3 viikkoa jäljellä ja 3 kuulumista + läjä puhelinkuvia

Ajattelin tänään jakaa puhelinkuvia viimeiseltä parilta viikolta ja kertoa vähän kuulumisia. Olen nyt raskausviikolla 37, joten laskettuun aikaan on jäljellä enää 3 viikkoa. Käytännössä pikku neitimme voi saapua maailmaan ihan milloin vaan, mutta viimeistään 5 viikon päästä!3 Kuulumista

1. Synnytys. H-hetki lähenee ja huomaan, että alan henkisesti ja fyysisesti valmistautua tulevaan. Olen huomattavasti väsyneempi ja nukun nyt lähes joka päivä päikkärit samaan aikaan kuin poikani. Liitoskivut ovat melko kovat ja iskiasvaivaa on. Huomaan, että alan "kääntyä sisäänpäin", sosialisointi uuvuttaa ja tekee mieli olla omassa rauhassa ja perheen kanssa. Tuntuu, että käyn hitaalla, unohtelen asioita ja on vaikea olla jotenkin läsnä tässä hetkessä. Vähän sellainen eläkeläisolo: Jos päivässä on yksikin asia sovittuna, niin tuntuu, että on kova kiire ja sen jälkeen voimat ovat totaalisesti poissa. Ikävöin vauvaamme ja odotan hänen tapaamistaan. "Laskeutuminen" kohti synnytystä on siis meneillään. Laskeutumisesta puheen ollen olin viimeisellä lääkärinkäynnillä, vauvalla on pää alaspäin ja kaikki näytti muutenkin hyvältä. Nyt vaan odotellaan! Kävin muuten eilen lisäämässä Ipanaan muutamia toiveita synnytystä varten, niitä kun on putkahdellut nyt mieleen lähipäivinä. Olen paljon enemmän miettinyt synnytystä tällä kertaa!

2. Valmistelut. Kehoni ja mieleni lisäksi myös me teemme viimeisiä valmisteluja vauvaa varten. Sänky on kasattu, kehto otettu esiin, vauvanvaatteet pesty ja viikattu paikoilleen ja sairaalakassi lähes pakattu (postaus tulossa ensi viikolla). Vielä on muutamia asioita tekemättä. Pojalle pitää vielä hankkia yksi juttu Isoveli-lahjaa varten, ja hänen yökyläkassinsa täytyy pakata. Haluaisin saada kodin siivottua ja pidettyä järjestyksessä, jotta olisi helppoa tulla sairaalasta sitten kotiin. Arkea helpottaakseni haluaisin myös tehdä jotain ruokia pakkaseen valmiiksi, jotta niitä on helppo sitten pojalle lämmittää - hänellä kun tietenkin on normaali päivärytmi ja aikataulut vauvan tulosta huolimatta. 

3. Kesälomailu. Koen jotenkin vaikeaksi "ottaa irti kaikki" kesästä, koska mieli on niin kovin kiinni tulevassa - luonnollisesti. Olemme kuitenkiin touhunneet kaikenlaista. Mökillä tulee nautittua rentoilusta, saunomisesta, hyvästä ruuasta ja ulkona olemisesta. Kaupungissa ollessamme päivät ovat olleet melko täyteen buukattuja: Olemme nähneet ystäviä, touhunneet kesäjuttuja pojan kanssa (kuten käyneet Keskiaikaisilla Markkinoilla, juna-ajelulla ja pyöräretkellä) ja hoitaneet kaikenlaisia rästiin jääneitä asioita. Mökillä onkin ollut erityisen ihanaa olla, koska täällä niitä arkisia, hoidettavia asioita ei samalla tavalla ole. Nyt niitä on kuitenkin ollut pakko käydä kaupungissa vähän hoitamassa, kun raskausviikot käyvät vähiin! Vielä ennen laskettua aikaa on suunnitteilla Piknik-risteily, reissu saaristoon päiväksi, ystävien näkemistä ja kuka tietää, ehkä muuta emme enää ehdikään!Jos sinulla on postaustoiveita tai -ideoita, niin kerropa niitä! Olisi kiva kerätä ideoita ylös ja mahdollisesti kirjoittaa vähän säilöön juttuja nyt ennen kuin vauva tulee. Olen aika paljon Insta Storyn puolelle päivitellyt kuulumisia lähiaikoina, joten siellä kannattaa käydä seurailemassa, jos kiinnostaa! :) 

Joko siellä lomaillaan? Ihanaa viikonloppua!

-Petra


Ei kommentteja