Tukisukat: Raskaana olevan pelastus!
*Tukisukat saatu yhteistyössä

Odotusaikana nainen kokee olevansa kauneimmillaan: tukka ja kynnet ovat vahvemmat kuin koskaan ennen, iho hehkuu ja nainen säteilee! 

Or not. 

Okei, ehkä joidenkin kohdalla odotusaika todella on yhtä hehkua vaan, mutta suurin osa naisista kokee myös joitain ei niin kivoja raskausoireita. Yksi tavallisimmista vaivoista taitaa olla turvotus ja jalkojen säryt. Sano hep, jos en ole yksin vaivojeni kanssa! Lähiaikoina olen alkanut saada öisin suonenvetoja ja aamulla pohkeet särkee öisistä krampeista. Päivän päätteeksi jalat ovat turvonneet ja ruikutan mieheltäni jalkahierontaa. Pointsit miehelleni siitä, että jaksaa jalkojani hieroa, kiitos! 

Ja hei. Raskautta on jäljellä vielä 15 viikkoa?! Laskettu aikahan meillä on H E I N Ä K U U N lopussa. Rakastan kesää ja sitä, että saamme taas kesävauvan. Mutta kyllä rehellisesti sanottuna hieman hirvittää helteet ja niiden myötä vielä pahemmat turvotukset. Olen siis jo hetken pähkäillyt tukisukkien ostamista tällä raskauskierroksella sekä sitä, mitä kenkiä tulen kesällä oikein käyttämään. Voin suosiolla varmaan unohtaa ihanat wedge-sandaalini, buhuu!

No, mutta onneksi on myös helpotuskeinoja. Rehellisesti sanottuna tukisukkien ostaminen ei ole järin innostavalta tuntunut, sillä jotenkin pelkkä sana on tuonut mieleeni vaalean beiget apteekin sukat ja pienehkön mummoutumisriskin. Tarviiko tässä nyt sitten kaikesta naisellisuudestaan ja söpöydestään raskauden aikana luopua?

Thank God vastaus on ei. En edes tiennyt, että olemassa on kivojakin tukisukkia, kunnes Color4Care otti yhteyttä ja tarjosi minulle kokeiluun heidän tukisukkiaan. Valinnan vaikeushan siinä iski, sillä valikoima on laaja! Olen käyttänyt nyt sukkia muutamia päiviä ja taidan ostaa toiset, sillä ikävä kyllä minun täytyy raaskia heittää sukat välillä pesuun. 

Kotona olen käyttänyt niitä kotivaatteiden ja -mekkojeni kanssa ja ulkona ollessa aivan kuten tavallisia sukkia. Enkä tiedä, johtuuko se sukista, mutta viimeiseen pariin yöhön en ole saanut suonenvetoja. Tukisukkien - toiselta nimeltään kompressiosukkien- ideahan perustuu siihen, että ne parantavat verenkiertoa jaloissa. Ne ovat siis erinomaiset paljon jalkeillaan olevalle, mutta myös jos istuu paljon. Raskaana olevilla on esimerkiksi pidemmillä matkoilla korkeampi riski veritulppiin. Ja lasken kyllä itse gradun tekemisen lähes pitkäksi lentomatkaksi...! Hehe. Vaikka määränpää ei nyt ehkä ihan vastaa rantalomakohdetta...

Jalkojen turvotukselle on siis nyt löytynyt helpotuskeino, mutta seuraavaksi täytyy alkaa selvittää, miten ratkaisen sormien turvotukset (vihkisormus on saanut jäädä pois ajat sitten) sekä kasvojen pienen pöhötyksen... myydäänköhän jossain kasvoille tukinaamareita?!

Käykääpä tutustumassa ja ihastumassa sukkavalikoimaan! Itse vielä pähkäilen muutaman vaihtoehdon välillä, mitkä olisivat kivat kakkossukat. Ehkäpä nämä?

Ei kommentteja