Jouluun laskeutuminen
oulu on ihmisen parasta aikaa, ja minun lempi vuodenaikani. Alan useimmiten odottaa joulua syyskuun loppupuolella, ja siinä missä jotkut ihmiset kiroavat lokakuussa marketeissa soivia joululauluja ja liian varhain esille laitettuja joulukalentereita ja konvehtirasioita, minun sydämeni iloitsee: kohta se on täällä taas, joulu!

Avioliiton alussa sovimme mieheni kanssa, että saan marraskuussa laittaa joulun kotiimme. Nyt vuosien varrella olen tainnut saada hänenkin pään käännettyä, ja hänkin nauttii jo tästä perinteestä. On ihanaa, kun joulua saa odottaa rauhassa ja hartaudella keskellä pimeintä marraskuuta. Joulun juhliminen oikeastaan alkaa jo silloin. Joulun tunnelmointiin kuuluu joulukoristeiden lisäksi tietysti kynttilöiden polttaminen, joululaulujen kuunteleminen Jouluradiosta ja jouluisten herkkujen nautiskelu. 

Sunnuntaina kutsuimme ystäviä kylään ja oli ihanaa juoda glögiä, syödä juustoja ja pipareita ja tämän joulukauden ensimmäiset joulutortut. Rehellisyyden nimissä en itse ole torttujen ystävä, mutta tykkään niitä kuitenkin tehdä!

Vaikka periaatteesta vastustan Black Fridayta ja sen myötä tulevaa turhaa kulutusta, myönnän, että tein viikonlopun aikana ne muutamat joululahjaostokset, jotka oli tarkoitus tehdä joka tapauksessa. Nyt ei enää puutu kuin muutama lahja. Ihanaa! Saan nauttia joulukuusta ilman joululahjastressiä.

Nyt olemme alkaneet merkata kalenteriin ihania jouluisia tapahtumia ja konsertteja, joihin haluamme mennä. Varpublogien sivuille on muuten kerätty lista Turun alueen myyjäisistä ja tapahtumista, joka kannattaa tsekata. 

Tällä viikolla pitää vielä ripustaa joulukalenterit, ja alkaa pikku hiljaa täyttää pojan kalenteria. Meidän pojalla on tänä vuonna useampi kalenteri: Ryhmä Hau -kalenteri, partiolaisten kalenteri ja täytettävä taskullinen kalenteri.

Tällä viikolla haluan myös käydä ostamassa joulukuusen. Viime vuonna kuusi pysyi hyvässä kunnossa koko joulukuun ajan. Kun olemme saaneet sen pystyyn ja koristeltua, voin napata kuvia meidän joulukodista tänne blogiin. 


Oletko sinä jouluihminen? Vai ärsyttääkö moinen vouhotus ja fiilistely? 


-Petra


Ei kommentteja