Elämä on tässä ja nyt - Mikä sinua ilahduttaa tällä hetkellä?Tällä viikolla olen havahtunut tietynlaiseen arkiseen tyytyväisyyteen ja tunteeseen, etten tällä hetkellä kaipaa ihan hirveästi mitään erikoista. Tai että kaikenlaista pientä kivaa ja ilahduttavaa on ympärillä, ihan näissä arkisissa ja melko väsyneissäkin päivissä. 

Olisihan se ihana pötkötellä hetki suuren meren rannalla aaltoja kuunnellen ja istua rantaravintolassa herkkuja syöden. Mutta kaukokaipuuta en tällä hetkellä koe yhtään; olen jotenkin hyvin tyytyväinen kotoiluun. Se riittää. Sen suurempia elämyksiäkään en kaipaa.

Jotenkin niissä pienissä jutuissa taitaa piillä se arjen suola ja elämän todellinen substanssi. En koe olevani onneni kukkuloilla tai että kaikki olisi jotenkin erityisen hyvää ja fantastista juuri nyt. Ei, on vaikeitakin juttuja. 

Mutta tässä se elämä nyt on, tässä hetkessä. Kuten eräs viisas, ihailemani nainen Sirkka sanoi uusimmassa kirjoituksessaan: "Elämä on täynnä hienoja hetkiä. Usein ne ovat niin ohikiitäviä ja arkisen tuntuisia, että niiden merkitystä ei pysähdy ajattelemaan." (Lue koko juttu täällä.)

Haluan tajuta, että tässä se nyt on. Elämäni. Juuri nyt. Kuuntelen Mumford and Sonsia ainoissa urheilutrikoissa, jotka vielä mahtuvat, tukkani on pystyssä ja maha sitäkin enemmän. Poikani touhuaa omiaan olkkarissa, mieheni imuroi. Olemme olleet tänään kaikki todella väsyneitä, ja pojallani on pieni kesäflunssa. Mutta olemme saaneet olla yhdessä. 

Tässä muutama muukin minua tällä viikolla ilahduttanut asia. 

1. Whatsapp-puhelut. Voin jutella tuntikaupalla ilmaiseksi parhaan ystäväni kanssa, joka asuu Kanadassa. Ja tämä meidän ainutlaatuinen ystävyys, jossa kerromme toisillemme kaiken, myös ne kipeät asiat, on minulle todella arvokas ja henkireikä. 

2. Uusi pyykinkuivausteline, joka tuo monta neliötä lisää kuivatuspinta-alaa. Kotiäidin unelma! Ja uudet siivoushanskat.

3. Pyykkikorin pohja. Näin sen tänään. En muista milloin se olisi viimeksi ollut kokonaan tyhjä. 

4. Kesän parhaat mansikat, joista laitoin pakkaseen 14 pussia valmiiksi herkullisia smoothieita varten. 

5. Olen voittanut viikon sisään kahdessa eri arvonnassa. Aivan mieletöntä! Pakko nipistää itseään, että voiko tämä olla totta! Ja koska ehkä mietit, niin en mitään rahoja ole toki voittanut. Mutta väliäkö sillä, voittaja kuin voittaja!

6. Olen muutamana aamuna herännyt ennen muita ja istunut parvekkeella kesäaamun suloisessa lupauksessa kahvia siemaillen. Ahh. 

7. Karamellisiirappi, jonka ostimme Alkosta, mahdollistaa super hyvän jäälatten tekemisen kotioloissa. Luksusta.

8. MBakeryn merisuolaleipä, jonka ostin eilen, meni kuin kuumille kiville. Todella maukas leipä, suosittelen! 

9. LifeChurchin The Vow - neliosainen avioliittosarja. Se on ollut raikas tuulahdus meille. 

10. Oma, ihmeellinen lapseni. Se ilon määrä, mitä hän tuo meille päivittäin, on jotain käsittämätöntä. 

11. Ovikello soi eilen ja saimme ihanan paketin Ranskasta mieheni tädiltä.

12. Löysin eilen vihdoin nettikirpparilta lastenhuoneeseen uuden lampun - olen etsinyt uutta lamppua edullisesti jo yli puoli vuotta. Ja kerrankin olin tarpeeksi nopea ja EKA!

13. Pitkät pyöräilylenkit, joiden aikana minäkin (viittä vaille synnyttävä nainen) saan hetkellisesti kokea olevani nopea.

14. Alelaarilöydöt: Kaikkea tarpeellista lapsilleni naurettavan halvalla.

15. Uudet tuplarattaat odottavat koottuina eteisessä.


Mistä sinä olet iloinnut?

2 kommenttia