Joulu saapui kotiin


nsi viikolla on jouluaatto! Apua, niin pian! Niin se aika vain rientää, joulukuussakin. Joulu on saapunut kotiimme ja ajattelin tänään jakaa teille kuvia kotimme jouluisista yksityiskohdista sekä vähän kuulumisia siinä samassa. 

Olen jouluihminen, ja parasta on mielestäni fiilistellä joulua pitkään ja rauhassa etukäteen. Nimittäin kun se on ohi, haluan heivata kuusen kuuseen ja alkaa tuoda kevättä kotiin: karsia koristeet pois, siivota ja tuoda vähän freesimmän värisiä tekstiilejä esiin. Unohtamatta niitä keväisiä, hempeän värisiä tulppaaneja, ahh!

Mutta nyt nautitaan tästä kotoisasta ja rauhaisasta joulutunnelmasta. Joulukuusi valaisee kauniisti olohuoneen ja luo ihanan tunnelman. Kävimme hakemassa sen viime viikolla Hong Kongista. Mainittakoon nyt, että hintaa kuusella on vain 15.99. Pieni, mutta tuuhea kauneus. Meillä oli samanlainen, tanskalainen metsäkuusi viime vuonnakin, ja se pysyi hyvänä koko joulukuun aina tammikuun puolelle asti. Itseasiassa oksat kasvoivat varmaan 10 senttiä ja kuusi suorastaan kukoisti, mutta minulle alkoi riittää ja se sai mennä. 

Jouluvalmistelut on hyvällä mallilla, ja kaikki paitsi yksi joululahja on nyt hoidossa. Muutamat vielä matkaavat jossain Postin ihmeellisessä maailmassa, mutta luotan siihen, että ne saapuvat ajallaan meille. Tällä viikolla on tiedossa yksi joulukonsertti, piparien leivontaa sekä reissu Pohjanmaalle pikkujouluihin. 

Ensi viikolla onkin sitten the Jouluviikko. Viime viikonloppuna kävimme Joulumarkkinoilla, mutta ensi viikolla haluaisin käydä vielä tekemässä jotain jouluista. Katsotaan, mitä keksimme. 

Aion myös leipoa saaristolaisleipiä viemisiksi sekä anoppilaan että omien vanhempieni luokse. Se on nyt ollut useamman vuoden yksi jouluperinteistäni. Olen muuten käyttänyt tätä Hellapoliisin reseptiä, mutta myös tämä Aaltoja-blogin Sonjan piimätön resepti vaikuttaa tosi maukkaalta!
Pientä väsymystä on ollut ilmassa, kun pikku neiti on öisin herätellyt ilmavaivaisena. En siis taida sittenkään ottaa sipulia takaisin ruokavaliooni vielä... Kaamosaika tuppaa väkisin vaikuttamaan omaan vireystilaan ja mielialaan, ja näin joulun alla ja vuoden lopussa, kun kiirettä riittää ja kädet on täynnä niin olo on välillä hieman loppu ja riittämätönMutta nyt ollaan jo voiton puolella: Ei muuta kuin laskeudutaan joulua kohti, ja sitten koittaakin tammikuu ja alati valoisammat päivät!

Ihanaa joulunodotusta sinulle!

-Petra

*Kuvan kirjaintaulu saatu CoolStuff ja joulukortti saatu Kaverini.

6 kommenttia

 1. Kauniisti sisustettu joulua esiin! Itse olen vasta laittanut jouluvalot esiin, mutta en viitsi joulusta kamalasti stressata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä asenne sulla: mun mielestä tärkeintä on tehdä niitä juttuja, joista nauttii ja jotka tuovat iloa! Esimerkiksi olen itse tullut siihen tulokseen, että joulukorttien askartelu ei oikein ole mun juttu, joten en myöskään ota siitä painetta. Tänäkin vuonna meidän perheeltä lähtee ystäville ja sukulaisille digiversiona joulutervehdys. Rentouttavaa joulunaikaa sinne! :)

   Poista
 2. Oi näyttääpä teillä kauniilta ja ihanan jouluiselta

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallinen joulu ja kaunis kuusi!

  VastaaPoista