Tarratulostin kodin organisoinnin apuna

Dymo tarratulostin on helppo ja nopea väline tarrojen tulostamiseen

Tarrojen avulla kodin asioita saa helposti nimikoitua ja järjesteltyä.


Harmaa, sateinen ja kolea marraskuinen viikko tuntuu sopivalta ajankohdalta jakaa vähän järjestelyvinkkejä. Toteutin aiemmin tänä syksynä pitkäaikaisen haaveen ja ostin itselleni Dymo -tarrakoneen. Olen jo monta vuotta halunnut tuon kätevän kapistuksen helpottamaan kodin organisointia, sillä kun saa näppärästi ja esteettisesti nimikoitua asioita kotona. 

Meiltä löytyy nyt kaksi erilaista Dymon tarratulostinta. Dymo LabelManager160 on todella helppokäyttöinen, kätevä ja nopea. Dymo Omegalla saa puolestaan tehtyä kohokirjoitusta, mutta se toimii manuaalisesti ja on siksi hieman työläämpi. Molempia kuitenkin tarvitsen, jotta saan eri tarkoituksiin tarroja. Markkinoilta löytyy paljon erilaisia tarratulostimia / tarrakirjoittimia, Dymo ei siis ole ainoa. 





Koti järjestyksessä, mieli lepää

Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta kun koti on järjestyksessä, mielikin on levollisempi. Kaaoottisessa kodissa taas alkaa nopeasti ahdistaa. Järjestyksen ylläpito on helpointa silloin, kun kaikelle on oma paikkansa. Tarralaput taas edesauttavat sitä, että tavarat löytävät oikeille paikoilleen ja myös sitä, että ne pysyisivät niille varatuilla paikoilla.

Meidän perheessä minä olen se, joka tykkää itse järjestelyprosessista ja nyt, kun olen nimikoinut erikseen tarralapuilla tavaroiden paikkoja, tietää mieskin paremmin, mikä kuuluu mihinkin. Nimikointi helpottaa myös arkea, kun tavarat löytyvät nopeammin ja ne on helpompi laittaa takaisin paikoilleen. Tai no, ainakin teoriassa, vaikka varsinkin lapsiperheessä totaalinen räjähdys tuntuu olevan väistämätön tila, johon tavarat pyrkivät.







Mihin käytän tarrakirjoitinta?

Vain taivas on rajana, kun alkaa organisoida tarralappuja käyttäen. Jotain rajaa on kuitenkin hyvä olla, vaikka innostuessaan saattaa tehdä mieli tulostaa tarra jokaiselle kodin esineelle! Tässä lista asioista, mihin olen Dymoa käyttänyt.

♡ Eteisen organisointi: jokaiselle omat, nimikoidut korit
♡ Pyykkien lajittelu
♡ WC-hyllyn korien nimeäminen
♡ Jätteiden lajittelu
♡ Lasten lelulaatikoiden nimikointi
♡ Lasten vaatekorien nimikointi vaatteen mukaan (tämä on iso apu miehelleni!)
♡ Säilytyslaatikoiden nimikointi
♡ Vaatehuolto: Meillä on useita säilytyslaatikoita, joissa on tarrat kirpparille (lapset), kirpparille (aikuiset), tulevat koot pojalle, tulevat koot tytölle, säilytettävät lastenvaatteet (sisältää pieneksi menneitä vaatteita), jne. 
♡ Häkkikellarin järjestyksen ylläpito
♡ Tekniikkalaatikon järjestys (apuna Mini-grip -pussit)
♡ Mappien ja kansioiden nimeäminen
♡ Avaimien, avainkorttien ym. nimikointi



Näin pääset alkuun: 


  1. Kävele ympäri kotiasi ja tarkkaile, mitkä paikat kaipaavat parempaa järjestystä. Paikat, joiden hyvä ja toimiva järjestys helpottaa arkea ovat esim. eteinen, pyykkien lajittelu, jätteiden lajittelu, vaatesäilytys, harrastevälineiden säilytys, muu tavaroiden säilytys, lelusäilytys ym. 
  2. Käy läpi tietyn alueen tavarat. 
  3. Jaottele tavarat ryhmiin. 
  4. Mieti millaiset säilytysratkaisut olisivat arjessa toimivia sillä toiminta-alueella. Suosittelen mm. kannellisia ja pyyhittäviä laatikoita, jos kyseessä on helposti pölyttyvä paikka, Elfa-koreja (näitä olen hamstrannut meidän läheiseltä Ekotorilta), Minigrip-pussien hyödyntämistä. Oleellista on miettiä, mitkä ovat sellaisia tapoja säilyttää tavaroita, että tavaran esiin ottaminen tai paikoilleen laittaminen ei ole liian työlään tuntuista. 
  5. Tee lista tarralapuista, joita tarvitset. Kohokirjoitustarrat sopivat näkyvillä oleville paikoille, mutta tavalliset tarrat päihittävät ne kestävyydellään. 

Onko siellä muita, jotka tykkäävät käyttää tarrakirjoitinta kodin järjestelyyn? 

 -Petra

Tässä aikaisempi postaukseni siitä, miten laitoin meidän avohyllyn järjestykseen (täällä).

Ei kommentteja