Treffivinkki Pikkulasten Vanhemmille: Biljardi!Ajattelin taas heittää kehiin treffivinkin, sillä tämä todettiin niin hauskaksi ajanvietteeksi viime viikonloppuna, etten voi sitä olla jakamatta. Meillä oli sovittuna lastenhoitoapua lauantaille ja varasimme liput leffaan, jonka olemme halunneet nähdä jo vähän aikaan. Päivän aikana molemmilla oli kuitenkin sellainen fiilis, että olisi kiva ehkä tehdä jotain, eikä vain istua. Kun ravintolareissu perheeni kanssa venyi ja elokuvan alkaminen lähestyi päätimme skipata leffan. Suuntasimme vakkaripaikkaan jätskille ja miettimään, mitä sitä tekisi. 

Siellä istuessamme mieheni keksi, että mennäänkö pelaamaan bilistä? Eli siis biljardia. Emme ole tainneet ehkä koskaan yhdessä käydä pelaamassa, mutta erikseen kyllä. Innostuin heti ajatuksesta. Suuntasimme Turun keskustassa sijaitsevaan AuraBiljardiin. Meillä vierähti siellä kevyesti pari tuntia ja oli kyllä niin hauskat treffit, että kaavaillaan jo seuraavaa kertaa. Mäpä oikein innostuin siitä hommasta ja olen tässä puhunut biljardipöydän hankkimisesta meidän unelmakotiimme sitten joskus... haha.

Sitten niitä syitä, miksi biljardin pelaaminen on mitä loistavin treffi-idea pikkulasten vanhemmille: 

Nauru on taattu
Heti tiskillä mieheni pyysi sopivaa pöytää tunareille, ja siitä se homma sitten lähti. Me ei todellakaan olla mitään eksperttejä hommassa, mutta sepä tekeekin pelaamisesta niin hauskaa. Väsyttävän arjen keskellä se tietynlainen yhdessä nauraminen saattaa jäädä vähemmälle. Jotkut teistä tietänee mitä tarkoitan? No, me ainakin saatiin taas nauraa mahat kippurassa: itseämme, toisiamme, erikseen ja yhdessä. 

Kilpailuhenkisyys ja kiusoittelu
Meillä on mieheni kanssa ollut alusta asti tapana leikkimielisesti kilpailla ja pelailla, ja vähän kiusoitella toisiamme siinä lomassa. Hyvässä hengessä tietysti. Se piristää ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tuo vähän kipinää. Biljardia pelatessa se moodi löytyi nopeasti. Jo matkalla paikan päälle. Vedonlyöntiä suosittelen myös: meillä lyötiin tällä kertaa vetoa mm. siitä kumpi tarjoaa ekat juomat ja kumpi saa hartiahieronnan. 

Kehu ja kannustus
Samalla kun kilpailemme toisiamme vastaan niin myös kannustamme toisiamme. Pelatessa syntyy positiivinen vire, kun puoliso kehuu sinua ja sinä häntä. Se tekee aina hyvää. 

Pieni flirtti piristää
En tiedä mikä siinä biljardissa sitten on, mutta oman miehen kanssa kahdestaan pelaaminen ja hauskan pitäminen rentouttaa -arkihuolet ja -väsymys unohtuu.  Flirttimoodi löytyy helpommin, kun pääsee hetkeksi tekemään jotain ihan muuta kuin arkisia hommia. Ja ehkä tietyllä tavalla pieni kilpailu tuo sen pienen piristävän etäisyyden ja jännityksen puolisoiden välille, mitä tarvitaan, jotta pääsee flirttituulelle. 

Budjettikohde
Jos ei halua tai kykene upottamaan maltaita treffeihin, niin biljardi on hyvä kohde. Tunti ei maksa paljoa. Pienellä lisällä saa itselleen juomat ja vaikka jotain suolaista naposteltavaa. Ja toisen tunnin siihen päälle, koska se tunti ei välttämättä riitä. 

Miehen mieleen
Moni mies nauttii yhdessä tekemisestä. Olen kuullut sanottavan, että miesten välinen ystävyys on usein hartia hartiaa vasten - eli siis tehdään jotain yhdessä: saunotaan, kalastetaan, harrastetaan. Naisilla ystävyys on usein kasvokkaista - käytetään paljon aikaa siihen, että jutellaan. Nämä ovat tietysti yleistyksiä ja kummallakin sukupuolella voi olla monenlaisia ihmissuhteita. Mutta kuitenkin: Yhdessä tekeminen voi avata tien myös siihen keskusteluun ja muuhunkin - molemmilla osapuolilla. 

Ei hikeä
Biljardi ei ole mitään varsinaista urheilua: sinne voi pukeutua kivasti ja nätisti, eikä pelaamisen aikana tule hiki. Sen jälkeen voi siis hyvinkin suunnata vaikka ravintolaan syömään. 


Lisäksi pakko sanoa, että olin todella vaikuttunut AuraBiljardin palvelusta ja tiloista, sillä en ole siellä aiemmin käynyt. Heti sisälle tultaessa näkee kauniit kattokruunut, alhaalla odottaa kaunis ja tyylikäs sisustus, hieno baari ja siistit tilat. Palvelu oli ystävällistä ja huumorintajuista. Ihan t o d e l l a suuren vaikutukseen minuun teki vessa: en ole varmaan yhdessäkään keskustan ravintolassa nähnyt niin siistiä ja puhdasta vessaa. Oli pakko ihan napata kuva siitä. Miljöö siis todellakin sopii treffeihin ja miellyttää esteetikkoakin. 

Joten jos mietit, mitä tekisitte seuraavilla treffeillä, niin menkääpä pelaamaan biljardia (tai jotain muuta peliä)! 


Ei kommentteja