Marraskuuta pakoon: Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Allekirjoittanut onnellisena valoisassa ja lämpimässä puutarhassa.

Valo, lämpö ja rauha - niitä kaikkia on tarjolla Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa.

Ympärillä on upeita ja erikoisia kasveja!

ade ropisee parhaillaan ikkunaa vasten ja ulkona on säkkipimeää. Olemme puolessa välissä marraskuuta, mikä alkaa monella tuntua niin mielessä kuin kehossakin: kenties vähän masentaa ja vähintään hieman väsyttää. Mutta minäpä jaan #mainiomarraskuun hengessä vinkin, minne voit ottaa äkkilähdön vaikka tänään! Siellä on lämmintä, valoisaa ja kerrassaan ihanaa. 

Kuten otsikko jo paljasti, kyseessähän on upea Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, tuo Ruissalon helmi!

Kyllähän se olisi kiva loikoilla auringon alla rannalla Kanarialla tai Thaimaassa, mutta kaamosta voi paeta arkisinkin paljon lähemmäksi ja tietysti myös huikean paljon halvemmalla. 

Kasvitieteellinen puutarha on oiva retkikohde niin lapsiperheille, kaveriporukoille kuin pariskunnillekin. Siellä voi kulkea ihania pieniä polkuja ja kuvitella olevansa kaukana pimeän Suomen sateista. Linnut sirkuttavat puissa, karpit uivat vedessä ja suihkulähteet pulputtavat luoden rauhallisen tunnelman ympärilleen. Iholla tuntuu tropiikin lämpö ja sieraimet täyttyvät erilaisilla kasvien tuoksuilla. Välillä voi istahtaa penkille aistimaan tunnelmaa. 

Jos mieli tekee ja varusteet ovat kunnossa, voi toki näin talvellakin mennä vielä sisäkierroksen jälkeen kiertämään ulkopuutarhan. Tai sitten voi skipata sen tällä kertaa ja suunnata suoraan kupposelle Cafe Vanha Tammeen, missä on herkkujen lisäksi tarjolla keittolounas. 
Vehreyttä voi viedä ihan kotiin astikin, sillä paikan päällä myydään erilaisia kasveja. Eräs pieni ja söpö mehikasvi meinasi lähteä tällä kertaa mukaani - katsotaan, jos palaan sen vielä ostamaan. Hinta kun oli vain 2 euroa. 

Suosittelen lämpimästi suuntaamaan sisälle näin marraskuussa - ja välillä muuallekin kuin Hoplopiin tai ostarille! 

-Petra

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on auki ti - su klo 10-17. Täältä voit tarkistaa lippuhinnat ja tarkemmat tiedot.

Ei kommentteja