Ystäväkirja ♡


Ystävänpäivä on aivan pian täällä, joten sen kunniaksi on aika tuoda blogiin vähän pinkkiä väriä, hieman jo nuukahtaneet kukat (älkää antako sen häiritä, ettehän?) ja kehittämäni ystäväkirjan! Monissa blogeissa on kiertänyt Aikuisten kaverikirja -haaste, mutta koska se on jo ehtinyt olla joka paikassa kehitin oman Ystäväkirjan vähän mieleisemmillä kysymyksillä! Kysymykset saa kopsata halutessaan omaan blogiin ja päätinkin haastaa mukaan viisi naista, joiden vastaukset haluaisin kuulla! Teidät on haastettu Viola, Iina, MarissaKati ja Katri sekä kaikki muut, jotka innostuvat vastaamaan! Linkitähän blogisi alle vastattuasi, niin pääsen tutustumaan sinuun paremmin! Ystäväkirja-kuvan saa napata messiin halutessaan. 

Nimesi on
Petra

Kuvaile itseäsi kahdella sanalla: 
Positiivinen pohdiskelija.

Mitä käsilaukustasi löytyy?
Kaikkea mahdollista. Veikkaanpa, että sen sisältö näyttää lähinnä kaatopaikalta tällä hetkellä, kääk! Vaippoja (käyttämättömiä kuitenkin!), pojan autoja ja kirjoja, kuitteja, nenäliinoja, irtonaisia kolikoita, pojan hammaspastillit kaadettuna laukun pohjalle (hän teki pienen jekun pari viikkoa sitten ja usko tai älä, en ole tilannetta vielä fiksannut, noloa myöntää!). Joten haaveisiin voisi kai lisätä kyvyn pitää käsilaukku tip top järkässä. Mutta näillä mennään!

Mikä sinusta tulee isona? 
Lapsuuden ystävänikirjoissa lukee aina äiti ja opettaja. Sitä sanotaan, että palaamalla lapsuuden haaveisiin voi löytää ne omat autenttiset unelmansa. Niin taitaa sitten kohdallani olla: Olen äiti ja valmistun piakkoin opettajaksi. Unelmoin myös siitä, että saisin kirjoittaa ja sitä kautta inspiroida, tukea ja rohkaista muita tyttöjä ja naisia. Lisäksi toivon, että mitä vanhemmaksi tulen sitä vahvempi, tasapainoisempi ja tyytyväisempi olen itseeni ja elämääni. 

Mistä haaveilet? 
Haaveilen hyvästä rakkauden täyteisestä liitosta mieheeni, ystävääni. Siitä, että meidän koti olisi täynnä rakkautta, iloa ja läheisyyttä. Että saan antaa lapsilleni onnellisen lapsuuden ja auttaa heitä kasvamaan vastuullisiksi, huomioiviksi, tasapainoisiksi ja elämästään ja itsestään nauttiviksi aikuisiksi. Kyllä ne suurimmat haaveet liittyy läheisiin ja ystäviin. Olen kyllä haaveilija ja unelmoija, joten tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. 

Kolme parasta piirrettä sinussa?
Empaattisuus, lempeys ja aitous.

Kolme piirrettä, joissa haluaisit kehittyä?
Kärsivällisyys, itsemyötätunto ja haluaisin stressata / huolestua vähemmän.


Millainen on unelmakotisi?
Puinen iso omakotitalo, jossa huoneet olisivat isoja, korkeita ja valoisia. Tykkään tosi paljon talosta, jonka Xenia on miehensä kanssa rakentanut. Se liippaa todella läheltä unelmaani. Suomalaisissa kodeissa on niin usein pienet, ahtaat huoneet. Kaipaisin tilaa ja avaruutta. Unelmakodissani olisi lisäksi iso, mielenkiintoinen piha ja puutarha. Ei vain muutamia kliinisiä istutuksia. Parasta olisi, jos pihalla kasvaisi entuudestaan isoja, vanhoja tammia, omenapuita, marjapensaita. Lapsilla olisi keinut ja leikkipaikka. Terassimme olisi myös iso ja sieltä löytyisi niin grilli- ja ruokailualue kuin myös löhöilyyn tarkoitetut muhkeat huonekalut. 

Perjantai-illan herkuttelua varten valitsen...
Kuvitellaan, että raskaus ei vaikuta asiaa. Siinä tapauksessa varmaan nyt kokoaisin aivan ihanan juustoplätterin: lempijuustojani, hyvää leipää, paljon eri hedelmiä. Kylkeen kylmä ja maukas Riesling. 

Millainen on sinun unelmien date night?
Näitä on vaikka millä mitalla! On extremempää puolta, kuten kuumailmapalloajelu auringonlaskiessa jonkun todella kauniin kaupungin yllä, fillari- ja melontatreffejä tai vaikka patikointia vuoren huipulle (nämä eivät toki tapahtuisi illalla). Sitten oikea prinsessapäivä olisi aika jees! Saisin jostain ensin Visan, jolla käydä stylistin kanssa ostamassa ihana asu, sitten saisin kirjautua hotellisviittiin, missä minut meikattaisiin ja hiukset laitettaisiin ammattilaisen toimesta ja lopulta treffaisin mieheni jossain ihanassa ravintolassa. Illan jälkeen saisimme mennä viettämään yön sviittin ja nauttia pitkistä aamu-unista ja hotelliaamupalasta. 

Millainen on sinun unelmien girls night?
Olisi kyllä ihanaa vuokrata tyttöporukalla hyvin varusteltu mökki, saunoa, istua paljussa, tehdä hyvää ruokaa, juoda hyvää juomaa, jutella ja nauraa ja olla vaan. Pientä kauneushömpötystä siihen vielä ja aamulla kunnon brunssi. Täydellistä.

Mitä haluaisit oppia?
Olen tyyppiä ikuinen oppija, tuntuisi todella tylsältä, jos en enää opettelisi elämässä mitään! Tällä hetkellä haluaisin kehittyä valokuvauksessa ja editoinnissa. Ja mainittakoon, että meillä on kaksi vuotta ollut manuaalivaihteinen auto, jota en ole vielä uskaltanut ajaa, sillä olen ajanut automaattivaihteisella siitä asti, kun ajokortin sain 18-vuotiaana. Haluaisin oppia ajamaan autoamme ennen toisen lapsen syntymää. Kääk! Uskallanko?! Osaanko?! Opinko?! 

Kun olet aivan yksin kotona, mitä tykkäät tehdä?
Olen kotivaatteissani, jotka ovat kyllä usein ne reikäiset leggarit, eri pari villasukat ja vanha, venynyt toppi. Todennäköisesti kirjoitan blogia tai luen blogeja tai kirjaa. Saatan mennä saunaan ja hemmotella itseäni kauneushoidoilla. Elokuvia ja sarjoja en osaa katsoa yksin, yleensä puuhaan kaikkea muuta siinä samalla.

Words to live by - Mikä on ohjenuorasi elämässä?
Näitä on monia! Laitetaan nyt tämä: "Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about."


Olisi ihana lukea teidän muiden vastauksia näin Ystävänpäivän kynnyksellä! ♡

Ihanaa alkavaa viikkoa just sulle!

2 kommenttia

  1. Ihana idea! Sain vihdoin rustailtua omat vastaukseni, muutaman kysymyksen kohdalla joutui kyllä miettimään useemman tovin.. :D Ps. Ihanan raikkaita kuvia! Hyvää ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  2. Hei jee! Mäkin lähdin mukaan! http://jjotainhyvaa.blogspot.fi/2017/02/ystavakirja.html

    VastaaPoista