Lapsen tahtoikä tuntuu vanhemman kropassa - Oivallus hierojan pöydältä

Hieronta ja fysioterapia Katja Hämäläinen

Turun paras hieroja Hieronta ja fysioterapia Katja Hämäläinen

Kaupallinen yhteistyö

Tunnen kuinka koko keho rentoutuu aivan ihmeellisellä tavalla. Katja hieroo kallonpohjaani, kireitä hartioitani ja niskaani, ja samalla tuntuu kuin naamani muuttuisi löllöksi pullataikinaksi. Ajatukset katoaa kauas. En nuku, mutten ole täysin hereilläkään. Olen tyystin rentoutuneessa tilassa. 

Olen käynyt nyt pari kertaa aivan ihanan fysioterapeutti-hieroja Katjan taitavien käsien alla aivan mielettömän hyvässä hieronnassa. Kahden pikkulapsen äitinä on melko harvinaista, että pääsee muulloinkin kuin yöllä pötkölleen, ja vieläpä niin, että saa vain vastaanottaa koskestusta. 

45 minuutin hieronnan aikana ajantaju on kadonnut täysin, ja molemmilla kerroilla hoitopöydältä noustessani on tuntunut hyvin omituiselta kehossa ja erityisesti kasvoissa - vaikka niitähän Katja ei ole hieronnut. Se omituinen tunne on syvä rentous.

Urheiluhieroja Hieronta ja fysioterapia Katja Hämäläinen

Katja on taitava ja hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen hieroja ja fysioterapeutti


Lapsen tahtoikä tuntuu äidin naamassa

Pullataikinaksi rentoutuneet kasvot sai minut tajuamaan erään asian: kahden vahvaluonteisen, tahtoikäisen lapsen hoitaminen ja kasvattaminen tuntuu kropassa, ei vain selässä ja hartioissa, vaan myös kasvoissa. 

Äitinä pyrin olemaan tyyni lapsen myrskyn keskellä. Mutta sepäs vasta vaikeaa onkin vai mitä? Olen epäonnistunut, monesti, kuten varmasti me kaikki. 

Kun vastaanottaa lapsen harmeja, kiukkuja ja pettymyksiä, ja pyrkii kannattelemaan paitsi lasta niin myös itseään henkisesti, tulee pinnisteltyä kehollisesti. Kehoni toimii rajoittavana välineenä: se pitää sisällään sen kaiken harmituksen, ärsytyksen ja epätoivon, mitä vanhempana koen tietyissä hetkissä. Ponnistelen, että en purkautuisi kuin tulivuori.

Vitsailimme joskus äitikavereiden kanssa tietystä äiti-ilmeestä, johon kuuluu kireästi yhteen puretut hampaat. Äitinä sitä huomaa usein ihan oikeasti purevansa leukojaan yhteen ja pidättävänsä hengitystään, kun yrittää jossain hetkessä olla menettämättä malttiaan. Samaistutko?hieroja ja fysioterapeutti Katja Hämäläinen

Rento leuka, rennompi mutsi? 

Liekku RY:n artikkelissa (täällä) kerrotaan erilaisia keinoja helpottaa tahto- tai uhmaiän tuomia haasteita. Yksi melko tärkeä juttu on vanhemman stressinsietokyky. Osaatko välttää stressiä etukäteen? Miten omaa aggressiota ja stressiä voisi hillitä niissä tilanteissa, kun oma pinna meinaa katketa?

Yksi keino, mitä en itse muista tehdä läheskään tarpeeksi, on oman kehon rentouttaminen. Yksi nopea keino rentouttaa itseään on rentouttaa oma leukansa. Kun puree leukojaan yhteen, koko yläkroppa jännittyy! 

Ja sitähän minä teen. Olen kiinnittänyt siihen huomiota, useasti. Kun lapsen pukeutuminen ei meinaa millään edistyä, niin minä puren leukoja yhteen ja yritän kaikkeni jatkaa ohjeistusta rauhallisesti. Seurauksena on se, että jännitys kerääntyy kehooni. Nyt olen alkanut käydä juoksulenkeillä, mikä tuntuu ihan mahtavalta. Kun hiki valuu, tuntuu siltä, että stressi sulaa samalla pois. (Lue Liekun ihan mahtava artikkeli täältä.)

Taitava ja tehokas hieroja ja fysioterapeutti Katja Hämäläinen

Hieronnassa hetkessä rennommaksi

Katjan osaavien käsien alla on myös isot lihasjännitykset purkautuneet, ja tulikin sellainen olo, että kyllä hierojalla käyminen on sellainen asia, jonka soisi kaikille pienten lasten vanhemmille. Se, että saa hetken olla, vastaanottaa kosketusta, rentoutua ja levähtää on hyvinvointiteko paitsi itselle, niin myös puolisolle ja lapsille. Haluankin pian yllättää mieheni sillä, että hänkin pääsee Katjalle!

Hieronnan ja lenkkeilyn lisäksi aion nyt ehdottomasti ottaa käyttöön arjessa ja niissä stressaavissa tilanteissa leuan rentouttamisen. Katsotaan, tekisikö rentoutuneempi keho haastavista tilanteista itselleni vähemmän raskaita. 

Sitäpaitsi, kun äidin kasvot ovat rennot, niin kyllä se lapsikin kokee ne varmasti miellyttävimmiksi. Silloin on myös ääni mukavampi, hymy herkemmässä ja kosketus lempeämpi. 


Onko siellä muita, jotka samaistuvat kokemukseeni lapsen tahtoiän fyysisistä vaikutuksista vanhempaan? Ilokseni Katja on päättänyt arpoa kanssani teille jollekin samanlaisen, 45 minuutin hieronnan. Käyhän osallistumassa Instagramin puolella täällä

Hieronta ja Fysioterapia Katja Hämäläinen sijaitsee Länsikeskuksen lähellä Suikkilassa hyvien kulkuyhteyksien päässä, ison parkkialueen äärellä. Iloinen, rempseä ja maanläheinen Katja tarjoaa kauniissa tiloissaan niin hierontaa ja urheiluhierontaa kuin fysioterapiaakin, ja tämän taitavan naisen erityisosaamiseen kuuluvat tuki- ja liikuntaelimistön manuaaliset käsittelyt. Lääkärin lähetteellä tuleva asiakas saa Kela-korvauksen hoidostaan. Katja on itsekin äiti, joten hänellä on taito erityisellä tavalla kohdata ja hoitaa äitejä. Katja vinkkasi, että myös vauvan voi ottaa mukaan vastaanotolle, jos hoitaja on vaikea järjestää.

Jos siis etsit hyvää hierontaa tai fysioterapeuttia, suosittelen Katjaa todella lämpimästi. 

Osallistu arvontaan täällä.

-Petra

*Hieronnat saatu

1 kommentti

  1. Niin samaistun! Meillä on todella aktiivinen ja reipas esi-uhmaikäinen, joka ei kuuntele ollenkaan ei-sanaa, joten päivässä useammankin kerran leuat kireällä. Usein huomaan sen siitä, kun tulee päänsärkyjä, että nyt olen ollut ihan liian stressaantunut ja purrut leukoja yhteen. Päivittäiset rentoutumiset ja pienet ajatusmuutokset auttavat myös, mutta aina niitä ei muista, kun hampaiden kiristely tulee niin luonnostaan.. ��

    VastaaPoista