Uuden Vuoden Kalibrointi


2017 on nyt virallisesti alkanut, kun loppiainen on ohi, joulukuusi on heivattu alas partsilta ja joulukoristeet on pakattu takaisin laatikkoon ensi joulua odottamaan. Vuosi vaihtui meillä hyvin rauhallisissa merkeissä. Vietimme illan ihan keskenämme kotona suljettujen verhojen takana, sillä meidän pikkumies pelkäsi kovin raketteja. Äiti ei saanut edes kurkkia ulos! Ja on muuten jokaisena aamuna edelleen tarkistettu, että eihän ulkona oli "tuli". Voi pientä! Nukkumassa olimme kaikki kympin hujakoilla ja kymmentä vaille 12 yöllä heräsin laittamaan korvatulpat ja jatkoin uniani. Hyvin normi ilta siis, ja hyvä niin. Viime viikolla ehdittiin poitsun kanssa vielä Helsinkiin kolmeksi päiväksi seikkailemaan, se oli mahtavaa.

Vuosi 2017 on siis selvästi alkanut, vaikka olenkin pari kertaa kirjoittanut vahingossa vielä '2016'. Viime vuoden pölyt on karistettu ja ihanat muistot säilötty sydämeen, jotta niihin voi palata yhä uudelleen. Nyt on aika siirtää katse tulevaan. Niin kauan kuin muistan olen tehnyt erinäisiä uuden vuoden lupauksia. Uuden vuoden lupaukset ovat tyypillisesti aika grandiooseja, yliampuvia ja kliseisiä. Minulle ne merkitsevät kuitenkin jotain muuta kuin vain yksittäisiä, elämää mullistavia toiveita. Ajattelen, että tämä on mitä parhain aika vaihtaa taas autopilotti pois päältä ja uudelleen kalibroida oman elämän kulkua. Hyggeilyt on hyggeilty, on löhötty ja syöty hyvin, on annettu lupa laiskottelulle vuoden pimeimpään aikaan.

Loppuvuoden kooman aika alkaa olla ohi ja sitä huomaa heräävänsä taas henkiin, kun kevätaurinko hivelee kalpeaa ihoa (okei, talvi nyt kai vielä on, mutta olen optimisti). Tässä vaiheessa vuotta alan aina saada uutta tuulta siipien alle; kuljemme kesää kohti ja edessä on lisääntyvää valoa, raikkaita päiviä, elon riemua. Uuden vuoden alussa on sama freesiys ja uusien mahdollisuuksien tunne kuin syyslukukauden startissa. Joten miksi ei valjastaisi tätä toiveikasta oloa ja pohtisi, mitä tulevalta vuodeltaan haluaa? Uskon vahvasti siihen, että tietynlainen päämäärätietoisuus ja tavoitteellisuus on avain henkilökohtaiseen kasvuun elämässä. Muuten sitä niin herkästi lipuu virran mukana autopilotti päällä.

Brené Brown on innostanut myös minua tässä kuluneen parin vuoden aikana ja olen nyt lukenut hänen kirjaansa Epätäydellisyyden lahjat - unohda ulkoiset paineet ja ole oma itsesi (eng. The Gifts of Imperfection). Olenkin päättänyt, että tänä vuonna haluan keskittyä toteuttamaan Brownin "Wholehearted Living" -ajatuksia eli harjoittaa entistä enemmän armollista ja lempeää suhtautumista itseensi. Se tulee varmasti näkymään myös täällä blogissa.

Sen myötä haluankin panostaa hyvinvointiini ja tasapainoiluun. Vanhemmuuden myötä tasapaino elämässä järkkyy suuresti, mikä on ymmärrettävää, mikä kuuluu tähän elämänvaiheeseen ja mitä ei voi täysin muuttaakaan. Mutta haluan kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja elinvoimaisuuteeni - huonosti nukutuista öistä huolimatta. Tässä siis lista erinäisiä asioita, joita on lähipäivinä noussut mieleeni:

Toiveita vuodelle 2017 
Haluan järjestää enemmän aikaa harrastuksille ja ystävien näkemiselle (ensimmäinen viikonloppureissu ystävän luo ilman lasta tai miestä buukattu, iik! Ja jee!)
♥ Haluan valokuvata enemmän uudella kamerallani!
♥ Haluan nukkua paremmin ja enemmän (kahtotaan kahtotaan miten asian ratkaisen).
Haluan siirtyä käyttämään yhä useammin luomua luonnonkosmetiikkaa synteettisten sijaan (tästä oma postaus tulossa).
♥ Haluan tehdä aikaa pitkille kävelyille, joiden aikana kuuntelen podcasteja ja saarnoja.
♥ Haluan keskittyä opintoihin ja saada ne valmiiksi.
♥ Haluan valita armollisuuden, uskon, toivon ja rakkauden silloinkin kun mieli on maassa ja olo on kaikkea muuta kuin toiveikas. Niitä hetkiä varten haluan kehittää jonkinlaisen rutiinin. Palataan siihen.
 Haluan enemmän laatuaikaa rakkaan mieheni kanssa. Treffejä ja muutamia yön yli reissuja vain kaksin.
Haluan, että järjestämme omaa aikaa molemmille.
Hauskanpitoon panostaminen parisuhteessa. Esimerkiksi haluaisin ottaa taas rutiiniksi kortin ja Yatzyn pelaamisen, mitä olemme ennen tehneet päivittäin, ja olen pitkään halunnut sulkapalloa pelaamaan!
♥ Haluan kokata kasvis- ja kalapainoitteisempaa ruokaa.
♥ Haluan ulkoilla enemmän perheen kesken.
♥ Haluan käydä seurakunnassa aktiivisemmin perheenä.
♥ Retkiä ja hauskanpitoa perheenä! Esim. pyöräilyä, Muumimaailma, Porvoo, Helsinki, Pori ja mitä kaikkea.
♥ Minä(kin) haluan konmarittaa (tai oikeastaan lähinnä raivata) kotini ja karsia tavaraa.
♥ Ratkaisenko tänä vuonna lapsiperheen ikuisuuskysymyksen: Kuinka ylläpitää siisteyttä?
♥ Haluan, että hoidamme talousasiat kuntoon ja alamme säästää omaan kotiin.


Tällaisia pieniä ja isoja toiveita ja tavoitteita tälle vuodelle, ja lisää varmasti nousee mieleen vuoden edetessä.

Oletko tehnyt lupauksia tai tavoitteita vuodelle 2017? Kuulisin mielelläni!

Ei kommentteja