Joulunajan Kehorauhan Julistus // Itse Rakas


Kehorauhan julistaja.Marraskuun synkkyys ja ankeus on nyt selätetty ja ikään kuin lupauksena tulevista pitenevistä päivistä ja ihanista raikkaista pakkaspäivistä ollaan ainakin täällä Turussa saatu nauttia auringosta! Ahh. Tuntuu että koko sielu riemuitsee ja keho kiittää auringonsäteiden valaistessa väsyneet kasvot. 

Joulukuu, tuo ihana jouluinen kuukausi. Joulufanille se on yhtä juhlaa, sillä miksi kukaan juhlisi joulua vain JOULUNA? Aivan älytöntä. Joulukuuhun mahtuu kyllä yksi asia, joka mua hieman ärsyttää:

Syömismorkkikset, kertyneiden kilojen päivittely ja yleinen kehoangsti. 

Sellaista salakavalaa höpöhöpöä, joka kyllä vie kanssajuhlijoiltakin hieman iloa. 

Kun jo pikkujouluissa joku päivittelee kovaan ääneen, ettei voi syödä jälkkäriä, koska kilot. Tai että joulubuffetissa joku alkaa laskea ääneen kaloreita tai päivitellä, miten hyvää jokin on, mutta "kyllä tässä on niin paljon voita ja kermaa, että pitääpä lenkille mennä!" Kun jouluaattoateria on syöty ja ähkyissään joku alkaa laulaa katumusvirttä. Ja mun kestoinhokki: joulun jälkeinen megamorkkis, johon kuuluu #kesäkunto -päivitykset, uudet salijäsennyydet, makkaroiden puristelu ja taivastelu, itsensä kauhistelu ääneen työpaikan kahvihuoneessa ja ne mielettömän megalomaaniset uuden vuoden lupaukset siitä, että tähän leipäluukkuun ei yksikään herkku mene ensi vuonna ja tammikuussa pudotetaan se 15 kiloa. 

Huoh.

Mitäpä jos tällä kertaa antaisit itsellesi armoa ja rakkautta? Söisit hitaasti ja nautiskellen silloin kun on sen aika, ja tekisit sen hyvällä omallatunnolla. Nauti ruuasta, seurasta, ulkoilmasta, hitaista aamuista uusissa pyjamissa ja reippailulenkeistä rakkaiden kanssa. Muutamat herkuttelutuokiot ja sen tekeminen hyvillä mielin ei kenenkään terveyttä kaada, vaikka syöty ruoka ei ravintoarvoiltaan olisikaan terveellisimmästä päästä. Let it go! It's good for the soul.

Onko muita, joita ärsyttää tai harmittaa tämä jokavuotinen ilmiö? Ei hätää, sillä olen kehittänyt ratkaisun! Jouluaattona Suomen upeimmassa kaupungissa julistetaan Joulurauha. Mutta nyt, sitä ennen, on aika julistaa myös joulunajan kehorauha!


Julistan siis täten yleisen kehorauhan.
Kehoitan kaikkia tätä juhlallista kuukautta asiaankuuluvalla lempeydellä ja ilolla viettämään
sekä muutoin armollisesti ja sallivasti itseään ja muita kohtaan käyttäytymään,
sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulunaikaa jollakin
ankealla, syyllistävällä tai tunnelmaa latistavalla
itsensä tai valintojensa mollaamisella häiritsee,
on valitettavasti negatiivisuuden vallitessa syypää
omaan huonoon fiilikseen ja muidenkin mielen myrkyttämiseen.
Täten kehoitan jokaista rakastamaan ja kunnioittamaan itseään, kehoaan
 ja ympärillä olevia tovereita,
ja nauttimaan tästä taianomaisesta kuukaudesta. 
Lopuksi toivotetaan kaikille teille kehorauhallista joulunaikaa! 

Peace out. 2 kommenttia

  1. Tää oli taas niin täyttä asiaa! Mua ärsyttää tuo kyseinen asia aina suunnattomasti. Semmosen ihmisen kanssa on todella ärsyttävää yrittää nauttia mistään herkuttelusta, joka samalla soimaa itseään ja keskusteluaiheet suuntautuvatkin yhtäkkiä urheiluun ja "terveelliseen ravintoon" jne. Miksi ei vaan nauttia silloin kun nauttii? Miksi aina omia "epäterveellisiä" valintojaan pitää perustella sekä itselleen että muille? Toki myös itse olen lukuisat kerrat tähän syyllistynyt, valitettavasti :) -Mertsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Mertsi! ☺ Joo, sanopa muuta, vaikeahan se on kenenkään nauttia, jos jo ruokailun aikana ruvetaan ikään kuin katumaan nauttimista. Ja jollain jännällä tavalla musta tuntuu, että se on ikään kuin sosiaalinen tapa lunastaa oikeus nautiskeluun, kun ensin ilmoittaa muille, että ei mun pitäisi! Ihanaa joulunaikaa sinne, nautiskele! ☺

      Poista