Kuulumisia ja taaperon kanssa kylpylässä

En tiedä, onko syynä viime viikkoinen Helatorstai vai kenties raskaus, mutta olen ollut jollain lailla melko epäorientoitunut tällä viikolla. Jo tiistaina poikaa hoidosta hakiessa huikkasin tädille hyvät viikonloput, olen ollut hieman myöhässä joka paikkaan ja tuntuu, että olen unohdellut asioita. 

Unohtelu taitaa kyllä liittyä raskauteen. Olen päässyt taas siihen vaiheeseen, että seison jääkaapilla ja mietin, mitä olinkaan hakemassa, kunnes muistan, että pitikin mennä pesemään hampaat. Tai haahuilen ympäri olkkaria kysyen, mitä etsinkään. Asiaan vaikuttanee myös yöheräämiset tai siis valvomiset. Syynä ei kyllä ole meidän taapero, vaan ihan vaan yllättävä "virkeys" 3-4 aikaan aamuyöstä, kun unta on takana vielä aivan liian vähän ja edessä useampi tunti, mutta en vain nukahda uudelleen.

Silloinhan alkaa muuten tietysti laatia kaiken maailman listoja ja kelailemaan asioita, ja lopulta keksii niin tärkeitä asioita, että ei uskalla nukahtaa, jos vaikka unohtaisikin ne. Täytyykin laittaa muistiinpanovälineet yöpöydälle. 

Toisaalta tämä on aika hyvä laskeutuminen taas vauva-arkeen, jonka koen päättyneen täällä noin helmikuun puolessa välissä, kun imetin viimeisen kerran poikaani. Sen jälkeen meillä on alettu nukkua ja muutenkin "vauvavaihe" tuntui jäävän kunnolla taakse. Nyt saakin alkaa totuttautua taas siihen, että öisin herätään ja usein, enkä välttämättä muista omaa nimeänikään!

Ennen seuraavan lapsen tuloa yritän ottaa ilon irti kahdenkeskisestä ajasta pojan kanssa, ja tehdä sellaisia asioita, joiden tekeminen on vaikeampaa, kun olen yksin kahden lapsen kanssa. Tänään menimme siis pojan kanssa kaksistaan kylpylään pulikoimaan kolmeksi tunniksi. Oli kyllä hauskaa! Meidän poika on vesipeto ja hänen riemunsa tarttuu minuunkin. Ostettiin kylpemisen lomassa Hesestä hamppariateria, josta minä sain napsia muutaman ranskiksen. 

5 asiaa, jotka helpottavat taaperon kanssa uimassa käymistä: 
1. Liukuestesukat: Niitä kun pitää koko ajan jalassa (suihkussa, saunassa, uimassa) ei tarvitse pelätä yhtä kovin liukastumista.
2. Kylpytakki tai ponchopyyhe
3. Taaperon vesipullo
4. Mehujehu ja pillimehu tai smoothie siksi aikaa, kun äiti pukee vaatteet päälle. Myös jokin pieni lelu on kätevä olla pukkaripuolella.
5. Kysy aina, onko ryhmäpukuhuoneita vapaana. Niissä on huomattavasti helpompi olla, kun ovet saa kiinni ja täten taaperon karkailun ympäri naisten pukkaria estettyä. 

Nyt on kyllä sellainen väsymys päällä, että oksat pois. Taidan ottaa kulhon mysliä ja parkkeerata itseni sohvalle loppuillaksi. 

Ei kommentteja