Parisuhde: Mitä mies haluaa? / Sisäinen kauneus /
Mikä on miehen mielestä viehättävää naisessa? Tässä artikkelissa kerron mitä tarkoittaa sisäinen kauneus.

Naisesta tekee viehättävän paitsi ulkonäkö niin myös sisäinen kauneus. Tässä artikkelissa kerron, mitä se tarkoittaa.

Ulkoinen kauneus ei ole ainoa ominaisuus, joka tekee naisesta viehättävän. Yhtä tärkeää ellei tärkeämpää on naisen sisäinen kauneus. Lue täältä mitä se tarkoittaa.ikä on miehen mielestä viehättävää naisessa? Tätä moni nainen pohtii yhden jos toisenkin kerran elämän ja parisuhteen aikana. Kohtuuttomat kauneusihanteet saavat naiset kuluttamaan tähtitieteelliset määrät rahaa ja aikaa näyttääkseen mahdollisimman hyvältä itseään, mutta myös muita - ja mahdollisesti miestä - varten. Omaan ulkonäköön panostamisessa ei sinäällään ole mitään vikaa, mutta meissä on myös monia muita tärkeämpiäkin ominaisuuksia, joita voisimme kehittää. Ulkonäkö kun ei suinkaan ole ainoa asia, joka tekee naisesta viehättävän. Tosiasiassa monelle miehelle on ihan yhtä tärkeää - ellei jopa tärkeämpää - naisen sisäinen  kauneus. Mutta mitä se oikein tarkoittaa?

10 kohdan lista: Millainen on sisäisesti kaunis nainen? 

1. Nainen, joka hymyilee lämpimästi.

Vastakohta: Nainen, joka vaikuttaa jatkuvasti kiukkuiselta, tyytymättömältä tai onnettomalta, ja ilmentää tätä ruumiinkielellään. 

2. Nainen, joka arvostaa miestään ja on hänestä kiitollinen. 

Vastakohta: Nainen, joka kokee jatkuvasti, että mies on riittämätön ja kykenemätön, eikä arvosta häntä tai hänen panostaan. 

3. Nainen, joka puhuu lempeällä äänensävyllä ja ystävällisesti. 

Vastakohta: Nainen, jonka äänensävy on kireä ja kriittinen, vaativa ja vakava. 

4. Nainen, joka on vastaanottavainen miehen aloitteellisuudelle ja ideoille. 

Vastakohta: Nainen, joka tyrmää miehen lähestymisen, fyysisen kosketuksen ja seksuaaliset aloitteet, sekä tämän ideat, ajatukset, pyrkimykset ja unelmat elämässä.

5. Nainen, joka ihailee ja kunnioittaa miestään.

Vastakohta: Nainen, joka näkee miehessä vain virheitä, kritisoi häntä, puhuu hänelle loukkaavasti, ja tekee tämän kaiken selväksi miehelle itselleen - ja kenties muillekin. 

6. Nainen, jolla on sisäinen rauha ja tasapaino. 

Vastakohta: Nainen, joka on ailahtelevainen ja kuin tuuliviiri, ja miehen täytyy aina jännittää, milloin seuraavaksi räjähtää tai varoa, ettei nainen romahda henkisesti. 

7. Nainen, joka on kärsivällinen ja sitoutunut.

Vastakohta: Nainen, joka on kärsimätön miehen suhteen niin arkisissa tilanteissa kuin laajemminkin; hän kokee usein, että mies on hänen muutosprojektinsa, jonka edistyminen on liian hidasta. Hän saattaa eri tavoin kyseenalaistaa sitoutumisensa, esimerkiksi flirttailemalla muiden miesten kanssa tai uhkaamalla miestä erolla. 

8. Nainen, joka haluaa ymmärtää ja rohkaisee lempeästi. 

Vastakohta: Nainen, joka usein tuomitsee miehensä, eikä ole miestään kohtaa armollinen ja anteeksiantava. Hän kritisoi kärkkäästi miestä lannistavaan sävyyn. 

