Hoitolaukku: Mitä pakata // Taapero ja alle 6 kk vauva edition //


Hoitolaukku on meille ihan ehdoton. Sinne pakkaan kaiken tärkeän, mitä lapsemme voivat tarvita.

Hoitolaukku.

Hoitolaukku: Mitä sinne kannattaa pakata?


oitolaukku on meidän arjessa aivan ehdoton, varsinkin nyt kun lapsia on kaksi! Kerron teille tänään, mitä meidän laukustamme löytyy. Nyt arjen alettua olen aiempaa paremmin varustanut hoitolaukkua ja käyn sen läpi useita kertoja viikossa, jotta siellä olisi kaikki tarvittava. Se kun auttaa kahden lapsen kanssa liikkumista ja paikoissa käymistä aika paljon!

Esikoista odottaessani hankintoja piti tehdä niin paljon, etten lopulta raaskinut ostaa uutta hoitolaukkua, vaan sain Emmaljungan peruslaukun kahvipakettia vastaan eräästä Facebook -ryhmästä. Laukku oli kuitenkin auttamatta liian pieni, että sinne olisi mahtunut kahden lapsen jutut. Bongasinkin aivan yllättäen eräästä kirppariryhmästä erittäin hyvässä kunnossa olevan Brion hoitolaukun, jota eräs opiskelijatyttö oli itse käyttänyt weekend-bagina. Laukku oli priimakunnossa ja kustansi vain 8 euroa!

Kuvassa kaikki, mitä hoitolaukustamme löytyy.


Vaipanvaihtoarsenaali

Vaipanvaihtoarsenaali

-vaippoja taaperolle
-vaippoja vauvalle (paljon)
-vauvan puhdistuspyyheet eli wipesit
-Emmaljungan vaihtoalusta
-kertakäyttöisiä vaihtoalustoja
-kumihanskat (Kyllä! Taaperon vaippojen vaihtaminen can get messy, joten olen varautunut.)
-vaihtovaatteet taaperolle
-vaihtovaatteita vauvalle (useammat)
-harsoja
-tyhjiä pakastepusseja, jonne voi kätevästi pakata esim. likaiset vaatteet tai käytetyt vaipat

Viihdykkeet ja snäksit

Viihdykettä lapsille, kuten leluja ja kirjoja, imetyskoru, välipaloja ja juomapullot

-leluja ja pieniä kirjoja taaperolle
-Lamaze-lelu vauvalle
-imetyskoru (saatu Raskauskeiju)
-vesipullo taaperolle
-vesipullo äidille
-Mehujehu 
-ChooMee -välipalapussin korkkeja (ostin omani Turusta Kotto -liikkeestä)
-pähkinöitä, Muumi -hedelmäpatukoita (meillä ihan lemppari) ja kuivattuja hedelmiä - mangot meillä lemppareita! (Mangot saatu Foodin)

Äidille

Äidin henkilökohtaiset tarvikkeet

-liivinsuojia
-meikkipussukka
-lompakko
-avaimet
-sateenvarjo
-kuullokkeet
-aurinkolasit
-pastilleja
-nenäliinoja
-ponnareita
-käsirasva (saatu Biodelly)
-puhelin ja kamera (ei kuvattuna)

Muuta

Yritän myös muistaa aina ottaa mukaan itselleni vaihtopaidan, pojalle ruokalapun tai ruokaessun (jos syömistä on tiedossa), ja mukana on usein myös kamera ja mahdollisesti puhelimen laturi, jos ollaan koko päivän menossa. Sisältö saattaa vaihdella hieman vuodenajan mukaan, ja kun vauva alkaa syödä kiinteitä tulee sinne taas uusia juttuja mukaan. Meidän lapset eivät käytä tutteja, eivätkä juo pullosta (jää nähtäväksi, miten tämä neiti meinaa niiden suhteen toimia), joten niitä ei tarvitse myöskään laukusta löytyä. Vaunuilla liikkuessa minulla on aina myös mukana Manduca-kantoreppu vaunujen säilytystilassa. 

Lisäksi päivästä riippuen sieltä voi löytyä eksyneitä pastilleja, kuitteja, taaperon aarteita, pari päivää vanhoja pyykkejä tai kuten tänään: pussiin homehtunut karjalanpiirakka. Mutta se kuuluu asiaan, eikö?

Mitä teidän hoitolaukusta löytyy?

2 kommenttia

 1. Meillä on aika lailla samoja juttuja hoitolaukussa 5kk vauvalle :) Vaippoja, hoitoalustaa, muutama lelu, vaihtovaatteita... Tutteja meillä on mukana lisäksi niille tarkoitetussa rasiassa. Pitääpä muuten muistaa tuo kumihanska-niksi, sitten kun tämä meidän vauva tästä vähän kasvaa :D
  T: https://tahtijoukko.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se hoitolaukku sellainen arsenaalia kaikkea :D Kumihanskat on todella jees! Ei aiheesta sen enempää, mutta... Kyllä se on mukavampaa ne kädessä! :D

   Poista