ja pohdin, olisiko hyvä ostaa ihan normi-imuri vai voisiko varsi-imuri parantaa merkittävästi elämänlaatuani?
 • Uusia siivoustarvikkeita. Siivoaminen on kivaa, kun on ihanan tuoksuiset, nätit ja toimivat tarvikkeet, eiks niin? Haluaisin ainakin  uusia Method-siivousaineita. 
 • Kevätvärejä olkkariin. Olen ihastunut nyt vanhan roosan ja hempeän vihreän yhdistelmään. 

Muun muassa tällaisia haaveita täällä tällä hetkellä, ja lisää varmasti kehitän projektin edetessä. Onko siellä samanlaisia haaveilijoita? Herättääkö kevät muissakin tällaista intoa? Laitoin muuten miehelle juuri viestiä, että mennäänkö tänään Ikeaan, ulkona on kuitenkin liian kylmä ulkoiluun! Lisää postauksia näihin liittyen on siis luvassa.

-Petra 

2 kommenttia

 1. Siis ihanaa, että on joku muukin, jonka elämä on näin villiä! Tää kevätaurinko on saanut siivous- ja sisustusihmisen minussakin heräämään. Yleensä molemmat ovat hyvinkin piilossa, ainakin jos mieheltä kysytään... Ha! Kahden lapsen kotiäitinä vaan herää myöskin sama kysymys, että koska ihmeessä sitä siivoaa, kun siihen perussiisteyden ylläpitoon menee se kaikki energia/aika, jota päivän aikana on käytettävissä. Olen yrittänyt myös hävittää ylimääräistä tavaraa, mutta jostain sitä ilmaantuu koko ajan lisää. Mutta pointtina siis, ihana inspiroiva postaus ja allekirjoitan oikeastaan ihan kaiken :)
  Nimimerkillä syksyllä ylpeästi 30-v :D

  VastaaPoista
 2. Törmäsin tähän pyykkikoriin yhdellä Youtube-videolla ja oli pakko tulla vinkkaamaan sulle: https://www.amazon.co.uk/LANGRIA-Laundry-Detachable-Anti-Slip-Capacity/dp/B01LXOVLS5/ref=sr_1_fkmr0_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1520365736&sr=1-1-fkmr0&keywords=SimpleHouseware+Heavy-Duty+3-Bag+Laundry+Sorter+Cart

  En tiedä onko koko yhtään sopiva, mutta tuollaisen hankkisin itselle, jos vaan tilaa olisi!

  VastaaPoista