Vuoden vika


o heipä hei tännekin! Niin se on joulu vierähtänyt ohi, mitenkä siellä meni? Meillä meni joulu oikein kivasti: aatto vietettiin alkuun ihan oman perheen kesken omassa kodissa saunoen, puuroa syöden ja Joulupukin Kuumalinja ja Joulurauhanjulistus katsoen. Aattona päikkäreiden jälkeen suunnattiin pariksi päiväksi mieheni vanhemmille, ja sen jälkeen minun vanhemmilleni vielä kakkosjoulun viettoon. 

Tässä on tullut ihan vahingossa mentyä niin lomamoodiin, että olen aina välillä päivän päätteeksi vasta muistanut, että ai niin, blogi ja some! Päivät ja hetket ovat vieneet mukanaan ja päivittelyt ovat unohtuneet. Loma on mennyt jouluisissa ja rennoissa merkeissä. Yöt ovat näin joulun teemaa mukaillen menneet tytöllä (ja siten myös minulla) ihan pipariksi, ja olen ollut melkoisen väsynyt. Onneksi kuitenkin aamuisin olen saanut yhden vähän pidemmän unipätkän, kun mies on noussut esikoisen kanssa. Viime yö oli pitkästä aikaa taas vähän parempi, onneksi!


Välipäivinä ollaan käyty miehen kanssa treffeillä katsomassa Tuntematon Sotilas (aivan mielettömän hyvä!), olen käynyt lasten ja perheeni kanssa kylpylässä, ollaan ulkoiltu ja tänään käytiin vähän alemyynneissä ja kahvilassa. 

Olen myös aloittanut suuren kodin järjestely-projektini! Puhun itse "konmarittamisesta", mutta olen tietoinen, että jos en sitä tee juurikin Konmari-ohjeilla, niin kyseessä on vain raivaaminen ja järjestely. Tarkoituksena on joka tapauksessa käydä kaikki kaapit ja komerot läpi, laittaa tavaroita uuteen järkkään ja samalla heivata (jälleen) tarpeetonta kamaa pois. Jotenkin tuntuu ihanalta aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä näinkin. Tosin kuusta en ole vielä saanut heivata pois, enkä joulukoristeita pakata takaisin kellariin. Taidan olla todella innokas jouluihminen jouluun asti, sitten sanon, että "Kiitti, mut nyt riitti!"

Huomenna onkin sitten vuoden vika päivä. Meillä ei toistaiseksi ole suunnitelmia. Uudenvuodenaatto ja Vappu ovat ehkä minun vähiten lempparit juhlat. Koen ne itse jotenkin väkinäisiksi, ja ehkä olen enemmän juhlitaan päivisin, nukutaan öisin -tyyppiä, joten siksikin koen ne väsyttäviksi. Molempiin juhliin kuuluu myös aika reipas alkoholin kulutus (ei tosin meillä), humalaisten örvellys ja ympäristön roskaaminen kaikella turhalla krääsällä ja pulloilla, joten ehkä siksikään ne eivät herätä suurta innostusta. 
Yritettiin juuri muistella, mitä tehtiin viime uutenavuotena. Oliko silloin raskauspahoinvointini niin paha, että mentiin vain ajoissa nukkumaan? Ainakin edellisvuotena oltiin jo nukkumassa, kun vuosi vaihtui, mutta syystä että lähdettiin todella aikaisin aamulla ajamaan ystäväni häihin. 

No katsotaan, mitä keksitään! Vuodenvaihde sinäänsä on minulle aina erityinen hetki: on aika aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, unelmoida ja tehdä tavoitteita. Ihanteellisin tapa juhlia olisikin hyvä illallinen aattona ystävien kanssa, uudenvuodenaaton sauna ja ajoissa nukkumaan. Vuoden ensimmäisenä päivänä voisi herätä virkeänä, syödä herkullista aamupalaa ja aloittaa uusi vuosi hyvissä voimissa!

Miten siellä vietetään vuoden viimeisiä hetkiä?

-Petra

Ei kommentteja