Lähiseutumatkailua Loimaalla: Vanha Vesikosken Koulu, Annemari's, Kuulto Shop ja Bar & Grill Lanko

Maukkaita suklaakonvehteja Vanhan Vesikosken koulun suklaakahvilassa

Nainen nautiskelee suklaakahvilassa

Ihana valikoima suklaakonvehteja

iedättekö mitä rakastan? Lähiseutumatkailua! Kun olin 20-vuotias lainasimme siskoni kanssa vanhempiemme autoa ja lähdimme muutaman päivän roadtripille Turusta Raaseporin suuntaan.  Maantieteellisesti olimme siis todella lähellä, mutta tuntui siltä, että olisimme kaukanakin kotoa!  Kävimme tsekkaamassa paikallisia nähtävyyksiä, museoita ja kävimme ihanissa kahviloissa ja pienissä ravintoloissa. Silloin minusta taisi kuoriutua lähiseutumatkailija ja olenkin aktiivisesti reissaillut mieheni ja sittemmin perheeni kanssa. Lähiseutumatkailu on edullinen tapa irrotella arjesta, ja mikä parasta: jo yhdessä päivässä ehtii paljon! Viime lauantaina otimme Varpujengin kanssa tällaisen irtioton ja suuntasimme Loimaalle!

Loimaa sijaitsee melkein Turun kyljessä; matkaa sinne on vain vajaa 70 kilometriä, jonka hurauttaa autolla alle tunnissa. Se on siis oivallinen kohde pienelle päiväreissulle vaikka tyttöporukalla tai perhepäivää viettämään lasten kanssa. Nyt kun päivät pitenevät ja kevät puhkee pian kukkaan, niin köröttely kauniina viikonloppuna uusiin maisemiin voi olla todella piristävää. Vaihtoehtoisesti Loimaalle on helppo pistäytyä matkallaan Tampereelle.

Vanha Vesikosken Koulu Loimaalla
Vanha Vesikosken Koulu

Meidän kohde Varpujen kanssa oli Loimaan helmi: Vanha Vesikosken Koulu. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on upea, remontoitu vanha kyläkoulu, josta löytyy mm. suklaakahvila, AnneMari's sisustusliike ja muoti- ja sisustusmyymälä KuultoShop. Tiloissa toimii myös mm. Escape Room Loimaa!

Pelkkä rakennus on näkemisen arvoinen: sisustuksessa on käytetty kutkuttavalla tavalla koulun vanhoja tavaroita, mikä tietysti kiinnosti minua erityisesti! Kesällä vehreä miljöö on varmasti upea. Olin etukäteen Googlaillut paikkaa ja nähdessäni sanan suklaakahvila olin myyty. Jep, lähden messiin! Voitte siis arvata, että kun pääsimme perille ja iloiset ja energiset Riikka ja Anne-Mari ilmoittivat, että aloitamme tutustumisen suklaakahvilassa, niin saatoin vähän hihkua ääneen. "Jes jes jes, käy!" Meille oli katettu kaksi isoa tarjotinta erikoissuklaita, ja ahh, ne oli niin hyviä! Suussa sulavat suklaat tulevat Tampereen Tallipihan Suklaapuodista.

AnneMari's sisustusliike oli silmiä hivelevä, kaikki oli laitettu esille niin kauniista. Myynnissä oli upeita kankaita, sisustustekstiilejä ja tyylikkäitä piensisustustuotteja. Tuotteet oli järjestetty väreittäin, mikä oli mielestäni tosi kiva idea (verkkokauppa täällä). KuultoShopista löytyi laaja valikoima eri merkkejä, kuten Minna Parikka, Papu, Marimekko, Katri Niskanen, Lumoan, Ritva Falla ja Rils - tyylikkäästi esille laitettuna (verkkokauppa täällä).


AnneMari's Sisustusliikkeessa tuotteet on lajiteltu värien mukaan
Kuulto Shop on kauniisti sisustettu ja palvelu ammattimaista

Ihania Marimekon tuotteita Kuulto Shopissa


Bar & Grill Lanko

Pääsimme myös tsekkaamaan Loimaan uuden  Lanko Bar & Grill -ravintolan, joka sijaitsee Loimaan torin laidalla. Ruokailumme aikana tunnelmallinen ravintola täyttyi ihmisistä ja ympärillä oli mukava puheensorina. Suurin osa seurueestamme taisi vetää peuraburgerin, mutta minäpä nautiskelin pihvin ja bataattiraneja. Ja sain huomata jälleen, miten äitiys on tehnyt minusta nopean syöjän, haha! Lisää ravintolasta voit lukea Varpujen sivuilta.

Bar & Grill Lanko Loimaalla viihdyttää asiakkaitaan maukkaalla ruualla.

Bar & Grill Lanko ravintolan menua päivitetään usein.

Maukas pihvi ja bataattiranskiksen Bar & Grill Lanko ravintolassa


Matkalla Loimaalle ohitimme maatalousmuseo Sarkan, ja päätin, että keväämmällä tai viimeistään kesän alussa vien meidän perheen sinne! En malta odottaa, että meidän kolme-vuotias työkonefani pääsee sinne seikkailemaan! 

Onko siellä muita lähiseutumatkailun faneja? Mitkä kohteet ovat teidän suosikkeja? Vinkatkaa! Aina on kiva keksiä uusia reissukohteita!

-Petra 

P.S. 
Vanhan Vesikosken Koulun Facebook- sivut täällä
Kuulto Shopin Instatili täällä ja Facebook-sivut täällä
Annemari's Instatili täällä ja Facebook-sivut täällä
Bar & Grill Lanko Instatili täällä ja Facebook-sivut täällä.

Ei kommentteja