Hyvän olon asu: Hempeä vanha roosa ja tyttömäinen rusetti

Nainen istuu sohvallaan yllään hempeä vanhan roosan sävyinen, naisellinen asu Vilasta.

irjoitin vähän aikaa sitten kehoahdistuksesta (täällä), jota lähestyvä kesä voi aiheuttaa, ja kerroin, että huomasin olevani lujituskuurin tarpeessa. Lujituskuurini koostui 8 kombonentista, joista yksi oli vaatekaapin päivittäminen. Olen kuluneen neljän vuoden aikana ollut raskaana kahdesti, synnyttänyt ja imettänyt, ja suurin osa vaatekaappini hankinnoista ovat olleet juurikin raskaus- tai imetysvaatteita. Vaatekaappini kaipaa päivitystä. Kävin yksi päivä kiertelemässä kaupungilla ja tein muutamia löytöjä, ja kysyinkin Instagramin puolella, kiinnostaisiko teitä nähdä hyvän olon asukuvia, ja vastasitte myöntävästi, joten täältä pesee!

En miellä itseäni mitenkään tyylibloggaajaksi, kuten voitte arvata, eikä nytkään tarkoitukseni ole sellaiseksi ryhtyä. Olen ihan tavallinen kolmekymppinen kotiäiti, joka shoppailee aniharvoin - ja silloinkin usein alesta tai kirppareilta - ja joka haluaa panostaa pukeutumisessaan mukavuuteen ja mutkattomuuteen (#momlife). Haluan silti kokea itseni naiselliseksi ja kauniiksi ja minulle pukeutuminen on tapa helliä itseäni sekä keino tsempata itseäni kokemaan itseni riittäväksi silloinkin, kun mieli kokee asian toisin. Tavoitteeni on, että minulla olisi hyvä olo asuissani, ja voisin kuvailla tänne hyväksi koettuja asukokonaisuuksia, jos joku saa niistä inspiraatiota ja rohkaisua myös nauttia pukeutumisesta.

Vaatteilla voi saada paljon muutosta aikaa myös sisäisesti.Vaatteilla on väliä

Olen jo vuosia katsonut Trinnyn ja Susannahin ohjelmaa (täällä), jossa edellä mainitut naiset auttavat kaiken kokoisia, ikäisiä ja näköisiä naisia näkemään ja kokemaan itsensä ihan uudella tavalla yksinkertaisesti vaatteiden, kampauksen, meikkien ja pienen pep-talkin avulla. Rakastan nähdä sen muutoksen, minkä he saavat aikaan. Ohjelmassa olevat naiset puhkeavat kukkaan; yhtäkkiä heidän silmissään on loiste ja heidän askeleissaan varmuus, jota ei ollut ohjelman alussa. 

Olen ammentanut paljon näiden naisten elämänasenteesta sekä saanut konkreettisia vinkkejä pukeutumiseen. Heidän ydinsanomansa on se, että jokainen nainen voi nauttia omasta kehostaan - tässä ja nyt, ei sitten kuin. Juju on siinä, että osaa pukeutua sellaisella tavalla, joka tuntuu hyvältä ja imartelee juuri sinun kehotyyppiäsi. (Toki jokainen pukee juuri sellaiset vaatteet, mistä itse pitää!) He ovat rohkaisseet myös minua kokeilemaan erilaisia, yllättäviäkin asukokonaisuuksia ja etsimään värejä, jotka sopivat minulle.  

Sen jälkeen, kun olen itse selvinnyt syömishäiriöstä ja päättänyt alkaa nujertaa vääristynyttä kehonkuvaani olen huomannut, että vaatteilla on iso vaikutus siihen, miltä minusta tuntuu. On riemullista löytää, millainen tyyli ja millaiset vaatteet itselleni sopii, ja huomata, että voin olla kaunis juuri tällaisena: tämän kokoisena ja muotoisena. Kaikki tyylit, leikkaukset tai koot eivät minulle sovi, eikä se haittaa. Pikku hiljaa vuosien varrella olen alkanut oppia, mikä sopii juuri minun naiselliselle keholleni, mikä tuntuu minusta hyvältä ja mikä miellyttää minun silmääni. En enää esimerkiksi harmistu siitä, ettei joku vaate näytä pukkarissa päälläni hyvältä. Entä sitten? Next!Hempeä vanha roosa ja tyttömäiset rusetit

Tässä siis ensimmäinen asu Hyvän olon asu-sarjaa! Aloitetaan nyt asulla, joka on - poikkeuksellisesti - täysin uusi vaatekaapissani. Ihastuin tähän kokonaisuuteen heti, kun sen Vilassa puin päälle. Tällä hetkellä hempeä vanha roosa vetää minua puoleensa magneetinlailla. Ohueen paidan hihojen kaunis leikkaus miellytti minua ja neuleen pehmeys toi siihen kivan kontrastin. Alla minulla on alustoppi - niin ikään Vilasta - jota voin suositella lämpimästi! Materiaali on todella kevyt, hengittävä ja joustava, ja se sopii myös imettäjälle.

Nämä joustavat, mustat housut ovat ihan super mukavat päällä, ja silti ilme on siisti ja rusetti (jonka muuten saa myös irrotettua) tuo kivaa tyttömäisyyttä.  Korkea vyötärö imartelee ja tuntuu päällä hyvältä.

Kalevalan Kuutar -riipus on löytänyt tiensä kaulalleni usein lähiaikoina. Sen olen saanut äidiltäni, joka sai sen itse Mummiltani 30-vuotislahjana. Tämä asu on minulle täyskymppi! Se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on päällä aivan mielettömän mukava ja käytännöllinen. Ostin tämän paidan muuten kolmessa värissä: vaalea roosa, tummansininen ja musta. Kun kerran löytää hyvän, kannattaa sitä hamstrata parikin, jos käy yhtä harvoin shoppailemassa kuin minä. Ostin muuten nämä housut myös vaaleanpunaisina, kiinnostaisiko nähdä niistä asukuvat?

Neule, Vila (tämä)
Paita, Vila (tämä)
Housut, Pieces (vastaavat)
Alustoppi, Vila (tämä)
Riipus, Kalevala (tämä)

Mitäs tykkäätte asusta ja kiinostaako tällaiset vähän erilaiset asupostaukset?

-Petra

4 kommenttia

 1. Kaunista ja tyylikkäitä yksityiskohtia! Ja mun lempparivärit! /Säde

  VastaaPoista
 2. Upea supermom! �� housut näyttää superkivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Lilli! On kyllä tuntunut lähiaikoina kaikelta muulta kuin supermomilta <3

   Kiitos <3

   Poista