Taivaalliset Minttukrokantti -browniesit!




äyteläinen suklaa kohtaa raikkaan mintun tässä kehittelemässäni Minttukrokantti - brownies -reseptissä! Nämä ovat yksinkertaisesti taivaallisen hyviä ja takuuvarma hitti! Tein näitä ensimmäisen kerran vuonna 2008 Malmössä, kun päätin leipoa Minttukrokanttia rakastavalle ystävälle, ja sen jälkeen aina näitä tarjotessa joku pyytää reseptiä. 

Nämä sopivat muuten täydellisesti tulevan Ystävänpäivän kahvipöytään! Jos haluaa oikein panostaa, voi paloja leikata sydämenmuotoisella muotilla.



Ainekset (Yksi pellillinen)


300g tummaa suklaata
300g voita
6 kananmunaa
5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl saksanpähkinöitä tai valitsemaasi pähkinäsekoitusta
1 levy Minttukrokantti-suklaata

Ohjeet


  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. 
  4. Rouhi pähkinät. 
  5. Rouhi Minttukrokantti-suklaa haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Itse suosin melko isoja palasia.
  6. Lisää jäähtynyt suklaaseos, jauhot ja rouhitut pähkinät munavaahtoon. Sekoita. 
  7. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. 
  8. Ripottele taikinan päälle Minttukrokantti-suklaarouheet.
  9. Paista uunin keskitasossa n. 20 minuuttia riippuen uunista! Tämä on kriittinen vaihe: taikinan tulee olla sisältä vielä kostea ja vähän löysä. 
  10. Anna browniesien jäähtyä ja tiivistyä rauhassa, vähintään tunnin.
  11. Leikkaa paloiksi. 

Tärkeä!

  • Brownieseja ei saa paistaa liian kauan, muuten niistä tulee kuivia. Tarkista tikun kanssa taikinan kypsyyttä noin 10 minuutin jälkeen. Olen huomannut, että paistoaika vaihtelee uunista riippuen. Taikina saa jäädä sisältä vielä löysähköksi. Browniesit tiivistyvät jäähtyessään. 
  • Pähkinät voi halutessaan jättää pois. 
  • Suklaa-voi-seoksen ei tarvitse olla täysin jäähtynyt, kun sen yhdistää munavaahtoon. 
  • Jos haluaa vielä paksumpia brownieseja, voi taikinan tehdä 1.5 kertaisena. Tällöin paistoaika pitenee hieman. 
  • Minttukrokantti-suklaan voi halutessaan jättää pois. 

Maukkaita hetkiä!

-Petra

Ei kommentteja