Mammailua: Äiti - Säätämisen Ammattilainen

Mun yksi rakkain ystävä, Ilona, joka on tuntenut mut jo 13 -vuotiaasta asti, on aina nauranut ja jopa tuskaillut sitä, miten säätäjä mä olen. (Mainitaan nyt heti tähän väliin, että Ilona on nykyään juhlasuunnittelija. Joten voitte kuvitella nyt sen hänen kokemansa tuskan mua katsellessaan...hehe!) Mulla on aina vähintään kolme eri kassia ja laukkua, ja silti kannan puolia tavaroistani käsissäni. En vain saa aikaiseksi laittaa niitä laukkuun asti, koska olen niin tehokas. Kuljen talvisinkin usein takki auki ja hanskat kädessä, sen sijaan, että ne olisivat käsissä, sillä en vain ehdi laittamaan niitä päälle (?!). Vähintään muutaman kerran päivässä etsin tuskaisena lompakkoa, puhelinta, avaimia tai jotain muuta vastaavaa. Mieheni on aina ahdistuneena seurannut samaa touhua, ja siitä he vasta Ilonan kanssa naurut saivatkin aikaan, kun yhdessä huvittuivat mun meiningeistäni. 


Mutta eipä ole kokemus kaikenlaisesta säätämisestä mennyt hukkaan, sanonpa vaan! Sillä se tuntuu olevan yksi olennainen piirre äitiydessä. 

Äiti - Säätämisen Ammattilainen mm. :

👍 Kantaa helposti kauppakassit, taaperon ja työntää samalla lastenvaunuja.
👍 Osaa tehdä yllä olevan JA avata samalla avaimella kerrostalon oven ja viedä koko sirkuksen       sisälle. Välillä hän tekee kaiken tämän JA puhuu puhelimeen samalla.
👍 Hoitaa minkä vain kakkastrofin missä vain. Ja jopa miten vain. 
👍 Saa hoidettua asioita samalla kun lapsi on aivan takertuneena häneen - välillä samalla itkien ja huutaen (lapsi siis, ei äiti. Tosin itku voi olla äidilläkin herkässä).
👍 Venkslaa aikatauluja tämän tästä, päivittäin. Milloin tehdään mitäkin, missä ja miten, kuka tekee ja mitä, mitä tarvitaan kenellekin, mitä tehdään jos x, y, z, ja kaikki tämä suunnittelu voi tapahtua samaan aikaan, kun hänen lapsensa (yksi tai useampi) käyttää häntä ihmispomppulinnana.
👍 Elää elämäänsä toimittaen samalla kiipeilytelineen, kantovälineen, kehdon ja em. ihmispomppulinnan virkaa.
👍 Imettää missä vain, milloin vain ja missä asennossa vain. Varsinkin jos hän on kaiken nähnyt ja kokenut taaperoimettäjä.
👍 Käy vessassa/suihkussa/meikkaa ja pitää lasta sylissä tai jopa imettää samalla.
👍 Onnistuu pitämään kodin samannäköisenä iltaan asti: koti siis saattaa näyttäytyä isännälle samalta kuin aamulla - eli siltä kuin se olisi pommin jäljiltä - mutta tosiasiassa Säätämisen Ammattilanen on siivonnut koko päivän, jotta se näyttäisi edelleen ainoastaan näin räjähtäneeltä.
👍 Keskustelee kanssasi aivan tyynesti kahvilassa samalla, kun lapsi repii hänen hiuksiaan, huitoo häntä kasvoihin, repii häneltä paidan alas ja vetää tissit tiskiin, heittää ruokaa ympäriinsä ynnä muuta rauhatonta toimintaa. Hän juo cappucinoa yhdellä kädellä ja samalla etsii laukun pohjalta rusinoita toisella.
👍 Säätää itsensä ja miehensä treffeille tai perheen paikkaan x viikonlopun viettoon. Tämä jos jokin saattaa vaatia Säätämisen Ammattilaiselta rautaisia hermoja.
👍 Säätelee tunteitaan ja lapsensa tunteita aamusta iltaan.
👍 Löytää tutin hoitolaukusta, joka on täynnä kaikkea eväsrasioista juomapulloihin, vaippoihin, kuitteihin, liian pieniin vaihtovaatteisiin ja puoliksi syötyihin naksuihin, ilman, että pudottaa mitään bussinlattialle samalla kun yrittää rauhoitella pää punaisena huutavaa naperoa JA näyttää kanssamatkustajien silmissä siltä, että homma on hanskassa.
👍 Kuskaa kaikki kolme lastansa harrastuksiin, jotka menevät päällekäin, lomittain ja limittäin.

Säätäminen on jatkuvaa ruumiillista työtä, joka useilla ulottuu myös myöhään yöhön - käytännössä Säätämisen Ammattilainen (tai sellaiseksi opiskeleva) säätää tavalla tai toisella 24/7. 


Kuvissa autenttinen tilanne, kun Säätämisen Amatööri saa hetken (n. 5 minuuttia) rentoutua Ruoka- ja Viini -messuilla samppanjaa maistellen miehensä kanssa taaperon istuessa tyytyväisenä rattaissa pillimehu-smoothiensa parissa. 

Välillä ammattilainenkin rakoilee ja se kyllä näkyy. Hikeä pukkaa ja kamat on pitkin poikin, eikä mukana todellakaan ole juuri niitä asioita, joita kipeästi tarvittaisiin. Hyvin suunnitellut aikataulut pettää, ja hermoromahdus on lähellä (tai jopa iskee, viimeistään kun mies astuu ovesta sisään kotiin). Peilistä tuijottaa ventovieraan näköinen raato, jonka kampaus ja mustat silmänaluset muistuttavat enemmänkin ostarilla nuokkuvaa punkkaria kuin noin kolmikymppistä hetki sitten vielä hehkunutta naista. Kyllä hän nytkin voi hehkua, tosin silloin hän saattaa olla pikemminkin kekäleenä. 

Itseasiassa, moni Säätämisen Ammattilainen kokee itsensä jatkuvasti enemmän Amatööriksi kuin Ammattilaiseksi. Aina vajaa, ei koskaan riittävä. 


Siksi hän tarvitseekin seuraavia säännöllisesti: 

♥ Ymmärrystä ja kehuja
♥ Omaa aikaa
♥ Kokonaisia öitä - ainakin joskus
♥ Hierontoja ja kauneushoitoja, mielellään valitsemassaan hoitolassa
♥ Uusia tahrattomia, ei-kulahtaneita vaatteita, ja muitakin kuin imetysliivejä
♥ Aivot narikkaan - ohjelmia ja kirjoja
♥ Aikaa vain naisten kesken
♥ Treffejä, joita hänen ei tarvitse järjestää milläänlailla (ei edes etenkään lapsiin liittyviä asioita!), ja missä hän saa vain olla, nauttia ja olla olematta vastuussa.
♥ Lasillisen viiniä ja jalkahierontaa

Ei kommentteja