Tyttöjen viikonloppu Jyväskylässä!
eipä hei ja hyvää alkanutta viikkoa! Vaikka viime viikolla flunssa ja oksennustauti koittivat iskeä kapuloita meikä mamman rattaisiin - eli siis tyttöjen viikonloppusuunnitelmiini - niin kyllä vain, kaikesta huolimatta, minä ja ja le bebé istuimme junassa perjantai-iltapäivällä kello 16. Nokka ensin kohti Tamberetta, missä vaihdoimme junaan, jossa odotti Helsingistä tullut rakas ystäväni, ja siitä sitten matkasimme vielä yhdessä tuumin Jyväskylään meidän hostin luo. 

Ja ai että ai että, kyllä ystävien seura tekee hyvää. Odotin tätä miittiä kuin kuuta nousevaa, ja oli vaan niin best hengailla ja viettää aikaa yhdessä - naisten kesken. Ystävälläni oli vielä suurin osa viikonlopusta lapsivapaana, kun hänen poitsunsa meni isinsä kanssa evakkoon, niin saatiin kyllä relata mukavasti. 

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin näin vanhemmiten sitä todella arvostaa ihan eri tavalla ystävyyssuhteita. Näiden naisten kanssa on vielä erityisen spessu yhteys, sillä olemme olleet ystäviä seiskalta asti. Siis basically ihan baby face-ajoilta lähtien, ja ollaan kasvettu aikuisiksi yhdessä. Meillä oli aikoja yläkoulun jälkeen, kun elämä vei, olimme eri maissakin välillä, eikä nähty säännöllisesti, mutta nyt kun olemme asettuneet aloillemme ja villit viilettämiset ovat ohi - tavallaan ohi - niin meidän yhteys on vaan vahvistunut. 

Ollaan usein pohdittukin sitä, että lapsuusajan ystävyyssuhteet ovat sillä tavalla ainutlaatuisia verrattuna aikuisena solmittuihin suhteisiin, että lapsuudenystävät tuntevat usein esim. perheesi ja tunnetaan sillä tavalla syvemmin. Olemme käyneet läpi murrosiän ja kaikki siitä seuranneet vaiheet, ja nyt 2/3 meistä on naimisissa ja äitejä ja kolmannen häitä tanssitaan elokuussa. Tuntuu välillä ihan kreisiltä, jos tiedätte mitä tarkoitan. 
Viikonloppu oli jollainlailla taas niin täydellinen. Perjantaina laitoimme lapset suoraan nukkumaan, minkä jälkeen nautimme juustoja, viiniä ja höpöttelimme myöhään. Vaihdoimme myös lahjoja, sillä meillä on kaikilla lähekkäin synttärit. Sain ihanat Uhanan korvikset! (Kiitos tytöt!) 

Seuraavana päivänä puuromaakari eli minä valmistin meille aamupalaa ja vietimme rauhallisen aamupäivän ystäväni ihanassa kodissa. Puolilta päivin paikalla ollut minimies lähtikin lopuksi ajaksi hoitoon, ja me suuntasimme Jyväskylän keskustaan. Kävimme Bella Romassa pizzoilla, piipahdimme kirpparille, muutamiin kauppoihin ja kävimme vielä kahvillakin. Illalla saunottiin, laitettiin kasvonaamiot, tehtiin vähän Aperol Spritzejä juteltiin yömyöhiin. 
Sunnuntaina ehdittiin vielä syödä aamupalaa yhdessä, käydä tekemässä toinen kirpparikierros (tein muuten kivoja löytöjä!) ja käytiin kahvittelemassa kauniissa Kuokkalon Kartanossa. Neljän maissa hypättiin ystäväni ja vauvani kanssa taas VR:n kyytiin ja lähdettiin kotiin hyvän weekendin jälkeen. Nyt vaan seuraava viikonloppu kalenteriin ylös! Taidetaan treffata seuraavaksi taas täällä Turussa. 

Tulevana perjantaina täytän 30! Siihen liittyviä juttuja tiedossa tällä viikolla.

-Petra

Edeltävää tyttöjen viikonloppua vietimme syyskuussa. Siitä täällä

Ei kommentteja