Lounasvinkki

Lounasvalikoima Turussa on mielestäni todella bueno, ja meillä onkin muutamat vakkaripaikat, joissa yleensä käydään. Tårget on varmaan meidän ykkösmesta nykyään. Käytiin kuitenkin viime viikolla testaamassa meille ihan uusi tuttavuus. 

Kävelykadulla sijaitsevan Scandic Plazan yhteydessä on Bryggman's Restaurant & Deli, joka on vastikään uudistettu. Tuli hieman nostalginen fiilis tiloihin astellessa, sillä emme ole käyneet siellä sitten hääyömme. Vietimme nimittäin hääyömme Plazan ihanassa huoneessa. Muistan muuten vieläkin miten koomista oli, kun riisinjyviä lilli joka paikassa poreammeessa sinä yönä. Niitä on löytynyt vielä vuosia häiden jälkeen mm. mieheni puvusta. Tai eivät ne tainneet riisiä olla, vaan ohranjyviä. Hieman koomista oli myös se, että luulimme varanneemme late checkoutin, muttemme olleetkaan. Vähän kello 12 jälkeen puhelin soi, kun loikoilimme kylpytakeissa sängyssä ja katsoimme piirrettyjä. Tuli HIEMAN kiire heittää vaatteet niskaan ja roudata kaikki tavarat plus juhlavaatteet huoneesta ulos... Taisimme myös siinä hässäkässä unohtaa hääkakun ylimmän pikkukakun hotellihuoneen jääkaappiin. No, ANYWAYS. 

Takaisin Bryggmansiin. Testattiin heidän keitto + salaatti -lounas (9,70e), joka osoittautui todella mainioksi. Mieheni sanoi useamman kerran lounaan aikana, että onpa hyvää! Salaatti koottiin hyvistä ja monipuolisista raaka-aineista, ja saatavilla oli myös tuoretta leipää. Kahvi tai tee kuului myös hintaan.

ISON plussan antaisin erittäin ystävällisestä palvelusta, harvoin niin iloista ja huomaavaista palvelua saa - etenkään lounaspaikoissa. Poikamme sai jopa pienen yllätyksen, se oli kiva juttu. 

Jotkut ovat minulta kysyneetkin, missä kannattaa käydä lounastamassa, jos on lasten kanssa liikkeellä. Tätä paikkaa voin suositella. Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja seesteinen, ja tila on mukavan väljä ja avara, joten vaunujenkin kanssa mahtuu sisälle. Kiitosta saa myös musiikki, joka ei ollut jumputtavaa "teinimusaa", niin kuin valitettavan monessa paikassa soi. (Kuulostanko mummolta?)

Tykkäsin muuten itse myös siitä, että isoista ikkunoista voi harrastaa hyvin people watchingia, kun kävelykatua pitkin kulkee tasainen virta ihmisiä.  Eli suomeksi sanottuna stalkkausta. No ei nyt sentään. 

Olen muuten koonnut tässä jo hetken kahvilavinkkilistaa Turun kahviloista, mukana myös "arviot" kahviloiden lapsiystävällisyydestä. Koitan saada sen tehtyä pian!

1 kommentti