Ekopharma: Ekologisuus ja laatu samassa suloisessa paketissa

 Ekopharman ekokosmetiikkaa: Vadelma-hoitolinjan sekä Herukka-hoitolinjan tuotteet ovat ihania!

iedättekö, mikä on mielestäni vähän hassua ja aika sääli? No se, että Suomessa yhä edelleen moni ajattelee, että ekologisempi elämäntapa on uhrautumista ja luopumista, kituuttelua ja vaikeaa. Ajatellaan, että se kuuluu maailmanpelastajille ja hipeille. Ehkä siinä mielessä ekologisuus onkin aikoinaan brändätty vähän huonosti. Nimittäin oman kokemukseni mukaan ekologisuus ja laatu voivat todellakin kulkea käsi kädessä, ja minä kuluttajana hyödyn siitä monin tavoin - puhumattakaan siitä, että se on hyväksi muillekin. 

Yksi sellainen keissi on nimittäin suomalainen Ekopharma, jonka kasvonhoitotuotteita olen nyt käyttänyt kuukauden päivät, ja ajattelin jakaa teille kiinnostuneille kokemukseni niistä. En ole kosmetiikkabloggaaja, enkä kosmetiikan suurkuluttaja, vaan ihan tavallinen, pääasiassa markettituotteita käyttävä perheenäiti, ja siltä pohjalta myös kirjoitan; naiselta toiselle. (Ja tietty teille miehillekin, kai siellä jokunen mieskin lukee.)

Ekopharman ekokosmetiikkaa: Vadelma-hoitolinjan sekä Herukka-hoitolinjan tuotteet ovat ihania!

Pitääkö minun nyt vaihtaa ekologisempiin tuotteisiin?

Oma kiinnostukseni ekokosmetiikkaan heräsi raskausaikana. Lähivuosina sellaiset aiheet, kuten kemikaalikuorma, E-koodit, syöpä, mikromuovit ja hedelmättömyys ovat olleet käsittelyssä monissa dokkareissa, artikkeleissa ynnä muissa, ja ovat alkaneet minuakin mietityttää. Pitäisikö vaihtaa turvallisempiin ja ekologisempiin tuotteisiin? "Äh, mutta tykkään kauneudenhoitojutuista! En halua luopua ja vaihtaa tylsiin ja huonoihin ekojuttuihin..." oli ajatukseni, jos rehellisiä ollaan. 

Suuntasin Ruohonjuureen ja poimin sieltä sun täältä joitain tuotteita tietämättä yhtään, mikä on mikäkin ja mikä sopii minulle, ja mikä on oikeasti hyvä. Olin todella yllättynyt, miten laaja ekotuotteiden valikoima nykyään on. En kuitenkaan osannut valita itselleni sopivia tuotteita, ja aika pian randomilla otetut tuotteet vaihtuivat takaisin niihin vanhoihin ja tuttuihin juttuihin.

Ekopharman ekokosmetiikkaa: Vadelma-hoitolinjan sekä Herukka-hoitolinjan tuotteet ovat ihania!

Ekokosmetologin räätälöity resepti minulle

Marraskuussa pääsin kuitenkin ekaa kertaa ekokosmetologille, ihanalle ja asiantuntevalle Karoliina Käyhkölle, joka hoiti ihoani yksilöllisesti. Ihoni on ollut raskauksien ja imetysten jälkeen todella kuiva, punakka ja ohut. Ihanasta kasvohoidosta voit lukea lisää täältä.

Hoidon jälkeen sain testattavaksi minun iholleni sopivat Ekopharman kosteuttavat Vadelma-hoitolinjan tuotteet (puhdistusvaahto, kasvovesisuihke, kasvovoide, silmänympärysvoide, kuorinta ja kosteuttava kasvonaamio) sekä herkkäihoisille sopivan Herukka-hoitolinjan seerumin. Ekopharmahan on kotimainen kosmetiikkasarja, jossa käytetään kotimaisia lähituotettuja raaka-aineita, kuten aktiiviaineiksi valitut marjat ja kasviuutteet. Ja mikä on todella siistiä on se, että tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa ja erityisesti suomalaiselle, herkälle iholle. 

Nyt kuukauden käytön jälkeen olen huomannut muutaman jutun:

1. Ihoni on kosteutetumpi ja varsinkin otsan ihon kunto on paljon parempi kuin alkusyksystä, kun vierailin Karoliinalla ensimmäistä kertaa. 

2. Nämä tuotteet imeytyvät ihoon, eivätkä jää ihon pinnalle, kuten moni muu tuote tuntuu jäävän. 

3. Ekopharman tuotteet tuntuvat ja tuoksuvat ihanilta ja toimivat, eikä näitä ekologisia ja vegaanisia tuotteita käyttäessä kaipaa lainkaan synteettisiä tuotteita. Itseasiassa näitä käyttäessä ei edes ajattele niiden ekologisuutta, ja tämän tarkoitan hyvällä. Karoliinan sanoin, miksi EI käyttäisi ekologisia tuotteita, kun niiden laatu on nykyään niin korkea?

4. Tuotepakkaukset ovat paitsi esteettiset niin myös funktionaaliset. Annostus on juuri sopiva, eikä pumppupulloista tule tuotetta kerralla liikaa. Silmänympärysvoidetta annostelen aina puolikkaan painalluksen verran, se tuntuu riittävän. Tuotteiden koostumus on riittoisa, ja vähällä pääsee pitkälle.

5. Kokeilemistani tuotteista lempparit ovat: puhdistusvaahto (toimii!), kasvovesisuihke, seerumi, silmänympärysvoide.. oikeastaan sanoisin, että kaikki. Heh!

Ovatko Ekopharman tuotteet tuttuja tai ekokosmetiikka muutoin? Kuulisin mielelläni teidän lemppareista ja ekokosmetiikan helmistä! Voin myös lämpimästi suositella EkoKauneushoitola Karoliina K:ta, minkä toimipisteet löytyvät Turusta ja Liedosta! 

-Petra

*Ekopharman tuotteet saatu yhteistyössä Ekokauneushoitola Karoliina K kanssa

Ei kommentteja