Viikon kirppislöytö!

Luulin jo, että noro has left the building, mutta niin siinä sitten kävi, että alkuun lievästi sairastunut mieheni sairastui tänään todenteolla. Inhottavaa! Kyllä vähän harmittaa, tietysti mieheni puolesta, mutta myös koska en ole voinut tänään työstää gradua suunnitelman mukaisesti, ja mikä harmillisinta, jouduin jättämään kevään Äitien illan väliin, missä olin myös järjestäjän roolissa. Buhuu! Mutta nä on näitä, eiks niin? Eipä siinä, tänään aion heti tämän kirjoittamisen jälkeen ryhtyä graduhommiin. 

Tein muuten aivan ihanan kirpparilöydön! Olen taas päätynyt seurailemaan Facebook-kirppiksiä ja olenkin bongaillut sieltä muutamia ihania juttuja. Löysin kauan etsimäni vaalean roosan pörröisen neuleen, joka on jo nyt yksi lemppareistani (pilkottaa tuolta takin alta). Ja tämän viikon löytö on kuvissa näkyvä lyhyt nahkatakki! Olen jo pidempään halunnut "repäistä" ja hankkia vähän erilaisen nahkatakin. Nyt nauratte varmasti, että mitä repäisemistä tuossa takissa on?! No, se ei ole ainakaan musta! Väri on beigehtävä harmaa ja olen jotenkin tosi ihastunut tähän. 

Malli on lyhyt ja väri sen verran kevyt, että näen jo, miten heitän tämän kauniin kesämekon päälle viileänä kesäiltana, kun viipotan kaupungilla mieheni kanssa. Eiku ai niin, eipä me juuri enää missään viipotella iltaisella. Mutta näen sen silti silmissäni! Tosin mielikuvissa en ole viimeisilläni raskaana, kuten tulen ensi kesänä olemaan...

Kävimme muuten eilen äänestämässä. Olethan jo äänestänyt? Pohdin eilen äänestämistä ja sitä, etten ole äänioikeuden saatuani koskaan jättänyt äänestämättä missään vaaleissa. Mistä se johtuu? Ehkä koska kotona on aina puhuttu äänestämisen merkityksestä, vaikka mitään tiettyä puoluetta meillä ei ole kannatettu. Tai ehkä lapsuus Yhdysvalloissa vaikutti: siellä kun äänioikeuden merkitystä korostettiin mielestäni koulussa aika paljonkin. Yläkoulun loistavalla yhteiskuntaopin opettajalla oli varmasti vaikutus minuun, ja toisaalta yhteiskunnalliset asiat ovat aina jossain määrin kiinnostaneet - vaikka politiikka itsessään on niin täynnä koukeroita ja kaikkea mielestäni tylsää. En kyllä koskaan voisi kuvitella asettuvani ehdolle, hah! 

Mutta äänestän aina, se on varma. Minulla ei ole mitään tiettyä puoluetta, jolle olen uskollinen, vaan valitsen erikseen jokaisissa vaaleissa muutamasta puolueesta sopivimman. Nyt olen myös tajunnut, että kunnallisvaalit on oikeasti aika mielenkiintoiset, vaikka joskus olen ajatellut, että ne on turhat. Ehkä asiaan vaikuttaa erityisesti se, että on nyt oma lapsi - pian lapsia - ja tajuan, miten paljon heihin liittyviä asioita päätetään kuntatasolla. 

Joka tapauksessa, ettei nyt mene liiallisuuksiin nämä vaalihöpinät, niin haluan vaan rohkaista jokaista äänioikeutettua äänestämään! Sillä on vaikutusta. Eikä sopivan ehdokkaan löytämiseen välttämättä tarvitse käyttää tuntitolkulla aikaa. Pari vaalikonetta kun täyttää ja tsekkaa itselleen sopivan puolueen ytimekkäät lupaukset, niin eiköhän sillä löydy joku ihan jees ehdokas! Sitäpaitsi äänestämisen jälkeen on mitä parhain syy mennä vaalikahville...

Politiikka sikseen, sainpas sen kätkettyä tänne kirppislöydön perään. Heh heh. Nyt alan jälleen puurtaa. Sitten voisi ehkäpä katsoa jakson Iholla -sarjaa. En ole vielä katsonut ja olen miettinyt, että kannattaako koukuttua? Onko joku jo alkanut seurata sitä? Kertokaa, kannattaako? Vaikuttaako se hyvältä?

2 kommenttia

 1. Kiva teksti! Mä kyllä näkisin sut ihan hyvin kuntavaaliehdokkaana :)

  Aurinkoisia kevät päiviä, sirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sirkku! No joo, kyllä mua kiinnostais se itse vaikuttaminen ja voisin hyvinkin äänestää asioista, mutta. Se turuilla ja toreilla itsensä markkinointi ja lupausten antaminen ja kilpailu äänistä. Se tuntuu jotenkin vastenmieliseltä ja väsyttävältä! Mutta, älä koskaan sano ei koskaan... ;)

   Ihanaa loppuviikkoa! :)

   Poista