Raskauskuulumisia ♡Yli puolet raskaudesta on jo takana, joten on korkea aika päivittää vähän raskauskuulumisia! Maha on kasvanut silmissä, ja se tuntuu nyt jo melko isolta. Siellä se pikku beibi potkii menemään; kuluneen viikon aikana potkut ovat voimistuneet ja tuntuvat pitkin päivää. On se kyllä ihanaa!  

Toinen kolmannes on mennyt vauhdilla! Vaikka tunnen vauvan jo päivittäin, on minun silti välillä vaikea tajuta, että tämä kaikki on totta, ja että olemme jo näin pitkällä. Ensi viikolla meillä on rakenneultra ja uskon, että se tulee konkretisoimaan hommaa aika paljon. Saa muuten muistaa ajatuksin ja rukouksin, että pikkuisella on kaikki hyvin. 

Tämä toinen raskaus on kyllä ollut monella tapaa erilainen kuin ensimmäinen. Pahoinvointi kesti huomattavasti pidempään, mutta nyt se alkaa onneksi olla muisto vain, joskin välillä iltaisin on iskenyt yhtäkkiä epämääräisen huono olo - mutta onneksi vain satunnaisesti. Olo ei muutenkaan ole ollut ehkä yhtä hyvä tällä kertaa. Olin viimeksi tässä vaiheessa todella täynnä virtaa ja energiaa, mutta nyt fiilis ei ole kyllä kohonnut samoihin sfääreihin. Toisaalta elämäntilanne on nyt kaiken kaikkiaan niin erilainen, kun kotona on jo yksi taapero, ettei ole ihme, että energiavarastot eivät ole ihan yhtä täynnä kuin silloin kaksi vuotta sitten!

Raskauskrempatkin ovat alkaneet, vaikka ollaan vasta hieman yli puolen välin! Tuntuu aika hullulta. Alaselkää kolottaa, tosin ei vielä onneksi hirveän pahasti. Jalkapohjia särkee ja öisin saan suonenvetoja. Minulla on ollut nyt pari päivää liitoskipuja, joiden seurauksena olen hetkittäin joutunut taapertamaan ankkamaisesti. Toivon, että ne menisivät nopeasti ohi ja saisin taas mennä ja viipottaa suhteellisen normaalisti. 

Muita oireita kuluneilta viikoilta: 
- päänsärky
- hiusten ja ihon rasvoittuminen, näpyt 
- vatsan turvotus (tämä vaihe tuli heti toisen kolmanneksen alussa ja kesti pari viikkoa)
- mielialavaihtelu
- paikat kolottaa, nivelet löystyy
- arat rinnat
- vatsaoireet
- todella vauhdikkaiden unien näkeminen
- vauvaunien näkeminen
- pohjaton maha: voin syödä isonkin aterian ilman ähkyä
- sydämentykytykset
- jatkuva pissahätä
- närästys
- alakuloisuus
- väsymys
- hengenahdistus
- muistivaikeudet: en meinaa muistaa läheistenkään ihmisten nimiä, ja muutenkin pää ei pelaa ihan yhtä skarpisti

Ehdin jo ihmetelläkin, että onpa oma mieliala vakaa tässä raskaudessa verrattuna ensimmäiseen. No, sieltähän ne mielialavaihtelut sitten alkoivat! Olen todellinen herkkis muutenkin, mutta raskaus vain korostaa tätä piirrettä minussa. Sen sijaan tulistuminen, kiukku, raivostuminen ja kunnolla ärsyyntyminen ei ole tyypillistä minulle, mutta tämän kolmanneksen aikana on välillä tullut tilanteita, että niin sanotusti ottaa pannuun ja aika kovin. Niissä hetkissä sen kyllä tiedostaa, että tämä nyt on ehkä vähän ylireagointia ja aika varmasti raskaus tekee tilanteesta hitusen verran ärsyttävämmän kuin yleensä, mutta siitä huolimatta se tunnehan on todellinen. Olen siis saanut muutaman kerran hattu kourassa pyytää anteeksi, että minua hieman ärsytti. Ja keneltäpä muulta kuin siltä puolisolta. Voi teitä miehiä, kyllä teilläkin voi olla raskasta! Mutta siis, en nyt oikeasti ole mitenkään hirveä ollut. Oikeasti.

Muutama ihminen on kommentoinut, että minulla on raskauden hehku. Pyh ja pah, sanon minä. Jos jotain hehkuu niin se on naama ja siksi, että se kiiltää koko ajan! Olo ei ole edelleenkään ollut mitenkään hehkeä ja uhkea, mutta what can you do. Edessä on vielä aika monta viikkoa, joten tähän fiilikseen kannattaa tottua. Omaa oloa kyllä parantaa pienet kauneushoidot kotona, uusien vaatteiden metsästys (raskausmuotipostaus tulossa) ja odotan kuin kuuta nousevaa ensi viikon kampaajaa! Finally. En ole koko raskauden aikana käynyt. 

Muuten olo on kyllä ollut bueno, etenkin todella väsyttävän ja huonovointisen alun jälkeen! Meillä nukutaan paljon paremmin nyt, kun imetys on lopetettu kokonaan. Öisin herään vain kerran pojan vuoksi ja välillä vähän useammin vessassa käymään. Fokus on nyt aikalailla opinnoissa ja niiden loppuun saattamisessa. Sopiva draivi on päällä ja se tuntuu kivalta. Ja hyvinkin tutulta: viimeksihän lyllersin vielä työharjoittelussa, vaikka äitiysloma oli alkanut. Tällä kertaa toivon, että äitiysloman alkaessa hommat olisi jo paketissa. 

Vielä emme ole tehneet mitään sen suurempia hankintoja vauvalle. Päädyimme ostamaan uuden hyvinkin kapean pinnasängyn, josta teen postauksen myöhemmin. Ihan vielä ei olla ajateltu sitä paketista purkaa ja koota. Pikku hiljaa pitäisi kuitenkin alkaa muutamia asioita miettiä. Isoimpana rattaat. Tuplarattaiden hankinta on edessä ja paljon olen niitä netistä tutkinutkin jo. Saa nähdä, millaisiin päädytään. Jos sinulta löytyy tuplat, niin kuulisin mielelläni käyttökokemuksia ja ajatuksia! Moni muu tärkeä asia löytyykin jo, kuten turvakaukalo ja kantoreppu, joten päästään tällä kertaa ehkä vähän vähemmällä hankintojen suhteen! 

Ei kommentteja