Testissä: Kaksi Mocktail -reseptiä

En ole kokenut alkoholittomuutta raskausaikana lainkaan haastavaksi. Normaalisti käytämme alkoholia vähän, mutta siitä nauttien. Tyypillisesti siemailemme lasin tai pari viiniä hyvän aterian tai ihanan juustotarjottimen kanssa, kesäisin on täydellistä korkata pullo Fresitaa, syksyisin lasi portviiniä maistuu taivaalliselta takkatulen äärellä ja talven paukkupakkasilla on tunnelmallista lämmitellä minttukaakaota tai terästettyä glögiä hörppien. 

Mutta vaikka ilman alkoholia oleminen ei ole vaikeaa, voin silti sanoa, että aika ajoin kyllä tekisi mieli siemailla maukas lasi viiniä tai juoda jotain muutakin kuin limppaa, kun menee ystävien kanssa terassille. (No, terassikelejä ei nyt varsinaisesti vielä ole juurikaan ollut...)

Vappu on vain nurkan takana ja tulen olemaan raskaana pitkälle kesään, joten päätin ottaa testiin pari Pirkka-lehdessä ollutta mocktail -reseptiä! Joskus voi nimittäin olla oikein mukava juhlissa tai kesähelteillä tehdä astetta fiinimpi juoma myös raskaana olevalle tai niille, jotka haluavat mieluummin holittoman juoman. 


Mustikkajuoma

1 l Pirkka Parhaat Tonic-vettä
2 dl Pirkka Luomu mustikkamehutiivistettä
2 dl kotimaisia pakastemustikoita
jääpaloja
sitruunaviipaleita
timjamia (jätin itse pois)

Arvio: Juoma oli raikas ja hyvin ginimäinen. Muistin sitä maistaessa, miksi en tykkää GT:stä; Tonic veden karvas maku, jonka saa aikaan kiniini, ei vain sovi minulle. Mutta seurueessamme olevat GT -fanit sen sijaan pitivät tästä juomasta kovin! Eli jos Tonic -vesi ei ole sinun makuusi, ehdottaisin että vaihdat Tonic -veden tilalle Spritea tai muuta sitruunaista limpparia. Tähän juomaan voisi hyvin myös lorauttaa sekaan esimerkiksi mustikkalikööriä, mikäli pieni terästys on tervetullutta ja sallittua.


Punainen mocktail

6 dl Pirkka Parhaat Russian virvoitusjuomaa
6 dl kivennäisvettä
2 dl Pirkka luomu punaherukka-raparperimehutiivistettä
2 dl Pirkka granaattiomenan siemeniä (pakaste)
jäitä

Arvio: Tästä juomasta pidin todella, ja tiesin heti ensimmäisen siemaisun jälkeen, että tämä on täydellinen kuumien kelien raikas ja virkistävä drinksu. Maku oli hedelmäinen ja makeahko, mutta samalla todella raikas ja virvoittava. Juoma maistui koko seurueelle. 


Jos siis olet alkoholittomalla linjalla, voin lämpimästi suositella mocktailien kokeilemista. Netti on pullollaan erilaisia reseptejä, ja Pirkan nettisivuilta löytyy useampi helppo ja edullinen vaihtoehto. Alkoholittomuuden ei tarvitse olla tylsää limukan litkimistä, vaan joskus voi vähän revitellä ja nauttia kauniista ja herkullisesta drinkistä, eikö? 


Millaisista juomista sinä pidät raskausaikana tai silloin, kun et juo alkoholia? Onko sinulla lempi mocktail-reseptiä?

Ei kommentteja