9. Nainen, joka on itsevarma ja kunnioittaa itseään. 

Vastakohta: Nainen, joka kohtelee itseään huonosti, on itsestään todella epävarma ja tarvitsee mieheltä jatkuvaa varmistusta omasta riittävyydestään ja viehättävyydestään. Hän ei pysty vastaanottamaan miehen kehuja, eikä hän usko omiin kykyihinsä tai luota itseensä. Vaihtoehtoisesti nainen voi olla ylimielinen ja pitää itseään paljon parempana kuin muut. 

10. Nainen, joka antaa miehelleen vapauden olla oma itsensä. 

Vastakohta: Nainen, joka pyrkii kaikin keinoin kontrolloimaan miestään: hän kokee olevansa pomo ja perheen pää, joka määrää milloin ja miten asiat tehdään. Hän tekee mielellään päätökset miehen puolesta, ja yrittää kertoa miehelle, millainen mies tämän kuuluisi olla. 

Kukaan ei ole täydellinen


Parisuhteen alussa useat näistä listan kohdista tulee monelle ikään kuin luonnostaan; emme vielä tunne toisiamme kokonaan ja voidaan sanoa, että näytämme yleensä parhaat puolemme. Kun alamme tuntea toisiamme paremmin ja näemme toinen toisemme huonotkin puolet, parisuhde arkistuu ja kohtaamme vaikeuksia niin parisuhteessa kuin elämässä yleensäkin, voi toimintatapamme kenties muuttua. Usein silloin alkaa myös paljastua meidät heikkoutemme ja haavoittuvuutemme - mikä saattaa yllättää paitsi puolisomme myös itsemme. Tämä on kuitenkin oikeasti hieno ja tarkoituksenmukainen asia, joka antaa mahdollisuuden todelliseen kasvuun ja kehittymiseen. Pitkässä sitoutuneessa parisuhteessa on ihanaa, että saamme yhdessä puolisomme kanssa kasvaa rauhassa paremmiksi toisiamme varten. 

Kukaan meistä ei ole täydellinen, eikä tarkoitus ole, että esittäisimme puolisollemme jotakin tai että meillä ei voisi olla huonoja hetkiä ja päiviä, negatiivisia fiiliksiä, riitoja ja haasteita. Mutta ehkä oleellista on tarkastella itseään ja omaa sydäntään, mitä sieltä kumpuaa ja pulppuaa. Usein, kun itsellä on hyvä, turvallinen ja rakastettu olo, on oma käytös toista kohtaa myös sellaista. On myös hyvä pitää mielessä, että aina ei välttämättä tunnu siltä, että puolisomme "ansaitsee" meiltä hyvää, kunnioittavaa tai rakastavaa kohtelua. Loppujen lopuksi emme voi kuitenkaan muuttaa ketään muuta paitsi itseämme, ja toimimalla itse oikein, rakastaen ja kunnioittaen itseämme ja toista voimme kenties inspiroida muutosta myös puolisossamme.

Haluankin rohkaista jokaista keskustelemaan oman puolisonsa kanssa, jos ehkä kokee, että jollain alueella on parantamisen varaa! Joskus on hyvä pyytää rehellistä palautetta ja antaa puolisolle mahdollisuus kertoa, mitä hän kaipaisi enemmän. Se avaa myös mahdollisuuden pyytää ja saada anteeksi. On tärkeää muistaa olla armollinen niin itselleen kuin puolisolleenkin: olemmehan vain ihmisiä.


Kuulisin mielelläni mitä ajatuksia tämä listaus sinussa herättää!

-Petra

Parisuhteesta puhuessani koen aina tarpeen tehdä pienen disclaimerin, joten täältä pesee: en kritisoi, arvostele tai ota kantaa kenenkään avioeroon tai siihen johtaneisiin syihin tai väitä, etteikö päteviä ja hyviä syitä ole, eikä tarkoitukseni ole syyllistää ketään. Parisuhdepohdinnoissani ei myöskään ole kyse suhteista, joissa esiintyy vakavia mielenterveydellisiä ongelmia, riippuvuuksia, sarjapettämistä tai minkäänlaista henkistä tai fyysistä väkivaltaa tms. 

