Koiramäen eläinpuisto Särkänniemessä - Huippu retkikohde lapsille!

Koiramäen eläinpuistossa pääsee silittämään eläimiä

Koiramäen eläinpuistossa on ihania koiranpentuja!

Koiramäen eläinpuisto sopii hyvin pienille lapsille! Tässä poika uittaa kaarnavenettä.


Koiramäen miljöö on kaunis ja täynnä kivoja yksityiskohtia


Koiramäki Särkänniemi Tampere on mahtava retkikohde lapsiperheille Tampereella


Päätimme lauantaina lähteä spontaanisti ex-tempore -reissulle Tampereelle Särkänniemen Koiramäkeen, ja meillä oli aivan huikean kiva päivä! Olimme ensikertaa Koiramäessä, ja se teki sekä meihin aikuisiin että lapsiin suuren vaikutuksen - sinne on päästävä uudestaan!

Kaikki lähti siitä, kun mies päätti ostaa Torin kautta itselleen uuden pyörän, ja ehdotin, että lähdemme koko perhe Tampereelle miehen ajaessa sinne joka tapauksessa. Päivän suunitelmaa pohtiessamme huomasimme, että Särkänniemessä ja Koiramäessä oli juuri sinä päivänä kesäkauden avajaiset, joten päätimme mennä ensikertaa Koiramäen eläinpuistoon.

Mitä tehdä lapsiperheen kanssa Tampereella? Mene Koiramäkeen!


Koiramäen eläinpuisto on paljon muutakin kuin eläinpuisto

Koiramäen eläinpuisto: Satumaatila kaupungin sydämessä


Koiramäen eläinpuisto sijaitsee Särkänniemen alueella Tampereella, ja se onkin omien sanojensa mukaan "satumaatila kaupungin sydämessä". Särkänniemen rannekkeella pääsee Koiramäkeen, mutta sinne voi ostaa myös erikseen liput - näin me teimme. Plussa-kortilla saa aina 20.6. saakka -50 % lipun hinnasta, joten pääsylippu maksoi vain 7.95 euroa! Alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Koiramäki oli todella viehättävä ja viihtyisä. Maatilamiljöö on ihanan rauhallinen ja kotoisa, ja yksityiskohdat on loppuun asti mietittyjä. Rakennukset sisustuksineen kutsuvat leikkimään ja  saavat niin lapset kuin aikuisetkin sukeltamaan Koiramäen satumaailmaan.

Heti porteilla oli vastassa teema-asuihin pukeutuneita työntekijöitä - koiria - jotka ottivat lapset ihanasti vastaan. Tunnelma oli leppoisa ja erittäin ystävällinen, ja oli todella kiva, miten roolihahmot juttelivat ja leikkivät lasten kanssa.


Mauri Kunnaksen Koiramäki tarinoihin perustuva Koiramäen Eläinpuisto on upea paikka viettää koko päivä perheen kanssa

Mauri Kunnas Koiramäki Särkänniemi Tampere

Koiramäki on edullinen retkikohde lapsiperheille

Koiramäessä on hinta-laatusuhde kohdillaan

Koiramäessä viihtyy koko päivän leikkien ja seikkaillenSöpöjä eläimiä ja Drakkulan linna


Koiramäessä on vaikka mitä ihania eläimiä! On ankkoja, lampaita, lehmiä, poneja, kalkkuna, kanoja, kukkoja, riikinkukkoja, pupuja, marsu, aaseja, muuleja, minipossuja, villisikoja, alpakoita ja aivan todella suloiset koiranpennut! Eläimiä saa silittää, mikä ilahduttaa varmasti monia lapsia. 

Koiramäen Tassuteatteri esittää useamman kerran päivässä näytelmän, jonka mekin kävimme katsomassa Koiramäen ulkoteatterissa. Teatterin vierestä löytyy muuten Drakkulan linna, missä on jännittävä kiipeilyteline. Sinne ei alle 4-vuotiaat saa mennä, ja meidän inan vajaa 4-vuotias koki paikan liian jännäksi.

Poikamme suosikkipaikat olivat Mummula, missä sai tehdä taikahiekasta perinteisillä juustomuoteilla juustoa, Kymnaasi, missä leikimme koulua, kaarnaveneiden uittopaikka sekä vetolossi.

Kaikenlaista kivaa tekemistä riitti, ja ehkä olen mummoutumassa, mutta sydäntäni lämmitti miljöö, missä ei ollut ruutuja tai vilkkuvia valoja! Ääniefektit olivat mieluisia, kuten Mummolassa soiva rauhallinen hyräily tai pihamaalla aika-ajoin kuuluva hevoskärryjen kolina. Särkänniemen puolelta saattoi kuulla joitain ääniä, mutta itseäni ne eivät häirinneet.

Suositteleen Koiramäkeä erittäin lämpimästi kaikille perheille, joissa on pienempiä lapsia.  Viihdyimme hyvin koko päivän Koiramäessä aina sulkemisaikaan saakka! Suosittelenkin less is more -mentaliteettiä tällaisiin paikkoihin mentäessä: saattaa houkutella koluta niin Särkkis, Koiramäki, akvaario kuin Näsineulakin yhdessä päivässä, mutta etenkin pienille lapsille rauhallinen tahti on usein parempi. Koin ihanaksi sen, että lapsemme saivat rauhassa leikkiä ja tutkia ilman, että minun olisi tehnyt mieli hoputtaa äkkiä eteenpäin, että ehtisimme koluta paikkoja läpi koko rahan edestä niin sanotusti.

Kaiken tarvittavan infon Koiramäestä löydät täältä.

Oletko ollut Koiramäessä?

-Petra

Ei kommentteja