Vinkki kesäpäivän viettoon lasten kanssa Turussa!

Siskoni oli käymässä tällä viikolla Turussa, joten päätimme pitää poikiemme kanssa retkipäivän. Alkuperäinen suunnitelma oli suunnata vesibussilla risteilylle Ruissaloon. Vesibussihan kuuluu nyt Föliin, joten matkakortilla pääsee kulkemaan ihan kuten bussissakin. Vaunujen / rattaiden kanssa pääsee ilmaiseksi. Tuuli oli kuitenkin sen verran navakka ja ilma kolea, että muutimme lennosta suunnitelmaamme!

Suuntasimmekin ensin kahvittelemaan ihanaan Café Qwenseliin, joka sijaitsee aivan ydinkeskustassa Fortuna -korttelissa Apteekkimuseon yhteydessä. Qwenselin kahvilasta on tullut suosikki, varsinkin kun olemme lasten kanssa liikenteessä. Rauhallinen ja kaunis sisäpiha on aivan loistava, sillä siellä ei tarvitse pelätä, että lapset juoksevat pyörä- tai autotielle, vaan heidän voi antaa rauhassa kulkea ympäriinsä ja leikkiä. Aivan ihastuttava ja riemastuttava on myös Lasten Apteekki, jonne saa mennä ilmaiseksi leikkimään. Se sijaitsee sisäpihan yhteydessä, joten aikuiset pystyvät kahvittelemaan samalla. Kahvilan tarjoilut ovat ihania ja maukkaita, ja niiden esillepano vähintään yhtä suloinen! Tämä kahvila on ehdottomasti helmi keskellä Turkua. 
Kahvittelun jälkeen suuntasimme Jokke Jokijunan kyytiin ensimmäistä kertaa! Poikani oli niin riemuissaan ja innoissaan ajelusta, että melkein aloin itkeä -se oli lähes liikuttavaa! Ajelu kustansi minulta ja pojaltani 5 euroa ja oli jokaisen sentin arvoinen. Alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kyytiin, normilippu maksaa 5 euroa ja perhelippu (2 aikuista + 2 lasta) maksaa 15 euroa. Mikä parasta: Lipulla saa päivän aikana ajella niin paljon kuin haluaa, ja lipulle pääsee myös Jakke Jokilautan kyytiin kello 18 asti. Molemmat pojat nauttivat ajelusta suuresti, ja menimme vielä myöhemmin uudestaan junan kyytiin. Vaunut ja rattaat mahtuivat mukaan kyytiin, ja vaunussa oli myös pöytä, joten söimme eväitämme sen äärellä. Erittäin mukava kuski vitsailikin, että olimme päässeet ravintolavaunuun. Suosittelen lämpimästi ajelulle menemistä! Eipä tarvi meidän ainakaan hetkeen mennä huvipuistoon, kun näin innostavia elämyksiä löytyy läheltä. 

Ajelun jälkeen vietimme vielä tovin kirjaston lastenosastolla, jossa käymme usein, mutta joka on jokaisella kerralla yhtä suuri hitti. Kirjaston sisäpiha on myös oiva paikka mm. nukuttaa lapsi päikkäreille, leikkiä ja liikkua turvallisesti (ei liikennettä) tai käydä kahvittelemassa kirjaston kahvilassa. 

Junan kyytiin aiomme suunnata pian kyllä uudestaan, ja Jakke Jokilautta pitää kyllä testata sillä kertaa! Kesällä retkeily omassa kotikaupungissa on kyllä erityisen mukavaa. Varsinkin, kun Turku on niin upea! 

P.S. Olen luvannut nyt jo ikuisuuden tehdä jutun Turun kahviloista, joten pian pian se tulee. 

Ei kommentteja