Hyvää perjantaita!
Aamulla herätessäni luulin, että
tänään on maanantai – sen verran oli pää sekaisin eilisestä Helatorstain
vapaasta. Mutta en valita, hyvä näin!
Vietimme eilen 5. hääpäivää
rennoissa merkeissä: söimme herkkuaamupalan kotona, minkä jälkeen veimme pojan
hänen isovanhemmilleen hoitoon. Teimme pienen roadtripin Tammisaareen, kävimme
Gullön kartanon kukkalaaksoa ihastelemassa ja grillasimme Tammisaaren keskustan
puistossa meren äärellä. Aivan mielettömässä tuulessa! Se oli aika hupaisa näky
varmasti, mutta ruoka oli ainakin todella hyvää. Grillihammastani on kolottanut
lähiviikkoina. Sieltä sitten kotiin niinkin hohdokkaisiin hommiin kuin keittiön
siivouksen ja pyykkien viikkaamisen pariin.
Sapas = suomalainen tapas
Pääsin muuten tutustumaan aiemmin
tällä viikolla eilen avajaisiaan juhlinneeseen Sapas – nimiseen ravintolaan,
joka sijaitsee Turun ydinkeskustassa Fortuna-korttelissa osoitteessa Linnankatu 14. Sapas
–ravintolalla on aika ihastuttava konsepti: he tarjoilevat suomalaisia tapaksia
eli sapaksia, jotka valmistetaan suomalaisista raaka-aineista, mahdollisimman
usein lähiruuasta ja aina sesongin mukaan. Suomalaisuus ja lähituotanto näkyvät
myös juomapuolella. Pakko näin villivihannesmeningeistä kiinnostuneena mainita
myös, että heillä oli tällä viikolla lähdössä keräilijät poimimaan
kuusenkerkkää, josta valmistetaan sitten gin tonicia.
Sain maistella joitain heidän
ihania sapaksiaan ja voi että mitä makuelämyksiä sainkaan kokea! Menu koostuu noin 20 sapaksesta,
joista muutamat ovat jälkiruokasapaksia. Makumaailma oli todella freesi ja
kivan erilainen, ja oli ihana päästä herkuttelemaan sellaisilla jutuilla, joita
ei itse arjessa tule tehtyä. Sain maistaa mm. karjalanpaistiburgeria,
haukipullaa ja hernepyrettä, muikkuja, pinaattilettuja sienitäytteellä
(lemppari!) ja jälkkäriksi vielä raparperikiisseliä ja Fazerin suklaasta ja
Mariannesta tehtyä rocky roadia (NIIN hyvä, osui ja upposi tähän raskaana
olevaan!).
Sapas haluaa elvyttää unohtuneita
suomalaisia ruokia ja raaka-aineita ja tarjoilla niitä ihanalla ja innostavalla
twistillä. Sapaksen hintaharukka on noin 4-8 euroa. Lisäksi viikonloppuisin on
fintsos-buffet, joka koostuu suomalaisista pinchoksista eli leivän päälle
kootuista annoksista. Ja brunssifaneille tiedoksi: tulossa on lauantai- ja
sunnuntaibrunssikin!
Ravintola on muuten perustettu
Sylvi Salosen sisustusliikkeen ihaniin tiloihin, ja tiloissa toimii edelleen
myös sisustusliike. Ravintolan sisustus on mahdollista siis ostaa itselleen
kotiin: niin astiasto kuin koristetyynytkin ovat myytävissä sisustuspuolella.
Rakennus on muuten itsessään näkemisen arvoinen, se on museoviraston suojelema,
rosoisen kaunis. Ja pihalle valmistuu juuri terassi.
Olen muuten aika mielissäni
siitä, että yritystä pyörittää kaksi sydämellisen oloista naista, Sanna ja
Kaisa. Hyvä naiset!
Sapakseen kannattaa mielestäni
mennä…
♡ Jos haluat pikku purtavaa ja lasin hyvää juomaa.♡ Jos sinulla on isompikin nälkä.
♡ Jos haluat syödä suomalaista, lähituotettua ruokaa ja kokea raikkaita ja uusia makuelämyksiä.
♡ Jos haluat viedä ulkomaalaisen ystäväsi syömään oikeasti suomalaista ruokaa.
♡ Jos et itsekään enää tiedä, mikä on suomalaista ruokaa.
♡ Jos nautit kauniista ruuasta kauniissa ympäristössä.
♡ Jos haluat tutustuttaa lapsesi suomalaiseen ruokaan ja erilaisiin makuihin.
Kysyin muuten ihan suoraan, että
ovatko lapset tervetulleita. Kyllä ovat! Yrittäjät toivovatkin, että lapsetkin
pääsisivät maistelemaan uusia, hyviä makuja ja kokemaan, mitä muuta suomalainen
ruoka on kuin nauravat nakit.
Ihanaa viikonloppua! Kertokaa,
jos käytte testaamassa ja mitä testasitte!
Varmaa kokemisen arvoinen ravintola. :) Harmi kun on vain muutama sata kilometriä matkaa! :D
VastaaPoistaminivorschmackhampurilainen, kuinka sietämättömän hyvää! Isoäidin salaatti: isoäitinä niin rakastettavaa ja muutenkin! Muttamutta: tyrnitoscajälkiruokaa olisin voinut syödä kolme annosta putkeen, j
VastaaPoistaos olisin jaksanut: niiiin hyvää!!