Ensimmäinen adventti

Photo: Copyright 2018. All rights reserved.

Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Hyvää ensimmäistä adventtia sinne ruudun toiselle puolelle! Täällä leijuu ilmassa kuusen raikas tuoksu, sillä olemme viettäneet päivän koristellen joulukuustamme. Siitä tuli aivan ihana!

Meillä on tapana hankkia ja koristella joulukuusi hyvissä ajoin ennen joulua, jotta ehdimme nauttia siitä ja laskeutua kaikessa rauhassa joulunaikaan koko joulukuun ajan. Miten mahtavaa onkaan pimeinä joulukuisina iltoina vetää villasukat jalkaan ja istuutua sohvalle kuuman glögikupillisen kera fiilistelemään.

Olemme vuorotellen huokailleet täällä ihastuksesta olohuoneemme jouluista tunnelmaa aistiessa. Tänä vuonna värimaailmamme on hopea, valkoinen ja vaalea roosa. Joulupallomme ovat Clas Ohlsonilta, neulotut pallot olen löytänyt joskus Anttilan alesta ja yksittäisiä kauniita koristeita olen saanut lahjoiksi ja ostanut sieltä sun täältä.

Itse kuusen ostimme Bauhausista. Kävimme ensin Hongkongissa, mutta kovasta mainostuksesta huolimatta siellä ei ollut kuusien pakkausmateriaaleja, eikä myöskään liiemmin asiakaspalvelua, ja kuusipiha vaikutti olevan ihan keskeneräinen. Kuusetkin olivat jotenkin poikkeuksellisen pieniä ja huonosti leikattuja. Bauhaus oli puolestaan oikein mukava yllätys: kuuset olivat järjestelmällisesti esillä ja pihalla päivysti asiakaspalvelija, joka palveli henkilökohtaisesti ja ystävällisesti näytti meille valitsemamme kuusia. Meidän kuusen hinta oli vain 15 euroa! Ei siis hinnalla pilattu.

Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Photo: Copyright 2018. All rights reserved.
Olen tänä vuonna tehnyt myös koristelöytöjä kirpparilta ja kierrätyskeskuksesta. Olen ennen kokenut olkikoristeet vanhahtaviksi, mutta nyt innostuin tuomaan niitä meidän joulusisustukseemme. Tähden ja pukin ostin kierrätyskeskuksesta. Kauniin kranssin tein Varpublogien pikkujouluissa aivan kertakaikkisen upeassa Blommassa. Varpujen Instassa on muuten jälleen tänä vuonna joulukalenteri, käykäähän ottamassa seurantaan! 

Vielä haluaisin löytää meille jonkun kauniin seimen, jota voisimme lasten kanssa yhdessä tutkia ja sen kautta pohtia joulun merkitystä. Joulun jälkeiset alemyynnit ovat muuten erinomainen aika etsiä puuttuvia joulukoristeita. Lisäksi suosittelen lämpimästi kierrätyskeskuksia, kirppareita ja mm. SPR:n Kontteja. Kävimme Kontissa pari viikkoa takaperin ja siellä oli aivan ihana oma joulukoristeosastonsa. Miksi ostaa uutta, kun voi antaa käytetyille koristeille uuden elämän?

Joko siellä on joulumeiningit alkaneet? Kuulisin mielelläni teidän koristeluperinteistä ja -suunnitelmista! Jouluihminen kun olen, heh...

-Petra

4 kommenttia

 1. Apua miten ihanan näköistä teillä jo on ♥ Meilläkin tosin on jo kuusi pystyssä, tykkään kans siitä että saa fiilistellä joulua rauhassa koko kuukauden. Ihanaa joulunodotusta sulle!

  ♥: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oon kyllä myös tosi iloinen tästä ympäröivästä kauneudesta, on se vaan ihanaa! Ihan sama juttu mulla, ehdottomasti parasta saada fiilistellä pitkään! Ei käy niin, että joulu tulee, mutta oma joulufiilis uupuu. Ihanaa joulunodotusta myös sinne, ja kiitos kun jätit kommentin! 💕

   Poista
 2. Voi miten kaunista! Nuo olkikoristeet nähdessäni hoksasin, että en minäkään enää pidä niitä vanhahtavina, koska tuli hinku saada meillekin jotain olkijuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! No niinpä, hassua miten ajan myötä asiat voivat alkaakin miellyttää omaa silmää. Myös enkelikello on nyt jotenkin valloittanut mun sydämen. Istuin sen äärellä kahvikupposen kanssa tänään ja päivitin samalla kalenteria. Se tunnelma, minkä kellojen hiljainen kilkatus ja kynttilöiden valo loi oli aivan ihana! 💕

   Poista