Työmaasynttärit: koristelu, tarjoilu, leikit

Työmaasyntymäpäivät: edulliset, DIY, budjetti

Työmaasynttärit: edulliset, DIY, budjetti

Kaivuri lastenkutsut


Työmaasynttärit lastenkutsut koristelu edullinen

lastenkutsuilla riittää popkorni, sipsit ja karkki

Työmaakakku, kaivurikakku, rollekakku, ryhmähau kakku

hot dog lastenkutsut
työmaalastenkutsut leikki leikitViime viikonloppuna juhlimme 4-vuotiasta rakasta poikaamme työmaateemaisilla lastenkutsuilla. Meitä siunattiin mitä upeimmalla kelillä, joten saimme iloksemme viettää synttärit pihalla! Onneksi, sillä lapsia oli yhteensä 10, ja meidän pienen kolmion neliöt olisivat olleet melko ahtaat tälle jengille  vanhempineen. 

Tänä vuonna meidän pieni iso poika oli selkeästi aiempaan verrattuna enemmän mukana juhlien suunnittelussa ja odotus oli huima! Hän päätti teeman, esitti toiveen kakusta ja sai kertoa, keitä haluaisi juhliinsa kutsua. Äiti hoiti sitten loput. Juhlista tuli todella kivat pienellä budjetilla ja yllättävän pienellä vaivalla!

Tärkeintä lastenjuhlissa on mielestäni se, että synttärisankarilla on mukavaa ja hänen näköisensä kemut, missä saa pitää hauskaa eli riehua ja leikkiä kavereiden kanssa.

Koristeet

Koristeisiin ja kertakäyttöastioihin meni ehkä noin 30 euroa, ja mm. kertsejä jäi yli, joten niitä käytetään myöhemminkin. Värimaailmamme oli keltainen, turkoosi ja musta. Tapani mukaan pakkasin koristeet talteen, jotta voimme käyttää niitä uudelleen. Meidän koristeet löytyivät Turun Muovitukusta (keltainen pöytäliina, keltaiset servetit, mustat pillit, kartonki kaivurin askartelua varten), Citymarketista (Pirkan kertakäyttöastiat) ja Punanaamiosta (keltainen viiri, Party Zone-nauha, keltaiset ilmapallot, raksamiehen hatut). 

Leikit

Leikkiminen on lapsille ihan ykkösjuttu, joten sitä haluan juhlissa tukea. Koska olimme pihalla, oli erilaisia leikkipisteitä helppo sijoitella kivaan pihapiiriimme. Meillä oli:

 • Leikkimökin maalausta vedellä. (5-pakkaus suteja kustansi 2 euroa.)
 • Työmaa (hiekkalaatikko, jossa paljon erilaisia työkoneita)
 • Työkoneiden pesupiste (vettä, tiskiharjoja, hammasharjoja, hinta 0 euroa) 
 • Työkoneiden mäkiajokisat kalliolla (hiekkalelu-työkoneet meidän omia)
 • Kauhan kiinnittäminen kauhakuormaajaan sokkona (yhteisleikki, kaivurin askartelin itse, kuten huomata saattaa! Hinta alle 2 euroa)
 • Onginta (liukumäen päältä ämpärillä, yhteisleikki, palkintona goodiebagit)
 • Vilttien luona oli lisäksi paljon erilaisia työmaa-aiheisia lastenkirjoja (kirjastosta, hinta 0 euroa), rakennuspalikoita ja pojan työkalupakki.

Tarjoilut

Lapset eivät ole kovinkaan tarkkoja juhlien tarjoiluista, ja perinteiset sipsit ja karkit tuntuvat olevan suurin hitti. Siispä niitä laitoimme tarjolle! Lainasimme omalta seurakunnaltamme kaksi tarjoilupöytää, ja vieraille olimme levittäneet maahan piknikvilttejä.
 • Kakku: Minttukrokanttinen mutakakku suklaakuorrutteella, koristeina pestyt työkonelelut ja Rolle, suklaarouhetta ja suklaapalloja. 
 • Hodarit ja hodaritäytteet
 • Sipsejä, popkornia, karkkia, naksuja
 • Viinirypäleitä ja appelsiinisiivuja
 • Mehua ja vichyvesiä

edulliset goodiebagit lastenkutsuille


Goodiebagit

Juttelin teidän kanssa Instagramin puolella siitä, miten goodiebagit herättävät itsessäni ristiriitaisia fiiliksiä niin ekologisesta kuin taloudellisestakin näkökulmasta. Yhtäältä ajatus on kiva ja tiedän, että lapset tykkäävät niistä, mutta toisaalta vanhempana harmittaa ostaa turhia asioita, varsinkaan epäekologista krääsää, ja toisaalta ei ole varaa välttämättä ostaa mitään kovinkaan hienoa tai järkevää - eikä goodiebageissä kuulukaan olla mitään arvokasta! Keksin kuitenkin mielestäni kivat goodiebagit teemaan sopien. 

Goodiebagin sisältö: 

 • Netistä tulostettu värityskuva (kaivuri)
 • Pätkä heijastinteippiä, jonka voi kiinnittää esim. omaan pyöräänsä. Olin ostanut rullan joskus ClasOhlsonilta ja se jäi käyttämättä, joten nyt jokainen sai pätkän siitä. (Hinta noin 7 euroa)
 • Ilmapallo
 • Smarties-rasia
 • Hedelmäpatukka


Juhlat onnistuivat todella hyvin ja ilman sen suurempaa stressiä, ja illalla nukkumaan meni poika, joka oli todella tyytyväinen juhliinsa. Parasta oli ollut leikkiminen kavereiden kanssa! 

Millainen juhlajärjestäjä sinä olet? Aiheuttavatko lastenkutsut stressiä tai paineita?

-Petra


Ei kommentteja