4 kommenttia

 1. Olipa mukava lukea tätä tekstiä. Tunnistan hyvin tuolta asioita, jotka ovat korostuneet mulla varsinkin nuorempana ja suhteen alussa. Onneksi iän myötä,erinöisten apujen, elämänkokemuksen ja pitkällisten pohdintojen avulla oon päässyt tasaantumaan ja avioliittomme voi hyvin. :)

  -Sofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sofia! Elämä ja parisuhde kyllä opettaa, jos sille antaa ajan ja mahdollisuuden. Helppoa se ei toki aina ole, eikä välttämättä nopeeta. Ihanaa kuulla, että teillä on hyvinvoiva suhde <3

   Poista
 2. Ihana postaus. Meitä ihmisiä on joka junaan ja miehetkin tykkäävät erilaisista naisista. Jonkun silmää miellyttää jatkuvasti suorittavat ja itsenäiset naiset, kun taas samalla toinen on elämäänsä tyytyväinen matkaillessaan maapalloa ympäri sielunkumppaninsa kanssa. Mä olen parisuhtista oppinut sen, että mulle tärkeintä on se, että mies pystyy arvostamaan minua juuri sellasena kuin olen. Silloin myös itselläni on helpompi ja aidompi olo, kun ei tarvitse yrittää olla jotakin mitä toinen haluaa minun olevan (kylläpä tuli monta muotoa sanasta olla:D). Ja, mielestäni myös miehet ansaitsevat kauniita sanoja, yllätyksiä ja aloitteita. Pidän herrasmiehistä, jota nykyinen poikaystäväni onkin, mutta samalla tahdon osoittaa itse pienillä teoilla, kuinka tärkeä hän ja parisuhde minulle on. Asutaan tilapäisesti etäsuhteessa, sillä mulla opinnot Jyväskylässä ja R:llä Vaasassa. Pienillä arjen piristyksillä saadaan kuitenkin homma pyörimään: Mua odottaa reilu viikon päästä jokin ylläri Vaasassa ja mä laitoin juuri paperisen kirjeen menemään (siis ihan lyijykynällä rustasin kauniit sanat paperille), jonka hän voi sit lukea viikon alusta kun työt jälleen alkavat kuluneen loman jälkeen. Toivon että piristää ja saa ajan kulumaan edes vähän nopsemmin, ennen kun taas nähdään. <3

  Ihanaa alkavaa viikkoa teidän perheelle. Teidän arkea on ihana seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna kommentista! Nimenomaan: naisia ja miehiä on tosi paljon erilaisia, ja se on rikkaus. Ihanaa, että on alettu pikku hiljaa löysätä tietyissä sukupuoleen liittyvissä stereotypioissa.

   Nostan esille yhden sun sanoman asian, joka oli mun mielestä ihana! "Mä olen parisuhtista oppinut sen, että mulle tärkeintä on se, että mies pystyy arvostamaan minua juuri sellasena kuin olen. Silloin myös itselläni on helpompi ja aidompi olo, kun ei tarvitse yrittää olla jotakin mitä toinen haluaa minun olevan."

   Todella tärkeä oivallus! Toivoisin, että olisin sen itse nuorempana tajunnut aiemmin. Olen aina halunnut olla mieliksi ja keskittynyt enemmän siihen, että olisin sellainen kuin toinen haluaa minun olevan kuin siihen, että olisin aidosti oma itseni.

   Teidän pienet tavat kuulostaa ihanilta! Me oltiin myös ekat 3 vuotta kaukosuhteessa, joten I feel you! Mutta jälkeenpäin ajatellen se oli ihanaa aikaa!

   Ihanaa viikkoa sinne! <3

   Poista