Suloinen tarina sinusta - Enemmän kuin vauvakirja ♡

Yhteistyö

Olen pienestä pitäen rakastanut kerätä kaikenlaisia muistoja: muistolaatikoistani löytyy pino kaupalla erilaisia päiväkirjoja, vihkoja ja mappeja. Oma äitini on varmaan tämän tavan minulle opettanut: hän on ahkerasti tehnyt meille lapsena valokuva-albumeja, mapittanut meidän taideteoksia, kirjeitä ja kortteja ja säilönyt lapsuutemme kansien väliin. Yksi erittäin tärkeä muisto ja dokumentti on oma vauvakirjani. Sinne äitini on kirjoittanut paljon kaikenlaista ja vähän enemmän. Niihin sivuihin olen palannut aina vain uudestaan, ja nuorena aikuisena ja aikuisena niiden merkitys on vain kasvanut. 

Minulle oli siis itsestäänselvää, että meidän vauvalle tekisin samoin. Mutta minun on pakko tunnustaa: Esikoiseni kohdalla olen ollut kirjaamisessa todella huono! Syitä siihen toden totta on. Olen kirjoittanut tärkeät asiat ylös, mutta väärään paikkaan: Whatsappiin isovanhemmille ja pienille lippulappusille, joista ne eivät ole päätyneet vauvakirjaan. Kun minulla on ollut hetki aikaa kirjoittaa, en ole löytänyt sopivaa kynää mistään. Eihän vauvakirjaan voi kirjoittaa punaisella Stabilolla tai kuivahtaneella mainoskynällä. Olen ajatellut, että kyllä minä nyt tämän asian muistan siihen asti, että pääsen kirjoittamaan. Ja sitten koko asia on unohtunut. Sain vauvakirjat vasta lapsemme ollessa yli 3 kuukautta vanha ja silloin olin jo auttamattoman jäljessä. Yksi suurimpia syitä on ehkä se, että esikoisen vauvakirja on ihan kiva, mutta ei sen enempää. Se ei ole inspiroinut minua ehkä tarpeeksi. 

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus saada vauvakirja tulevalle pienokaisellemme, tartuin oitis mahdollisuuteen. Kyseessä kun ei ollut mikään ihan tavallinen vauvakirja, vaan jotain vielä ihanampaa: Linnolahti Photographyn lahjakkaan Elina Linnolahden Suloinen tarina sinusta.

Olen päässyt nyt jo aloittamaan muistojen säilömisen kansien väliin ja täytyy sanoa, että tämä vauvakirja on uniikki, tyylikäs ja toimiva. Sen lisäksi, että sain sen aivan syötävän suloisessa ja kauniissa paketissa minua on ilahduttanut erityisen paljon muutama seikka: 

♡ Kirja on kaunis ja laadukkaan tuntuinen
Kovat kannet, laadukasta, hyväntuntuista paperia, kaunis fontti ja aivan ihanat kuvat ja neutraalit värit. Kirja on vaaleansävyinen ja valmis täytettäväksi sellaisenaan, mutta vain taivas on rajana tuunaamismahdollisuuksien suhteen. Voit siis tehdä siitä juuri teidän näköisen. Kirja on jokaisen päiväkirjoja, skräppäystä ja paperitavaraa rakastavan unelma. 

♡ Oivaltavia kysymyksiä 
Useimmiten vauvakirjoissa on hyvinkin kliseisiä kysymyksiä ja täytettäviä kohtia. Minusta on ihanaa, että Suloinen tarina sinusta kertoo niin paljon enemmän lapselle kuin vain milloin ensimmäinen hampaasi puhkesi ja mitä sait syntymäpäivälahjaksi. Se kertoo myös äidin ja isin tunteista ja ajatuksista jo odotusajalta eteenpäin, unohtumattomista hetkistä, suloisista muistoista. Kirja todella on suunniteltu niin, että sinne on helppoa ja luontevaa kirjoittaa ajatuksia ylös strukturoidusti niin, että käteen jää niin paljon enemmän kuin sivukaupalla päivämääriä ja muutama ranskalainen viiva.

