Tupalanmäen puoti: Kokonaisvaltaista hyvinvointia edistämässä

Mimmimafian Noorapauliina Karoliinan hoivissa.


ahden raskauden, synnytyksen ja imetyksen myötä tuntuu siltä, että keho on aika rempallaan. Kropassa lienee virheasentoja, keskivartalo on heikossa hapessa ja olo on ollut vähän riutunut - ihmekös. Olen haaveillut, että synnytyksen ja siitä palautumisen jälkeen voisin "laittaa itseni kuntoon" ja alkaa pitää itsestäni parempaa huolta. Eilinen blogi-ilta suloisessa Liedon Tupalanmäen puodissa antoi juuri sitä inspiraatiota, jota olen kaivannut! Lue eteenpäin niin saat tietää myös, mitä ihoni paljasti minusta...

Jos Liedon Tupalanmäen puoti ei ole tuttu, niin suosittelen käymään. En ole vastaavassa paikassa käynytkään. Puotia pyörittää aivan ihastuttavat ja sydämelliset naiset: ravintoterapeutti Tiina, Ekokauneushoitola Karoliina K:n ekokosmetologi Karoliina ja hierontaa, vyöhyketerapiaa ja jäsenkorjausta tekevä Arja. Tupalanmäen puodin filosofia perustuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja yksilöllisyyteen. Sieltä löytyy todella laaja valikoima kaikenlaisia laadukkaita ekotuotteita aina kosmetiikasta ja kodinpuhdistustuotteista ruokaan ja ravintolisiin. Pakko muuten mainita, ettei puodin missään tuotteissa ole valkoista sokeria tai valkoista vehnää!

Siinä Tiinan juttuja kuunnellessa tuli vaan sellainen olo, että "Hitsi vie, mä haluan alkaa syödä paremmin!" Tällä en tarkoita laihareita ja lakkoja, vaan että oikeasti söisi puhtaammin ja ravinteikkaampaa ruokaa. Tiina puhui paljon mm. suoliston hyvinvoinnista, mistä olenkin lähiaikoina lukenut useampia artikkeleita. Suoraan sanottuna minulla on ollut nämä kuluneet vuodet aivan liian väsynyt olo, että olisin jaksanut ajatuksen kanssa perehtyä näihin asioihin. Samalla iskee usein fiilis, että mistä edes aloittaisin... Mutta kun istahdin Karoliinan tuoliin peilin eteen kokeilemaan Bohon ekomeikkiä, niin sain ehkä tarpeellisen pinnallisen motivaattorin tähänkin asiaan.
Kosmetologi kertoo: Ihosi on...

Minun ihoni on nimittäin kuin AUTIOMAA. Aivan järkyttävän kuiva. Siis voidaan jo puhua hiekkapaperista tai Tupalanmäen puodissa Ekokauneushoitola Karoliina K:ta pyörittävä ekokosmetologin Karoliinan sanoin ihoni on "karstamainen ja ohut". Jep. Mutta hei, se oli hyvä uutinen! Olen nimittäin kuluneen vuoden aikana huomannut, että otsalle on ilmestynyt juonteita. Nyt selvisi, että ne eivät ole ikääntymiseen liittyviä - kuten olen tässä pelännyt - vaan kuivuudesta johtuvia. Olen yksinkertaisesti aivan kuiva!

Karoliina kertoikin, että on hyvin todennäköistä, että raskaus (jonka puoleen väliin asti muuten imetin esikoistani) on vienyt kropastani aika paljon kaikkea: niin nestettä kuin ravintoaineitakin. Hirvittää myöntää, että en ole säännöllisesti napsinut vitamiineja, enkä ole vaan jaksanut syödä monipuolisesti ja hyvin. Niin, ja sitä kahvia on tainnut mennä kuppi kaupalla... Olen kelannut päässäni, että panostan terveyteeni sitten, kun olen energisempi ja on vähän paremmin aikaa. No, siihen tuli stoppi nyt: En halua näitä otsajuonteita!

Sain nyt alkuun neuvoksi alkaa ensinnäkin juomaan enemmän vettä ja syömään enemmän hyviä rasvoja, mitä olen laiminlyönyt aika tehokkaasti. Siispä kaivoin kaapista taas esiin vitskut, biotiinit, omega-3:set ja aamulla jogurtin päälle päätyi pähkinöitä, tuoreita marjoja ja pellavansiemenöljyä. Otin myös kirjahyllystä esille joskus kirpparilta ostetun Paula Heinosen kirjan, joka on pitänyt ikuisuuden lukea. Nyt on sen aika.

Lisäksi Karoliina suositteli vaihtamaan ihonhoitotuotteet selkeästi kosteuttavampiin. Sainkin nyt testiin Ekopharman ihanan tuoksuisia Vadelma puhdistusvaahto ja kosteuttavaa Vadelma kasvovettä, jotka otin heti eilen illalla käyttööni.


Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Joskus nuorempana sitä ajatteli terveyttä hyvin kapea-alaisesti, mutta mitä vanhemmaksi on tullut sitä enemmän tajuaa, että kyseessä on itseasiassa todella monimutkainen ja laaja kokonaisuus, ja usein hyvinvoinnin kaikki osa-alueet - lepo, liikunta, ruokavalio, psyyke - ovat kytköksissä toisiinsa. Aika on todella kortilla nyt, kun pelkkä arjen pyörittäminen ja lastenhoito vie suurimman osan ajastani - sekä päivisin että öisin, heh! Mutta pieniä muutoksia ei ole mitenkään mahdoton tehdä. Ja mikäs parempi ajankohta pienille muutoksille kuin marraskuun ja kaamoksen kynnyksellä.

Siispä nyt alkuun aion kiinnittää ainakin seuraaviin asioihin huomiota:
♡ Lisätä hyviä rasvoja ruokavaliooni.
♡ Juoda enemmän vettä.
♡ Syödä monivitamiinivalmistetta ja Omega-3-kapseleita.
♡ Istua ryhdikkäämmin.
♡ Pitää kiinni tavoitteesta kävellä n. 10000 askelta päivittäin.

Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia ja mahdollisia omia kokemuksianne tästä aiheesta!

-Petra


p.s. Tupalanmäen puodilla on myös oma verkkokauppa ja Ekokauneushoitola Karoliina K:n sivut löydät täältä

1 kommentti

  1. Voi kun ihanan oloinen puoti ❤
    Itse oon ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut just tuosta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tykkään lukea paljon aiheesta ��
    Rentous on mulla se kompastuskivi, mitä tarvii eniten arjessa harjoittaa tällä hetkellä, vaikka kyllähän rentoillakin osaan, mutta myös liikaa stressata... ��

    VastaaPoista