Sisustushaaveita: Lastenhuone ♡

 Kaupallinen yhteistyö Sukhin kanssa

Ennen esikoisemme syntymää lastenhuonevisioissani oli hyvin neutraali ja harmoninen väripaletti: valkoista, beigeä, vaalean harmaata. Ehkä vähän vaaleansinistä siellä sun täällä. Mutta niin ne ajatukset muuttuvat! 

Nyt minulla on lapsi - ei enää vauva - ja tiedän, miten paljon hän rakastaa iloisia, kirkkaita värejä ja hauskoja yksityiskohtia sisustuksessa. Meidän pikku miehellähän on esimerkiksi oman pukeutumisensa suhteen ihan omat ajatuksensa: ulos lähtiessä hänellä saattaa olla selkeä visio siitä, mikä takki laitetaan päälle (yleensä se on Marimekon kirkkaan vihreä ja sininen takki) ja mitkä kengät hän haluaisi jalkaan. Lemppari vaatteet ovat ne, joissa on iloisia värejä ja kulkuneuvoja (autoja, traktoreita, kaivureita, paloautoja...). And I love it! Itselleni on tärkeää, että lapsi saa toteuttaa itseään ja iloita pukeutumisestaan - niinhän me aikuisetkin halutaan tehdä!

Haluamme vähän tuunata lastenhuonetta nyt, kun sinne on tulossa uusi asukas: pieni tytön tylleröinen. Värimaailma huoneessa on nyt ollut valkoinen höystettynä vaaleansinisellä, mutta haluaisin tuoda sinne vähän enemmän värejä ja leikkisyyttä. Olisi ihanaa laittaa maalisuti heilumaan, mutta asumme vuokralla, joten se ei nyt ole mahdollinen vaihtoehto. 

Siispä olen päättänyt, että väripilkkujen virkaa saa toimittaa erilaiset tekstiilit ja taulut. Olen suunnitellut, että toisin sinisen rinnalle kirkasta sitruunan keltaista, kuten meillä jo olevassa Finnlaysonin Elefantti-kuosisessa tyynyssä on, sekä pinkkiä / vaaleanpunaista. 

Yksi todella ihana väripilkku olisi Sukhin villainen huopapallomatto! Näin Minnean muruja -blogissa aiemmin keväällä todella suloisen, itsesuunnitellun Sukhi-maton ja aloin haaveilla sellaisesta meillekin. Huopamaton kirkkaat värit ja sen erilainen muotokieli toisivat mukavasti piristystä ja eloisuutta muuten melko neutraaliin huoneeseen. Muutenkin matto on jotenkin kutkuttava: se ikään kuin houkuttelee luovaan leikkiin! Tiedän, että meidän poitsu olisi kyllä huumassa tällaisesta matosta.

Todella iso plussa näissä matoissa on niiden laatu ja myrkyttömyys. Olen muutamaan kertaan täällä blogissakin puhunut siitä, miten kemikaalialtistus on ollut yhä enemmän mielessä raskauden ja lapsensaannin myötä. Näiden mattojen kanssa ei tarvitsisi miettiä, mitä myrkkyjä vauvamme matosta mahdollisesti imee itseensä tai mitä matosta leijailee sisäilmaan.

Sopivan maton löytäminen lastenhuoneeseen ei ole nimittäin ollut ihan piece of cake. Ensimmäinen tänne ostettu matto haisi niin voimakkaasti, että jouduimme tuulettamaan sitä useamman päivän parvekkeella, sillä käryt olivat melkoiset! KÄÄK. Sen jälkeen parin viikon kuluttua matosta alkoi purkautua lankoja. Lopulta palautimme sen ja päädyimme ostamaan ihan tavallisen räsymaton. Matot joutuvat aika kovalle kulutukselle, joten laadulla taitaa kuitenkin olla väliä, ja Sukhin villamatto voisi olla jo laatunsa puolesta oikeasti järkevä hankinta.

Jos meidän lapsilla olisi nyt jo omat huoneet - mikä ei kyllä vielä ole tarpeenkaan - niin tytöllemme haluaisin ehdottamasti Sukhin Nina -maton. Niin suloisen hempeä ja jotenkin karkkimainen, eikö?


Uusista verhoista olen myös haaveillut, mutta toistaiseksi en ole löytänyt mitään sopivia. Nythän meillä on alla Ikean pimennysverhot ja päällä ihan tavalliset valkoiset verhot. Jotain kivaa voisi kyllä kehittää... Ideoita? Haluaisin myös uuden lampun... Millaisia lamppuja teillä on? 

Seuraava projekti on siis tuunata tämä huone. Apuun tarvitsen alkuun kyllä miestä, sillä kirjahylly on tarkoitus nostaa pystyasentoon ja pultata seinään kiinni. Lisäksi uusia tauluja on tulossa seinille, ja muutenkin pientä rumsteerausta täytyy ehkä tehdä. Pinnasänkyä emme kuitenkaan tänne vielä tuo, sillä vauvalle on ostettuna kapea ensisänky ensimmäisiä kuukausia varten, ja vasta sitten myöhemmin siirrämme hänet isoveljen kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Onpa jännä miettiä näitä! Ei enää kauan niin perheemme kasvaa. 

Millaisia lastenhuoneita teillä on? Linkittäkää alle, jos teillä on kuvia. Inspiraatio on aina tervetullutta! :)

Mattokuvat: Sukhi

5 kommenttia

 1. Suunnitelmat kuulostaa kivoilta :) . Voi, miten ihania muistoja tulee mieleen ensisängystä – mahtavaa kun voi päästää pesänrakennusvietin valloilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Antti Tuisku laulaa, että "Peto on irti!", mutta mäpä voinkin kohta laulaa, että "Pesänrakennusvietti on irti!". On meinaan hieman innostavampaa ja inspiroivampaa hommaa kuin jo nyt hieman puulta maistuvat opinnot, heh. Meillä on ensisänky vielä pahvilaatikossa, pian voidaan sekin jo koota valmiiksi. <3

   Poista
 2. Oi, miten herkulliset sävyt tuossa Nina-matossa! Lastenhuonetta on niin kiva suunnitella. Meillä on tosi pieni tuo pojan huone, niin ollaan pidetty se melko simppelinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, lastenhuone poikkeaa kuitenkin niin suuresti muusta kodista. Teillä on kyllä ihanan harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus, ihana värimaailma. Meilläkin huone on kyllä pieni, mikä rajoittaa vähän. Mutta eipä siinä, kiva, että lapsilla on kuitenkin oma huone! Vähän täytyy kyllä äidin hillitä itseään, varsinkin kun meinaa lähteä vähän lapasesta nettikauppojen valikoimaa kuolatessa :D

   Poista
 3. Ihana matto! Rupesin miettimään, että voisikohan tuollaisen maton tehdä itse...? Tuollaisia palleroita olisi aika helppo huovuttaa! Löysin blogisi hiljattain ja kasvosi näyttivät tutuilta, sitten muistin, että olemme opiskelleet samaan aikaan Helsingissä :) //Heidi

  VastaaPoista