♡ Tilaa kirjoittaa ja säilöä muistoja
Esikoisen vauvakirjassa on harmittanut se, että tilaa kirjoittamiseen on todella vähän. Päivämäärien lisäksi tilaa muulle ei juuri ole ja se on mielestäni todella ärsyttävää, vaikka onkin kiva muistaa, milloin eri asioita tapahtui. Uskon, että lastani kiinnostaa vielä enemmän kuulla, miltä hänestä ja meistä vanhemmista silloin tuntui, mikä hauska tai koskettava tarina mihinkin asiaan liittyi ynnä muuta. Tässä vauvakirjassa nimenomaan niille asioille on annettu tilaa ja kirja innostaa taltioimaan ne hetket. Erityismaininta vielä kirjan loppuosalle, josta löytyy aukeama jokaiselle kuukaudelle kahden vuoden ajan. Ensimmäiselle sivulle voi laittaa valokuvan siltä kuukaudelta ja viereiselle sivulle kirjoittaa ylös kuukauden tärkeitä asioita ja muistoja. Ajattelin itse heti, että niille sivuille voisin kehittää niitä valokuvia, jotka otan vauvastani eri Vauvan Vuosi -korttien (esim. tällaiset kortit) tai esimerkiksi jonkun tietyn pehmolelun kanssa. Lopusta löytyy kaikenlaisia ihania sivuja mm. reissujen, retkien ja lomien dokumentoimiseen sekä useampi tyhjä, viivoitettu sivu, jotka kehotetaan täyttämään suloisilla ja rakkailla muistoilla vuosien varrelta. Tästä kirjasta löytyy siis tilaa niillekin asioille, joita ei muissa vauvakirjoissa huomioida.

♡ Voit aloittaa kirjoittamisen jo odotusaikana 
Jokainen vanhempi tietää, että tarina vauvasta alkaa jo aika kauan ennen synnäriä. Yhdeksän kuukautta aikaisemmin, suurin piirtein. Hehheh. Tuohon aikaan mahtuu jo paljon kerrottavaa: tunteita ja ajatuksia vauvan odotukseen liittyen, neuvola- ja ultraäänikuulumisia, ensimmäiset sydänäänet, ne ihanat vauvantarvikehankinnat ja paljon muuta. Minusta on todella kivaa, että kirja on suunniteltu niin, että voit alkaa kirjoittaa lapsellesi jo ennen kuin hän saapuu. Tilaa on myös isän ajatuksille, ja teoksessa huomioidaan upeasti molemmat vanhemmat, ei vain äitiä. Uskon myös, että kun dokumentoimisen rutiiniin pääsee jo ennen vauva-arkea, on siitä paljon helpompi pitää kiinni jatkossakin. 

♡ Tilaa valokuville
Kirjaan on suunniteltu reilusti tilaa lisätä valokuvia, eikä vain pieniä pikkuruisia passikuvan tai postimerkin kokoisia kuvia, vaan ihan kunnon valokuvia. 


Tämä vauvakirja on kyllä kaikin puolin ihana! Ainoa miinus nyt on se, että esikoisellani ei tätä ole. Ehkäpä korjaan asian jossain vaiheessa.

Suosittelisin Suloinen tarina sinusta -kirjaa sinulle, joka pidät kauniista, pelkistetystä ja harmonisesta tyylistä tai haluat tuunata vauvakirjaa itse; sinulle, joka haluat välittää lapsellesi muistoja tämän varhaisilta vuosilta ja joka nautit siitä, että saat taltioida muistot kansien väliin. Sinulle joka haluat, että jonain päivänä voit ojentaa lapsellesi ihanan kirjan ja sanoa, että tässä on Suloinen tarina sinusta. 

Arvonta
Sinulla on mahdollisuus saada itsellesi tämä aivan ihana kirja. Minun Instagramin puolella on nyt käynnissä arvonta ensi viikon sunnuntaihin asti (5.-12.3. klo 21). Osallistujien kesken arvotaan yksi Suloinen tarina sinusta -kirja. Kannattaa mennä pikimmiten osallistumaan. Ohjeet löytyvät sieltä. Onnea arvontaan!

Kirjan voi myös ostaa itselleen tai vaikka ystävälle tai kummilapselle lahjaksi seuraavista paikoista: PikkuVanilja, Kids Avenue, Pieni Kamari ja Kirjakauppa Nide. Käyhän myös tutustumassa Linnolahti Photographyn ihaniin nettisivuihin täällä

*Kirja on saatu blogiyhteistyön kautta ja arvonta järjestetään yhdessä Linnolahti Photographyn kanssa.

Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle! 

Ei kommentteja