Pikakuulumiset ja uusi ravintola SAPAS

Hyvää perjantaita!

Aamulla herätessäni luulin, että tänään on maanantai – sen verran oli pää sekaisin eilisestä Helatorstain vapaasta. Mutta en valita, hyvä näin!

Vietimme eilen 5. hääpäivää rennoissa merkeissä: söimme herkkuaamupalan kotona, minkä jälkeen veimme pojan hänen isovanhemmilleen hoitoon. Teimme pienen roadtripin Tammisaareen, kävimme Gullön kartanon kukkalaaksoa ihastelemassa ja grillasimme Tammisaaren keskustan puistossa meren äärellä. Aivan mielettömässä tuulessa! Se oli aika hupaisa näky varmasti, mutta ruoka oli ainakin todella hyvää. Grillihammastani on kolottanut lähiviikkoina. Sieltä sitten kotiin niinkin hohdokkaisiin hommiin kuin keittiön siivouksen ja pyykkien viikkaamisen pariin.

Sapas = suomalainen tapas

Pääsin muuten tutustumaan aiemmin tällä viikolla eilen avajaisiaan juhlinneeseen Sapas – nimiseen ravintolaan, joka sijaitsee Turun ydinkeskustassa Fortuna-korttelissa osoitteessa Linnankatu 14. Sapas –ravintolalla on aika ihastuttava konsepti: he tarjoilevat suomalaisia tapaksia eli sapaksia, jotka valmistetaan suomalaisista raaka-aineista, mahdollisimman usein lähiruuasta ja aina sesongin mukaan. Suomalaisuus ja lähituotanto näkyvät myös juomapuolella. Pakko näin villivihannesmeningeistä kiinnostuneena mainita myös, että heillä oli tällä viikolla lähdössä keräilijät poimimaan kuusenkerkkää, josta valmistetaan sitten gin tonicia.

Sain maistella joitain heidän ihania sapaksiaan ja voi että mitä makuelämyksiä sainkaan kokea! Menu koostuu noin 20 sapaksesta, joista muutamat ovat jälkiruokasapaksia. Makumaailma oli todella freesi ja kivan erilainen, ja oli ihana päästä herkuttelemaan sellaisilla jutuilla, joita ei itse arjessa tule tehtyä. Sain maistaa mm. karjalanpaistiburgeria, haukipullaa ja hernepyrettä, muikkuja, pinaattilettuja sienitäytteellä (lemppari!) ja jälkkäriksi vielä raparperikiisseliä ja Fazerin suklaasta ja Mariannesta tehtyä rocky roadia (NIIN hyvä, osui ja upposi tähän raskaana olevaan!).

Sapas haluaa elvyttää unohtuneita suomalaisia ruokia ja raaka-aineita ja tarjoilla niitä ihanalla ja innostavalla twistillä. Sapaksen hintaharukka on noin 4-8 euroa. Lisäksi viikonloppuisin on fintsos-buffet, joka koostuu suomalaisista pinchoksista eli leivän päälle kootuista annoksista. Ja brunssifaneille tiedoksi: tulossa on lauantai- ja sunnuntaibrunssikin!

Ravintola on muuten perustettu Sylvi Salosen sisustusliikkeen ihaniin tiloihin, ja tiloissa toimii edelleen myös sisustusliike. Ravintolan sisustus on mahdollista siis ostaa itselleen kotiin: niin astiasto kuin koristetyynytkin ovat myytävissä sisustuspuolella. Rakennus on muuten itsessään näkemisen arvoinen, se on museoviraston suojelema, rosoisen kaunis. Ja pihalle valmistuu juuri terassi.

Olen muuten aika mielissäni siitä, että yritystä pyörittää kaksi sydämellisen oloista naista, Sanna ja Kaisa. Hyvä naiset!

Sapakseen kannattaa mielestäni mennä…
♡ Jos haluat pikku purtavaa ja lasin hyvää juomaa.
  Jos sinulla on isompikin nälkä.
♡ Jos haluat syödä suomalaista, lähituotettua ruokaa ja kokea raikkaita ja uusia makuelämyksiä.
♡ Jos haluat viedä ulkomaalaisen ystäväsi syömään oikeasti suomalaista ruokaa.
♡ Jos et itsekään enää tiedä, mikä on suomalaista ruokaa.
♡  Jos nautit kauniista ruuasta kauniissa ympäristössä.
♡ Jos haluat tutustuttaa lapsesi suomalaiseen ruokaan ja erilaisiin makuihin.

Kysyin muuten ihan suoraan, että ovatko lapset tervetulleita. Kyllä ovat! Yrittäjät toivovatkin, että lapsetkin pääsisivät maistelemaan uusia, hyviä makuja ja kokemaan, mitä muuta suomalainen ruoka on kuin nauravat nakit.

Ihanaa viikonloppua! Kertokaa, jos käytte testaamassa ja mitä testasitte!

2 kommenttia

  1. Varmaa kokemisen arvoinen ravintola. :) Harmi kun on vain muutama sata kilometriä matkaa! :D

    VastaaPoista
  2. minivorschmackhampurilainen, kuinka sietämättömän hyvää! Isoäidin salaatti: isoäitinä niin rakastettavaa ja muutenkin! Muttamutta: tyrnitoscajälkiruokaa olisin voinut syödä kolme annosta putkeen, j
    os olisin jaksanut: niiiin hyvää!!

    VastaaPoista