Voiko parisuhde kukoistaa lapsiperhearjessa? // Arjen sankarit -haaste


Äitiys ja vanhemmuus vetää niin monella tavalla äärirajoille: oma sydän on pakahtua rakkaudesta,  jaksaminen on ajoittain äärirajoilla,  univelka kasvaa suuremmaksi kuin koskaan ennen, pinna venytetään lähes katkeamispisteeseen (tai no, jätetään tuo lähes pois), huoli, murhe ja vastuu on valtavaa, ilo ja ylpeys on jotain ennen kokemattoman voimakasta. Monesti oma fysiikkakin on melkoisen koetuksella, kun tekee tuhatta ja yhtä asiaa samanaikaisesti kellonympäri. Kyllä, vanhemmat ovat arjen supersankareita. 

Vain äitien jutut - bloggaaja Tanja haastoi minut vastikään Arjen sankarit -blogihaasteeseen, joten täältä pesee tämän sankarin vastaukset. 


Ketä perheeseesi kuuluu?

Minä, aviomieheni sekä 3-vuotias poikamme ja 1-vuotias tyttömme.

Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt?

Antoisaa, tasapainoittelua ja rakasta.

Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen?

Tee esivalmisteluja aina kun voit, ennakoi, vähennä menojen määrää.

3 perheenne arkiruokasuosikkia?

Quesadillat, kanawokki ja uunijuurekset.

Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperheessä?

Hmm. Voi toki, mutta se vaatii molempien panostusta. Lasten ollessa pieniä monen parisuhde joutuu melko kovalle, ja harva varmaan sanoisi, että parisuhde suorastaan kukoistaa. Jaettu vanhemmuus tuo suhteeseen uutta syvyyttä ja iloa, mutta myös haasteita.

Ehkä realistisempi ja armollisempi ajatus on, että pikkulapsiarjessa voi ylläpitää hyvää suhdetta. Henkisen, fyysisen ja seksuaalisen yhteyden ylläpito on kuitenkin ainakin ajoittain haastavaa, kun univelka on suurta, vastuuta on kellon ympäri ja kahdenkeskinen aika on vähissä. Mutta panostamalla pieniin asioihin ja sitoutumalla voi selvitä rankkojen vaiheiden yli aikaan, jolloin on taas paremmin aikaa suhteelle ja univelkaa on saatu nukuttua pois. Näin uskon. (Tästä saisin ihan oman postauksensa.)

Mistä saat energiaa arkeen?

Ulkoilu, bloggaaminen ja ystävät.

Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa?

Oman ajan puute ja väsymys. Myös koko laajan vamhemmuuden tunneskaalan käsittely on uuvuttavaa, vaikkakin todella antoisaa.

Mistä omista jutuista olet pitänyt kiinni lasten saamisen myötä?

Bloggaamisesta, ystävyyssuhteista, lenkkeilystä, kauneudenhoidosta.

3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta?

Puhelin, kalenteri ja vedenkeitin, jolla saan valmistettua murukahvini. Haha.

Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle?

Olen yhteydessä muihin äitiystäviini, jotka aina ymmärtävät.

Paras kasvatusvinkkisi?

Tunnista omat ja lapsesi tunteet, sanoita ne ääneen ja harjoita myötätuntoa itseäsi ja lastasi kohtaan. Näin lapsi oppii tunnistamaan ja nimeämään omat tunteensa, käsittelemään niitä sekä kokemaan myötätuntoa itseään ja muita kohtaan.

Parasta arjessa just nyt?

Rakkaat lapseni, joista sydämeni iloitsee päivittäin jopa niin suuresti, että liikutun kyyneliin, uusi koti ja arkikuviot, bloggaaminen.

Kenet haluat haastaa vastaamaan Arjen sankarit -haasteeseen?

Haluan haastaa kauniin ja aidon Pandamaman Piritan, viiden ( !!! ) tytön äidin ja ihanan Varpublogit-kollegan Annukan Annu-blogista, uunituoreen pikkutytön (ja kahden muun tytön) kaunotar-äidin Josefinan FitFunFamily-blogista, pirtsakan, herkän ja avoimen Outin OutiKarita-blogista sekä tietysti yhden isän, positiivisen, aktiivisen ja läsnäolevan Isivuosi-blogin Pekan. Haastan lisäksi jokaisen, joka haluaa tähän kivaa haasteeseen osallistua!

Kiitos haasteesta Vain äitien jutut!

-Petra

Ei kommentteja